Priznati prevaru ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Priznati prevaru?

DA
60
41%
NE
88
59%

Total votes: 148

FreeSol

#326 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by FreeSol »

sanabe wrote:Dakle, priznati prevaru ili ne? Znam da postoji tema Oprostiti prevaru...mene zanima vase misljenje o tome treba li je uopste priznati? I zelite li da vam druga strana prizna?
Ko je jednom varao, opet ce, a ko predje preko toga taj je lud 8-)
Vegetastar

#327 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Vegetastar »

FreeSol wrote:
sanabe wrote:Dakle, priznati prevaru ili ne? Znam da postoji tema Oprostiti prevaru...mene zanima vase misljenje o tome treba li je uopste priznati? I zelite li da vam druga strana prizna?
Ko je jednom varao, opet ce, a ko predje preko toga taj je lud 8-)
:thumbup: nekako se slazem s ovim :D
PalaSa Marsa

#328 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by PalaSa Marsa »

♥ Julianna ♥ wrote:Kako kontra, da oreš tuđu njivu a maštaš o svojoj?? :-D
:lol: :lol: :lol: :lol: Ma jooooj :kiss: :lol: :-D :-D
protivnik

#329 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by protivnik »

Ma jedno uvijek vara, pitanje je dominantnosti i one pouke iz price o zabi i skorpiji :lol:
Irelevantan

#330 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Irelevantan »

protivnik wrote:Ma jedno uvijek vara, pitanje je dominantnosti i one pouke iz price o zabi i skorpiji :lol:
:thumbup:

:sax:
Djevrek

#331 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Djevrek »

Priznati, sa svim sitnim prljavim detaljima, koje će prevaranta prikazati onakvim kakav jeste. :dance: čovjeka koji se stidi svojih djela.
oridjidji

#332 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oridjidji »

Varati treba samo kad ti vise nije stalo do nicega i priznati sve one prljave detalje kako bi nekoga sto kvalitetnije otjerao od sebe.

E kada ti je stalo do nekoga ni prevara nece doci sama po sebi ... kao ni priznanje :)
Djevrek

#333 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Djevrek »

oridjidji wrote:Varati treba samo kad ti vise nije stalo do nicega i priznati sve one prljave detalje kako bi nekoga sto kvalitetnije otjerao od sebe.

E kada ti je stalo do nekoga ni prevara nece doci sama po sebi
... kao ni priznanje :)
:shock:
ha?
Ako ti je stalo do nekog što varaš? Od čega to dolazi do prevare? :shock:
Aj priznanje ok, ali ovo ostalo... :-) :-) :-)
oridjidji

#334 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oridjidji »

Djevrek wrote:
oridjidji wrote:Varati treba samo kad ti vise nije stalo do nicega i priznati sve one prljave detalje kako bi nekoga sto kvalitetnije otjerao od sebe.

E kada ti je stalo do nekoga ni prevara nece doci sama po sebi
... kao ni priznanje :)
:shock:
ha?
Ako ti je stalo do nekog što varaš? Od čega to dolazi do prevare? :shock:
Aj priznanje ok, ali ovo ostalo... :-) :-) :-)
Da se objasnim posto tudje napisane rijeci uvijek mogu dobiti viseoblicnu interpretaciju. Kada ti je stalo do nekoga neces ga ni prevariti, tako da prevara nece doci sama po sebi, doce obicno onda kada veza vise nebude ono sto je bila kao ni vas odnos. Ako se covjeku otme prevara ( sto opet zavisi od toga kakvi smo) slucajno i onda kada stvari stimaju, onome do ko vam je stalo to necete ni reci. Zasto? Pa zato sto niko ne voli biti prevaren i izigran. Tada se iskrenost kosi sa ludoscu i priznanje je zadnja stvar koju covjek treba uraditi.
Djevrek

#335 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Djevrek »

oridjidji wrote:
Da se objasnim posto tudje napisane rijeci uvijek mogu dobiti viseoblicnu interpretaciju. Kada ti je stalo do nekoga neces ga ni prevariti, tako da prevara nece doci sama po sebi, doce obicno onda kada veza vise nebude ono sto je bila kao ni vas odnos. Ako se covjeku otme prevara ( sto opet zavisi od toga kakvi smo) slucajno i onda kada stvari stimaju, onome do ko vam je stalo to necete ni reci. Zasto? Pa zato sto niko ne voli biti prevaren i izigran. Tada se iskrenost kosi sa ludoscu i priznanje je zadnja stvar koju covjek treba uraditi.
Ispade da onom što vara to baš od životne važnosti u datom trenutku. :) :-)

