"Prlic i ostali" doputovali iz Haga u Zagreb

Prenj

#1 "Prlic i ostali" doputovali iz Haga u Zagreb

Post by Prenj »

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=7&isasp=
http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 004-01.php

nakon sto je Vlada Federacije BiH (SDA, HDZ, SBiH) za njih dala garancije.
Osnivaci Dretelja i Heliodroma, glavni organizatora etnickog ciscenja u Hercegovini su 'zasluzili' da budu na slobodi i u tome su im pomogle i SDA i Stranka za Vlast (BiH). Aferim!
margareta

Post by margareta »

SDA samo nastavite političku i svaku podjelu bh. naroda.
Ara koji hara

Post by Ara koji hara »

Sta ces ti o SDA jos otkriti, cudi ces se.
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Nego da mi sta zapjevamo,dosta ovih dibera....
Ara koji hara

Post by Ara koji hara »

sta, doslo ti ono poslije rusije da zapjevas?
cool

Post by cool »

Ara koji hara wrote:sta, doslo ti ono poslije rusije da zapjevas?
Ti si bolestan!
Ara koji hara

Post by Ara koji hara »

humana preokrenutost, pogledaj redosrid vasih manijackih provaljivanja
cool

Post by cool »

Ara koji hara wrote:humana preokrenutost, pogledaj redosrid vasih manijackih provaljivanja
Cijih "vasih"??
Ne seri zivota ti, jer te niko ozbiljno ne shvata.
Sve sto lupas je pokusaj budjenja mrznje.
Qwert

Post by Qwert »

Jebo vas Japan. :D :D
Ara koji hara

Post by Ara koji hara »

cool

Post by cool »

Uvijek me zanimalo, u cemu je interes bolesnika koji svojim postupcima samo nastoje da probude ili prodube nacionalnu mrznju.
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Ara koji hara wrote:
Ma zaboli me neka stvar bolan,sto si preoterecen sa tim uopste neka se ubijaju,kolju,pale ma jednostavno neka rade sta hoce...samo mene i Bosnu nemoj da diras...bolan..
Qwert

Post by Qwert »

Za sve je to SDP kriv. Kad je najteze povuce se :-) A kad bura prodje :roll: revolucija :roll:
Ara koji hara

Post by Ara koji hara »

Ma zaboli me neka stvar bolan,sto si preoterecen sa tim uopste neka se ubijaju,kolju,pale ma jednostavno neka rade sta hoce...samo mene i Bosnu nemoj da diras...bolan..
fataj one sto su to i smislili
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Ara koji hara wrote:
fataj one sto su to i smislili
Do pobjede...

Hajd spavaj
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Samo se vi zjebajjite, ali ja sam rat 92 vidio jos u mojim vizijama 5 godina ranije pa su mi se svi smijali i budalom me nazivali!!!!!
Evo da vam ja kazem sta ce se desiti prije sto Bosna postane ponovo Bosna.
Ovi nasi pederi mislim na Bosnjacke politicare ce pomoci na isceniranju novog rata kako bi nas NATO i Europa sto prije bombardovali kao uzrocnike novog rata. Svi su se oni nakrali i imaju spremne boravke sto u Turskoj itd.
Cilj je Europe da se Bosna sahrani i u tom im zdusno pomazu pedercine iz SDA.
Te pedercine jos nikada nisu reagovali na postupanje Evropske zajednice po pitanju odvijanja sudjenja ratnim zlocincima i hvatanju istih, nego koriste Srebrenicke majke kada im je potrebno za njihove ciljeve.
Ne mojte se iznenaditi kada se probudimo u nekoj velikoj Hrvatskoj ili Srbiji.
I opet ce reci svijet nas natjerao
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Nastavak slijedi!!!!
margareta

