Pozdrav. Malo sam prošvrljao forum da vidim ima li odgovor na moje pitanje, da ne postavljam ovdje. Međutim, kako sam kratak s vremenom da upitam ovako direktno i nadam se da nema ljutnje, ako topic vec postoji.
Uglavnom pitanje glasi:
U slučaju da nakon diplomiranja na jednom fakultetu, želim da upišem neki drugi. Da li je moguće uopšte zahtijevati priznavanje položenih predmeta. Ili npr. ako želim da upišem drugi smjer na istom fakultetu (uzevši u obzir da su prve dvije godine identične), da li mogu jednostavno da nastavim od treće? Hvala
Priznavanje predmeta sa završenog fakulteta, na drugom.
-
Rean
-
mali_balon
#2 Re: Priznavanje predmeta sa završenog fakulteta, na drugom.
Pa trebalo bi da ti priznaju iste predmete za identicne ne znam, npr ako imas filozofiju na oba smjera onda ce ti priznati, e sad problem nastaje kad "prenosis" sa drugog fakulteta moze se desit da sadasnji pforesor ne uvazava ocjenu bivseg profesora
.
- Optimist
#3 Re: Priznavanje predmeta sa završenog fakulteta, na drugom.
Ukoliko se radi o srodnim fakultetima i srodnim smjerovima, nema razloga da ti ne budu priznati svi polozeni ispiti koji vec imaju na smijeru koji hoces ponovo da upises. A to da jedan profesor nece da prizna ocjenu drugog, mislim da bas i ne moze tako, jer se ne gleda kod koga si polozio vec se uporedjuje plan i program predmeta na prethodnom fakultetu sa planom i programom predmeta na fakultetu na koji apliciras. Ako se vecina plana poklapa, nema zakonskog prava da ti to ospori.
- purgatorio
#4 Re: Priznavanje predmeta sa završenog fakulteta, na drugom.
Mislim da treba biti 80% NPP-a isto i priznaje se.