Ma ok, nebitno. :)
oridjidji

#336 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oridjidji »

Djevrek wrote:
oridjidji wrote:
Ispade da onom što vara to baš od životne važnosti u datom trenutku. :) :-)

Ma ok, nebitno. :)
Pa sad strast je kao zar, ako puhnes u njeg lako se pretvori u vatru. Takvi su i mnogi ljudi koji su strastveni, malo ko od njih ima kontrole. Onaj ko fakat voli nekoga i kome je stalo do nekoga tesko ce sebi dozvoliti to. Ima nesto u nama muskarcima, malo je onih medju nama koji se brzo zaljube i dok te neko voli u vezi, ti sve to dozivljavas neobaveznim, zato se prevare i desavaju...

Jer svi mi ponekad imamo veliki upitnik na glavama i pitamo se dali je ta veza ono prava...
lovecheck

#337 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by lovecheck »

Žen a će ti oprostiti jedino ako je kriva.
BASS

#338 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by BASS »

Ako je jednokratno (ili par puta),usputno - ne,nipošto (ali da se izvede "diskretno")
Ako duže traje,ako imaju emocije uključene - da,obavezno.
ssmmiilleeyy

#339 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ssmmiilleeyy »

:-) :-) :-) :-)
protivnik

#340 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by protivnik »

Ne kontam.
Ispada da bi ga svi (56%) pomalo negdje parkirali, al da niko ne zna i ne vidi. Valjda je to taj fol koji budi strast :lol:
Barem iza nicka se moze i treba biti iskren, pa priznati ....ha-ja . Ne boli, dapace.....oslobadja :D
Od koga je veci strah, od partnera ili od sebe samog ?
zedan

#341 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zedan »

-maggie- wrote:Priznati! Ali sve zavisi od osobe do osobe, ako neko neće imati grižnju savjesti i ako će moći normalno nastaviti vezu, možda i ne treba priznati, ako je prevara bila beznačajna (mada je rijetko koja beznačajna). Ja bih poludjela kad bih sve vrijeme morala nešto kriti. :)

hm da ja probam reci svoje decko varao sam i bio prevaren dva puta hm bolno je to sve kako god da ga okrenes.pocecu od sebe licno jasam prevario ono tesko reci ili u tome trazit izvinjene ali sam se jednu vecer zapio i onako preko puta je sjedila savrsena zena ja onako sarmantan sam je vjerujem izazivao( predpostavljam) tako da je doslo do osmjeha miganja za mojim stolom sam bio ja i moj rodzak a za njenim ona i frendica hm tak da sam ih pozvo zasto i od tad nisam imao veze sve mi je to bilo kao san bio sam izvan kontrole i svjesti vjerovali ili ne,taj poziv za sto mogao je promjenit mozda sve ali posle toga je sve bilo kasno jer od kako mi je sjela toliko blizu da je mogu gledat u medzu nozje i oci tako blizu da je sve otislo tamo gdje nisam ni sanjo da ce jako cudan i moglo bih se reci ne jasan tren sve je izmaklo kontroli nemogu reci da se ne kontrolisem ili da sam zelio prevarit ali mi od tad sve bilo kao san i kad sam zenu prevario bio sam jako jako los ono tek tad sam se pitao jesam li ja ovo to uradio hhhhh ili se varam toliko je to bilo jace od mene ovo je istina ziva osjecao sma se lose upm nikad to nikom nebih pozelio ali sad kad vam kazem da je se to sve desilo kao u snu mnogi koi to nisu probali nece mi ni povjerovat ali je istina to...
posle toga sam se bio jako zaljubio i bio jako los nezna se sat je gore dali onaj osjecaj krivnje prljavog tipa ili ono koliko sam je zelio ubijalo me to mada sam imao zenu koju sam volio vise nego isat na svjetu i tako sam izdrazao 3 mjeseca i odlucio sam to sve priznat i reci posto nije zavrsilo samo na jednom greskom bilo ih je dve znaci dve veceri,priznao sam dobio samar plac tuga sve to kad mi je rekla posto si fino zamolio za oprost i pokazao iskreno kajanje mogu ti oprostit ali posle svega toga nikad se vise nisam osjecao sigurno pored te zene koju sam volio to znaci da sam joj dao priliku da i sama proba da bih bili jedan jedan i posto su zene sklone svetnji zbog svoje pre osjetljivosti vratila mi jako tuzno i nisam ni jedan tren razmisljao da joj prastam jer je bilo previse bolno da bih to uradio i tad sam svatio da ustvari jedini pametan cin je ne dozvolit da ni blizu toga dodze, jer i pored toga da se mozemo kontolisat nekad nam i to popusti i od tad ne prasam nit priznajem prevaru niti varam...
oh teddy...