Post by margareta »

no sikiriki wrote:Samo se vi zjebajjite, ali ja sam rat 92 vidio jos u mojim vizijama 5 godina ranije pa su mi se svi smijali i budalom me nazivali!!!!!
Ovi nasi pederi mislim na Bosnjacke politicare ce pomoci na isceniranju novog rata kako bi nas NATO i Europa sto prije bombardovali kao uzrocnike novog rata. Svi su se oni nakrali i imaju spremne boravke sto u Turskoj itd.
Te pedercine jos nikada nisu reagovali na postupanje Evropske zajednice po pitanju odvijanja sudjenja ratnim zlocincima i hvatanju istih, nego koriste Srebrenicke majke kada im je potrebno za njihove ciljeve.
Samo baš i nisu pederi, ali u ostalim navodima ČISTA ISTINA
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Ima dosta pedera, to ce se uskoro saznati!!!!!
Kokos palma

Post by Kokos palma »

Bacanje prasine u oci!!! Ko sto kaze, sve neke polutke. Tako ti je i sa Tihicem. Korupcija narasla, njegovi dosimici drpaju, sudije mu stare oprane komuranje, ubijali ljude u dvoristima sudova, sada sloboda, otimaju i uzimaju sve a znanje izblijedilo, on sa ministrima krade i ppodaje decu (isto ko u turska vremena, samo su sada svi, jer su "demokrati", naravno u sarajevu i okolini, te šta da radi covek,

baci narodu kosku, neka (kao) "psi" zvacu.

Kad neka budaletina iz Sarajeva nesto provali, moras se dvostruko paziti:

ako ne odgoris, zdipice ti ono sto je izvalio

ako odgovoris, znaci uveo te u tok razmisljanja, drpice na drugoj strani, bilo sta. samo da se drpi.

Protiv toga ne mozes. Genetski kod. Zadnja manija im je, kradu decu i prodaju strancima. Naravno ono kao ministarsko. mali izvode radnje, oni prodaju, lova njima, onda prikrivanje. Prema tome nema nikakve trgovine sa njima. Kako povlacenje tuzbe protiv SCG?

Tuzba protiv BiH zbog manije, trgovine decom i izazivanja sukoba zbog njihove manije. Ko je za neka se pribroji.
Nije za uzeti, ali i prvi stav je ocito 100% istinit. Drugi stav je 100%. Oni razaraju Bosnu i narod ko manijaci. Cilj valjda nece ni biti nista drugo nego sto gore bi opisino.

Svaka ti cast.

Kad pogledas face i poglede, zbunjene, nasmijanje, blesave, tu se nesto mota.
Kokos palma

Post by Kokos palma »

Zabuna, izvinjene. Gornji post zabunom pogresan citat. Citat glasi

No sikiriki wrote
Samo se vi zjebajjite, ali ja sam rat 92 vidio jos u mojim vizijama 5 godina ranije pa su mi se svi smijali i budalom me nazivali!!!!!

100 % isitna. Svaka ti cast. Sad je jasno sto imaju tako zbunjene, izgubljene poglede.
Prenj

Post by Prenj »

Blizi se pocetak sudjenja Prlicu i ostalima ... valja kozu spasavati.
FERAL wrote: PRLIĆ PROTIV SVIJU
Ivica ĐIKIĆ
6. travnja, 2006.

Jadranko Prlić, nekadašnji predsjednik HVO-a, odnosno predsjednik hercegbosanske ratne Vlade, prvi je među onima koji će se – prema Feralovim izvorima - braniti svaljivanjem krivnje na pojedine suoptuženike. Strategija Prlićeve obrane sastojat će se u inzistiranju na tezi da je on imao ovlasti isključivo nad civilnim strukturama, a da su za zločine nad Bošnjacima odgovorne vojne instance, to jest hercegbosansko Ministarstvo obrane, Glavni stožer HVO-a i Vojna policija: to u prijevodu znači da su krivi Bruno Stojić, Milivoj Petković, Slobodan Praljak, Valentin Ćorić i Berislav Pušić

