Da skratim. Udala san se za državljanina BiH i rodila djevojčicu, koja sada ima 5 mjeseci - u BiH. Na temelju braka tražim dozvolu boravka a kvaka je u tome da NE MOGU dobiti potvrdu o nekažnjavanju uz matične zemlje, što agencija za strance traži. Što sada? Rasturit će nam obitelj?
Rečeno mi je, ako odgovor bude negativan, imam 30 dana da napustim zemlju dobrovoljno a ako neću dobrovoljno onda "imamo problem". E sad, mene pored svega ostalog, zanima, kako oni mogu biti sigurni da li sam ja napustila zemlju? Ušla sam s ličnom pa očito nisam dobila nikakav pečat na ulasku a neću ni na izlasku. Ima li još kakva, nazovimo "registracija" svih koji na dnevnoj bazi napuštaju državu ili tu postoji nekakva "rupa"? I još, ako napustim državu, koliko dugo moram biti odsutna da bih ponovo ušla i da li oni na granici znaju da to baš kod mene moraju provjeriti kad izlazim, kad ulazim...
Bit ću zahvalna na svakoj pomoći i savjetu.
privremeni boravak i spajanje obitelji i još svašta ...
Moderator: _BataZiv_0809
-
svero
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: privremeni boravak i spajanje obitelji i još svašta ...
Ili da ideš na opciju prijavljivanja na onaj bijeli kartončić koji traje 3 mjeseca, pa izađeš iz zemlje da ti udare pečat, pa sve tako.. tad ti ne trebaju nikakva uvjerenja, samo netko iz BIH ko ima stan da potpiše da će te hraniti i izdržavati. Tako nisi ilegalan, ali ne možeš ni raditi, niti išta..