Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hello svima.
Ovako, moja svekrva je godinama radila u ovoj banci, i cula da su sad svi u fazonu nekih dionica, pa me zamolila da joj se raspitam kako moze znati da li je uopste ova banka izasla na trziste i koja je cijena dionica.
Svi savjeti su more than welcome
Unaprijed zahvalna,
baby
Kupila ju je BOR Banka d.d. Sarajevo (Banka za obnovu i razvoj), otkupivsi vlasnistvo od Sarajevo Privatisation Venture Fund-a sa Kajmanskih otoka , nema nikakvih dionica u prici...
Nemoj mi zamjeriti, mislim da je vise nego ocigledno da ja nemam pojma o tim stvarima, totalni laik....
Zapravo je ona citav zivot odvajala za tu dividendu i sad se pita zena sta je s tim... I moze li se sta po tom pitanju uraditi.
baby_angel wrote:Nemoj mi zamjeriti, mislim da je vise nego ocigledno da ja nemam pojma o tim stvarima, totalni laik....
Zapravo je ona citav zivot odvajala za tu dividendu i sad se pita zena sta je s tim... I moze li se sta po tom pitanju uraditi.
Moraš malo razlučiti neke stvari i kao laik u ekonomiji.
Ako je netko gore rekao da je prodan udio 100% u firmi nekoj drugoj banci, možeš čekati samo neku revoluciju ili poništenje kompletne pretvorbe društvenog vlasništva i privatizacije u BiH, što je vrlo, vrlo malo moguće.
kakvu kreditnu karticu imaju u ovoj banci za kupovinu roba i tehnike, koliki su limiti i kako funkcioniše ista, jel se automatski rata djeli na 12/24/36 mjeseci u zavisnosti od cifre koju potrošiš?