Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cipelarenja: Drugi krug glasanja za priznanje Bh. žohar 2008. godine:

Poll ended at 22/12/2008 01:27

1. John Doe - Bosanac i Hercegovac
0
No votes
2. Cerić Mustafa, reis
0
No votes
3. Kačavenda Vasilije, vladika
0
No votes
4. Lagumdžija Zlatko
0
No votes
5. Silajdžić Haris
0
No votes
6. Vodušek Nataša, ex. ambasadorica RS u BiH(RS=Republika Slovenija)
0
No votes
7. Ušanović Munib, sekretar NS/FS BiH
0
No votes
8. Vasić Rajko, portparol SNSD
0
No votes
9. Hadžihafizbeogović Emir, ministar
0
No votes

Total votes: 0

BajrinNajmladji

#1 Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by BajrinNajmladji »

Bh. Žohar 2008. godine ili Koga bi ste gađali cipelama

Nešto sam uprskao sa glasanjem i postavljanjem novih imena ili uopšte nema te mogućnosti da se glasovi resetuju, a dodaju nova imena.Hm.,...Otvorio sam novu temu
Cipelarenja: Žohar 2008.g. - Drugi krug glasanja

U konkurenciji su sve javne ličnosti, političari/ke, ''umjetnici/ce'', umjetnici/ce, stranci/kinje na privremenom radu u BiH, sportisti/ašice regionalne javne ličnosti ako im se djela i izjave odnose na BiH i svi ostali ako su se ''prosuli'' i/ili ''zadužili'' BiH.

Molim prijedloge i kratka obrazloženja koje ću kasnije unijeti na listu za glasanje editovanjem uvodnog posta.

Oformiću i žiri, ako bude dovoljno predlagača.

Forumaši i forumašice nisu u konkurenciji.
Neka neko otvori drugu temu za forumaškog Žohara godine.

P.S.
Niko ne čita dugačke postove!
Kratko, jasno, koncizno,... sa kratkim obrazloženjem.
EDITOVANO:
Stavio sam neke prijedloge za preliminarno glasanje za ULAZAK na listu, a kada se ''iskristališu'' svih deset prijedloga, biće konačno glasanje pred kraj godine. Dakle, povremeno ću skidati neka imena, pa dodavati nova ako bude prijedloga.
Napominjem da je moguće staviti samo 10 prijedloga, pa zbog toga ovo PRELIMINARNO glasanje, a kasnije, uz resetovanje glasova, biće i KONAČNO GLASANJE.
Specijalni žiri će dodijeliti specijalnu nagradu Balegar 2008. godine.
Na preliminarnoj listi nema Zlatka Lagumdžije, ef. reisa Cerića,...ali biće sigurno na konačnoj ili nekoj slijedećoj preliminarnoj.
Last edited by BajrinNajmladji on 22/12/2008 16:20, edited 8 times in total.
BajrinNajmladji

#2 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Predložio bih samosmjenjenog Samira Silajdžića Taju - SZBiH, bivšeg premijera u Vladi Kantona Sarajevo.
Obrazlagati neću.
stochar

#3 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by stochar »

ja predlazem onog giganta sto je uz udzbenik za peti razred opsnovne ubacio pjesmu u kojoj se pjeva o napusenom zoharu...
BajrinNajmladji

#4 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

stochar wrote:ja predlazem onog giganta sto je uz udzbenik za peti razred opsnovne ubacio pjesmu u kojoj se pjeva o napusenom zoharu...
Pošto je to resor ministrice Ministarstva obrazovanja FBiH (Ne znam tačan naziv, mozda je Ministarstvo obrazovanja, nauke i kulture FBiH), gospodje Melihe Alić, da li nju kandiduješ ili baš autora. Ne zaboravi, neko je morao pregledati udžbenik, a te recezente i kontrolore angažuje i plaća Ministarstvo.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by ladyblue18 »

Jel moze vise osoba? ja se dvoumim :mrgreen:
nego treba otvoriti i temu za osobu godine i za dogadjaj godine svakako sto poz. sto neg. Nekako da sve objedini u jednu temu
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by Admir_1984 »