#342 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oh teddy... »

U lazi su kratke noge.

Kako je to lijepa i poucna poslovica...
1906

#343 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by 1906 »

oh teddy... wrote:U lazi su kratke noge.

Kako je to lijepa i poucna poslovica...
a o duzini instrumenta prevare bi se dalo raspravljati :D
oh teddy...

#344 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oh teddy... »

Imam ja Kofan, onaj sa paracetamolom, jaci je.
zelenashica

#345 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zelenashica »

zedan wrote: vratila mi
Nikad mi neće biti jasni ljudi koji u ovakvim slučajevima posegnu za osvetom ovakvog tipa.Brate dragi ako je njegov obraz bio đon pa me prevario nije vala i moj da mu vraćam.....
udrch

#346 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by udrch »

Ne valja tako, ako je on tebe sa jednom, ti njega odmah sa trojicom..
Ms.Brightside

#347 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Ms.Brightside »

Varam, varala sam i varacu svaki put kad ugledam Joe Manganiello (guglajte).

Ne znam, ja ipak vjerujem u ljubav i postovanje. Mada je svijet izopacen pa je skoro nemoguce imati povjerenje u nekoga. Ali ne pada mi na pamet da varam (fantazija se ne broji) osobu s kojom sam u vezi.
Moje pravilo zvuci otprilike ovako; ostavi ga, kazi da ne ide vise, nemas osjecaja ili sta god vec je razlog da ne zelis biti s doticnim/om, pa onda furaj dalje.

Pa fkt postavi se u situaciju kad bi osoba do koje ti je stalo prevarila te i ti nakon izvjesnog vremena to pronadjes, osoba ti prizna to i kao "ma nije to nista, ja tebe volim ipak". Totalno ponizavajuce se osjecas, znam iz iskustva.

Ne bih prevarila, s toga nemam sta priznati :mrgreen:
Loulou

#348 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Loulou »

Kraj vjernosti - zašto je monogamija u krizi?

http://www.najboljeknjige.com/content/v ... NewsID=337
pustopoljina

#349 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by pustopoljina »

Loulou wrote:Kraj vjernosti - zašto je monogamija u krizi?

http://www.najboljeknjige.com/content/v ... NewsID=337
sve sto tu pise je meni bas tako. ni oduzeti, ni dodati.
oh teddy...

#350 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oh teddy... »

Super su mi ovi koji ljude porede sa zivotinjama.

Premda "iz nekog razloga" ne zele uzeti u obzir cinjenicu da svaku zivotinju prosto zabole penis ili vagina ako "partner" ode i razmnozava se sa jos nekim pripadnikom vrste. I sto je najvaznije, ZASTO je zivotinjama svejedno, a ljudima nije. I gdje je razlika U PRIRODI covjeka i zivotinje.

Ali tipicno, na kraju sve zacine "naucnici" koji na osnovu istrazivanja zakljuce da ako recimo 40% ljudi vara partnera ili poznaje nekoga da je prevario partnera ili misli da je to normalno i prirodno, monogamija je neprirodna. Valjda je onda i istrebljivanje citavih naroda prirodna potreba ljudi, samo je dovoljno napraviti "naucno istrazivanje" odnosno anketirati, ne znam, stanovnike Pala (neka mi oproste stanovnici Pala, ali uzeo sam ih iz razloga poznatih, sami su si krivi). Bar 40% bi se slozilo sa tim da je sasvim prirodno istrijebiti anamo one, "mi imamo prirodni nagon ka tome".
Prirodna potreba, reci ce naucnici, i pokupiti platu, uradili su svoje istrazivanje za taj mjesec. Naredni mjesec ce napraviti novu studiju o uticaju paradajza na gusteracu, ta nece valjda milje eura platu primati nizasta.

Nedaj Boze da sta pametno urade na tim silnim institutima.

Tacno, budi iskren konacno, pizda sam koja vara zenu/muza/decka/djevojku, i uzivam u tome, picektina na kvadrat. Budimo iskreni prema sebi, bice nam lakse.
Post Reply