Priznati Kosovo

Post Reply
Lincoln-Burrows

#876 Re: Priznati Kosovo

Post by Lincoln-Burrows »

Liberalism wrote:Nakon Makedonije i Crne Gore jedino Bosna nije priznala Kosovo. Obzirom na zelje građana BiH koje su podjednake u oba entiteta, BiH bi trebala ubrzo priznati Kosovo, da bar time pokazemo da dijelimo zajednicke vrijednosti i stavove po kljucnim politickim pitanjima.
Upravo zbog tog razloga nebi trebalo priznati Kosovo,
ne kažem da ga ne treba priznati, nego taj razlog nije pravi.
Razlog mora biti utemeljen na mišljenju ustavnog suda pri UN-u.
Trebamo sačekati, emocije dovode do rata, to je već pokazano.
chuchumbamayumbe

#877 Re: Priznati Kosovo

Post by chuchumbamayumbe »

Hebote, ja sam prije mjesec-dva proveo desetak dana na Kosovu...Pravo mi je fino bilo, ljudi me "izgotivili", folovi-golovi, ali..
Pitaju oni mene kako je sada "kod vas", puca li se i slicno...
Vecina ljudi nema pojma kakva je situacija u BiH, sta se desava i slicno, za razliku od nas i naseg znanja i "zalaganja" spram Kosova.
Ne kontam sta su ljudi toliko navalili da se prizna/ne prizna Kosovo, a kosovari nemaju pojma o BiH.
Sta mi mozemo dobiti/izgubiti eventualnim priznajem? I obrnuto?
Lincoln-Burrows

#878 Re: Priznati Kosovo

chuchumbamayumbe wrote:Hebote, ja sam prije mjesec-dva proveo desetak dana na Kosovu...Pravo mi je fino bilo, ljudi me "izgotivili", folovi-golovi, ali..
Vecina ljudi nema pojma kakva je situacija u BiH, sta se desava i slicno, za razliku od nas i naseg znanja i "zalaganja" spram Kosova.
Ne kontam sta su ljudi toliko navalili da se prizna/ne prizna Kosovo, a kosovari nemaju pojma o BiH.
Čuj kojim si jezikom govorio, i gdje si bio, koji grad?
U Prištini nije poželjno da se priča hrvatski ili srpski.
chuchumbamayumbe

#879 Re: Priznati Kosovo

Post by chuchumbamayumbe »

Lincoln-Burrows wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Hebote, ja sam prije mjesec-dva proveo desetak dana na Kosovu...Pravo mi je fino bilo, ljudi me "izgotivili", folovi-golovi, ali..
Ja sam govorio bosanskim, tako da nisam imao problema! :D
Ma, svugdje mozes naletjeti na papke, to mi je bar jasno zato sto zivim u Sarajevu.
To da nije pozeljno pricati srpskim, poprilicno je tacno, ali situacija nije ni priblizna onoj od prije 7-8 godina.
Pristina je u razvoju, gradi se, i svugdje imas "gradske raje" i papaka, i t oje to.
Ko zna "srpski" nije bilo nikakvih problema sa sporazumijevanjem, a ako imamo problema, onda se preshaltamo na engleski.
Bio sam u Pristini i Ferizaju (Urosevac).
Lincoln-Burrows

#880 Re: Priznati Kosovo

chuchumbamayumbe wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ja sam govorio bosanskim, tako da nisam imao problema! :D
Ma, svugdje mozes naletjeti na papke, to mi je bar jasno zato sto zivim u Sarajevu.
To da nije pozeljno pricati srpskim, poprilicno je tacno, ali situacija nije ni priblizna onoj od prije 7-8 godina.
Pristina je u razvoju, gradi se, i svugdje imas "gradske raje" i papaka, i t oje to.
Ko zna "srpski" nije bilo nikakvih problema sa sporazumijevanjem, a ako imamo problema, onda se preshaltamo na engleski.
Bio sam u Pristini i Ferizaju (Urosevac).
Ja sam čuo da se jedino u Prizrenu možeš slobodno služit jezikom,
ali mi je drago čuti da je i drugdje.
Post Reply