Nedzad po zakonu Brankovic, mislim da je obrazlozenje suvisno
BajrinNajmladji

#7 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

ladyblue18 wrote:Jel moze vise osoba? ja se dvoumim :mrgreen:
nego treba otvoriti i temu za osobu godine i za dogadjaj godine svakako sto poz. sto neg. Nekako da sve objedini u jednu temu
Ovo je tema u kojoj se dodjeljuje Žohar, a ti otvori teme i definiši konkurenciju za naj.
Za Žohara, predloži neograničen broj, samo poredaj imena i obrazloženja.
Refik Hodžić, autor udžbenika Muzička kultura za V razred wrote:"Moje je ime kao autora udžbenika pomenuto u negativnom kontekstu, jer nisam pravio izbor pjesama i igara te ne mogu snositi nikakvu odgovornost u ovom slučaju", zaključuje Hodžić.
@stočar,
Hoću li staviti Refika ili ministricu Alić u konkurenciju za dodjelu Žohara godine?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by ladyblue18 »

Znaci:
Nedzad Brankovic (rekao je nekidan da postoji puno vise ljudi koji ga vole od onih koji ga mrze :oops: )
Samir Silajdzic (jer nazva narod ruljom, narod koji se pobunio jednom!)

pokusala sam se sjetiti koga izvan politike,ali mi niko ne pada na pamet :(
istocnjak

#9 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by istocnjak »

Adi Sarajlić i Duška Jurišić - za njih dvoje ne treba objašnjenje.
BajrinNajmladji

#10 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

@ladyblue18,
Ok, staviću ih na listu za glasanje, odnosno, Taju sam već predložio.

Evo mog drugog prijedloga dok se @stochar ne odluči:
Povodom postavljanja temeljnog kamena za fiskulturnu salu u nekoj školi u Tešnju gospodja Alić Meliha se ''prosula'' - ''provalila k'o čir potkožnjak'' u vezi sa tim za koga je ta sala i škola namijenjena. Zaslužila je da bude u vrhu na liste prijedloga za Žohar 2008. godine.

Pjesmica - rugalica:
Jeste l' čuli, djeco,
vjerujte bez šale,
otvorena škola
za begoviće male !
Last edited by BajrinNajmladji on 17/12/2008 23:54, edited 1 time in total.
BajrinNajmladji

#11 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

istocnjak wrote:Adi Sarajlić i Duška Jurišić - za njih dvoje ne treba objašnjenje.
Joj kad bi barem natuknuo, podsjetio nas, šta su besmisleno izjavili, uradili,...Obećavam, svakako ću staviti i njih na listu za glasanje ako i ne dadneš objašnjenje.
tempora

#12 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by tempora »

BajrinNajmladji wrote:@ladyblue18,
Ok, staviću ih na listu za glasanje, odnosno, Taju sam već predložio.

Evo mog drugog prijedloga dok se @stochar ne odluči:
Povodom postavljanja temeljnog kamena za fiskulturnu salu u nekoj školi u Tešnju gospodja Alić Meliha se ''prosula'' - ''provalila k'o čir potkožnjak'' u vezi sa tim za koga je ta sala i škola namijenjena. Zaslužila je da bude u vrhu na listi prijedloga za Žohar 2008. godine.

Pjesmica - rugalica:
Jeste l' čuli, djeco,
vjerujte bez šale,
otvorena škola
za begoviće male !
Gospodju Alicku definitivno za nominaciju kao najveci oblik primitivizma ( jesu li nagrade podijeljene po nekim kategorijama ili?) , neizostavno Dodika, a zatim svu nasu diplomatiju vani tj silne ambasadore i "logistiku", potom kompletnu internacionalnu administraciju i mirovnjake u misiji ( izdvojila bih IOM molit cu) i otisla bih malo dalje u proslost pa bih tako retroaktivno dodijelila Zohara Paravcu - koji je onomad bio presjedavajuci a jasno i glasno izjavljivao kako je cetnik kao i njegov djed. Ceric -ukoliko ne udje u uzu nominaciju, glasam za usvajanje kategorije -balegara.
No kad bolje razmislim, malo bi ko ostao bez nagrade....a i nisam nesto objektivna sobzirom da sam se upravo iselila iz stana punog zohara. Ko je imao posla s istima, zna da im ni atomska ne moze nista. :run:
istocnjak

#13 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by istocnjak »

BajrinNajmladji wrote:
istocnjak wrote:Adi Sarajlić i Duška Jurišić - za njih dvoje ne treba objašnjenje.
Joj kad bi barem natuknuo, podsjetio nas, šta su besmisleno izjavili, uradili,...Obećavam, svakako ću staviti i njih na listu za glasanje ako i ne dadneš objašnjenje.
Jeli ti ovo pitaš ozbiljno ili se šališ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by -LIBERO- »

istocnjak wrote:
BajrinNajmladji wrote:
Jeli ti ovo pitaš ozbiljno ili se šališ?
Zato sto su islamofobicni,boljsevici..a i ne klanjaju se svome stadu..eto ti odgovora.