Premda je Haaški sud za ratne zločine i dosad sudio nemalom broju Hrvata iz Bosne i Hercegovine, pa i donio značajan broj osuđujućih i oslobađajućih presuda u tim slučajevima, zapravo će tek za dvadesetak dana započeti proces u kojemu će, pored svega ostaloga, nesumnjivo doći do posvemašnjeg razotkrivanja istine o naravi angažmana Republike Hrvatske u ratu što je vođen na bosanskohercegovačkom teritoriju: riječ je o procesu protiv Jadranka Prlića, Brune Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića, naime, protiv šestorice preživjelih vojno-političkih glavešina Hrvatskog vijeća obrane i tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne. To suđenje, međutim, neće predstavljati samo razgolićivanje Tuđman-Šuškove ideje o pripojenju ponešto proširene i etnički očišćene zapadne Hercegovine Hrvatskoj, te zločinačko-kriminalnih metoda koje su korištene u pokušaju realiziranja te zamisli, nego će zorno pokazati i drevnu istinu koja kaže da patriotski zanos i principi domovinske solidarnosti lako padaju pred naletima zabrinutosti za sudbinu vlastite kože: pokazat će se, naime, da herojstvo ovih hrvatskih vitezova funkcionira samo do one točke kad počinje ugroženost njihovih persona, a onda iščezavaju i moralni obziri i ostaci ionako isforsiranog domoljublja.
...
Opsirnije ovdje http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=1
senada

Post by senada »

no sikiriki wrote:Samo se vi zjebajjite, ali ja sam rat 92 vidio jos u mojim vizijama 5 godina ranije pa su mi se svi smijali i budalom me nazivali!!!!!Evo da vam ja kazem sta ce se desiti prije sto Bosna postane ponovo Bosna.
.... i ja sam "vidjela" rat ali mnogo prije '92.god., ali meni se niko nije smijao nego sam ih samo "malo odvise" zamarala plodovima moje maste... ali bilo, pa proslo.... :roll: intelEgentan smo mi narod...pardon-narodi... uvijek i u pravilu saznamo sve sa barem par godina zakasnjenja ... :roll: ili nesto duze ... a pojedini nikada.... :roll: blago nasim predsjednicima sa ovako pametnim narodima.... :roll:
Prenj

Post by Prenj »

Odlaze ... :thumbup:
Vecernji list wrote: Optuženi u Haagu brane sebe i Hrvatsku

Nakon što su nekoliko godina proveli na privremenoj slobodi, šestorica vođa Herceg-Bosne odlazi u ponedjeljak u podne zrakoplovom u Haag. Suđenje koje počinje 25. travnja trajat će nekoliko godina, a Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić optuženi su za “udruženi zločinački pothvat političkog i vojnog podjarmljivanja, trajnog uklanjanja i etničkog čišćenja bosanskih Muslimana...”.

Optuženi se, kao politički i vojni vođe, terete da su teritorij BiH željeli pripojiti kao dijelove “Velike Hrvatske”. Taj dio optužnice važan je za RH jer, ne uspije li obrana eliminirati tu pretpostavku tužiteljstva, Hrvatska će biti osuđena kao agresor na drugu državu, čime je otvoren put brojnim posljedicama, primjerice traženju ratne odštete.

Obrane optuženih stoga će se usredotočiti i na eliminiranje tih iracionalnih dijelova optužnica, s obzirom na to da je mnogo dokaza kako je Hrvatska spašavala bosanske Muslimane i aktivno im omogućila opstanak. Mnogo se očekuje od multimedijske prezentacije dokaza koje je prikupio general Praljak, a sud mu dopustio da uime ostalih kontrira tužiteljstvu.

Tužitelji žele “zatrpavanjem” suda iskazima više od 400 (prijašnjih) svjedoka umrtviti proces i skratiti vrijeme za obranu, no obrane Hrvata neće to dopustiti. Pristat će na iskaze samo onih svjedoka koji dođu osobno, a takvih će biti 10 puta manje.
BECHO

Post by BECHO »

Obrane optuženih stoga će se usredotočiti i na eliminiranje tih iracionalnih dijelova optužnica, s obzirom na to da je mnogo dokaza kako je Hrvatska spašavala bosanske Muslimane i aktivno im omogućila opstanak.
Optuženi se, kao politički i vojni vođe, terete da su teritorij BiH željeli pripojiti kao dijelove “Velike Hrvatske”. Taj dio optužnice važan je za RH jer, ne uspije li obrana eliminirati tu pretpostavku tužiteljstva, Hrvatska će biti osuđena kao agresor na drugu državu, čime je otvoren put brojnim posljedicama, primjerice traženju ratne odštete.

Nije laHko biti Ujo. 'em plemenit, 'em human! :D
Post Reply