Zohar godine Samir Silajdzic, zoharica Semiha Borovac. :bih: :dance:

I izvan konkurencije,zohar svih zohara...ZOHARCINA Nedzad Brankovic,zvani "sve po zakonu" :lol:
BajrinNajmladji

#15 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

@tempora,

1. Zlatni žohar sa ukrštenim lopatom i krampom
2. Srebreni žohar sa ukrštenim lopatom i krampom
3. Bronzani žohar sa ukrštenim lopatom i krampom
4. Specijalno priznanje Balegar godine
Priznanje Žohar se dodjeljuje ličnostima, pa daj imena iz tog IOM-a ili OSCE-a ili MIP/MVP BiH i slično,...
Ne može Paravac biti u konkurenciji,...Još 2006. g. smo birali nove u troglavo Predsjedništvo. On je sada u Doboju, domaćin, a gospodja Paravac je svoj kokošinjac u dvorištu ustupila komšinici-Svojim očima putem TV Hayat vidio.
Last edited by BajrinNajmladji on 18/12/2008 00:18, edited 1 time in total.
Peppers

#16 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by Peppers »

Ne mogu a da se ne slozim sa vecinom i ne nominujem Nedzada Brankovica kao dobitnika te laskave titule.
Maraschino

#17 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by Maraschino »

nije mi jasno, za ono sto je neko (LOSE) uradio, treba da dobije priznanje...zohar :-)

a sta sa onima sto nista ne rade pa i ne prave greske :D

shodno gore navedenom :-) pripremite jedno 1000 (tisucu) zohara pa da se ne svadjaju, ionako svi ih zasluzuju
BajrinNajmladji

#18 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Peppers wrote:Ne mogu a da se ne slozim sa vecinom i ne nominujem Nedzada Brankovica kao dobitnika te laskave titule.
@Peppers,
Vidi kako je to uradila @ladyblue:
ladyblue18 wrote:Znaci:
Nedzad Brankovic (rekao je nekidan da postoji puno vise ljudi koji ga vole od onih koji ga mrze :oops: )
Znači, ako potvrdjuješ nekoga, dodaj nešto novo,kratko, baš kako je to uradila @ladyblue18.
Inače, u kodeksima o forumašenju stoji da su nepotrebne diskusije tipa CITAT + potpisujem, slažem se,....i sl. jer se ništa novo ne dodaje diskusiji, a troši se prostor.
BajrinNajmladji

#19 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Maraschino wrote:nije mi jasno, za ono sto je neko (LOSE) uradio, treba da dobije priznanje...zohar :-)

a sta sa onima sto nista ne rade pa i ne prave greske :D

shodno gore navedenom :-) pripremite jedno 1000 (tisucu) zohara pa da se ne svadjaju, ionako svi ih zasluzuju
Slobodno ti predloži tih tisuću za definisano vrijeme od 1.1. 2008.g. do danas, ko to nije nešto uradio, a trebao je. Samo izvuci ime tog što nije uradio, a trebao je. Dakle, bilo ko/tko, samo obrazloži i uklopi ga u ovaj turbulenti vakat i zeman tekuće godine.
fgr

#20 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by fgr »

zlatko lagumdzija, prije par dana - "porodice alziraca su mi se zahvalile sto ja jedini ulazem napore da im vratim muzeve i oceve sa kube"
(dok ga navedeni i njihovi clanovi porodica vjerovatno svakodnevno proklinju proteklih 7 godina)
suncica24

#21 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by suncica24 »

Jel se ova nagrada dodjeljuje na teritoriji cijele BiH, ili samo u Prdulaciji? :D

Nominacije mi ozbiljno zavise od toga
sekiracija

#22 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by sekiracija »

ZOHAR SVIH ZOHARA u BiH je MIROSLAV LAJCEK !
sesalmir

#23 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by sesalmir »

Undisputed champion Nedzad Brankovic, taj covjek nema nikakve konkurencije ni u ovakvoj drzavi prepunoj zohara. On je bas kralj svih zohara.
medaaa

#24 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by medaaa »

suncica24 wrote:Jel se ova nagrada dodjeljuje na teritoriji cijele BiH, ili samo u Prdulaciji? :D

Nominacije mi ozbiljno zavise od toga
hahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
i ja ga nominujem... :D :D :D :D
in33sa

#25 Re: Priznanja: Bh. Žohar 2008. godine

Post by in33sa »

Vrijedjate zohare.
Locked