Privatno zdravstveno osiguranje?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1 Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by alica.k »

Da li neko ima iskustva da li je moguce da ja sama sebi placam zdravstveno osiguranje... mozda preko neke osiguravajuce kuce ili nesto slicno tome? U biti potrebno mi je neko koje ukljucuje bolnicko lijecenje.

edit: u Sarajevu
travar

#2 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by travar »

Ja sam jedno vrijeme plaćao 20KM dobrovoljnog osiguranja zavodu zdravstvenog osiguranja KS dok se nisam zaposlio. Da li to uključuje bolničko liječenje, nisam siguran.
S druge strane, u Eurofarmu su mi nudili osiguranje preko neke osiguravajuće kuće, pa eto možeš se kod njih raspitati.
alica.k

#3 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by alica.k »

travar wrote:Ja sam jedno vrijeme plaćao 20KM dobrovoljnog osiguranja zavodu zdravstvenog osiguranja KS dok se nisam zaposlio. Da li to uključuje bolničko liječenje, nisam siguran.
S druge strane, u Eurofarmu su mi nudili osiguranje preko neke osiguravajuće kuće, pa eto možeš se kod njih raspitati.
Hvala ti puno! Ovo je dobar pocetak, ako nista drugo ne nadjem onda barem mogu direkt u ZZO
mayab

#4 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by mayab »

Pitaj o tome u nekoj jačoj osiguravajućoj firmi, šta ja znam, UNIQA na primjer
alica.k

#5 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by alica.k »

mayab wrote:Pitaj o tome u nekoj jačoj osiguravajućoj firmi, šta ja znam, UNIQA na primjer
Da tako sam i uradila, ovo je vise bilo da vidim iskustva.

Na kraju potpisah sa Uniqom jer mi nije neka razlika placala ZZO ili tamo a pokriva i privatne ustanove poprilicno dobro.
Violet Love

#6 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by Violet Love »

Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
alica.k

#7 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by alica.k »

Violet Love wrote:Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
Imaju Vital Elite, bolnicko i vanbolnicko lijecenje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by _BataZiv_0809 »

Violet Love wrote:Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
Sta je sve ukljuceno?
Violet Love

#9 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by Violet Love »

_BataZiv_0809 wrote:
Sta je sve ukljuceno?
Ja imam paket koji mi pokriva ukupno 1750 KM troškova godišnje - sva dijagnostika, lijekovi (pod uslovom da nisu na esencijalnoj listi), psihoterapija, neka medicinska pomagala. Mislim da je to to. E sad ove kategorije lijekova, pomagala i psihoterapije imaju neke svoje limite, to ni ne znam tačno. Brat je imao neki mini zahvat na privatnoj klinici i to mu nisu refundirali, ali su refundirali sve pred-operativne pretrage. Ranije sam imala njihovo 100% pokrivanje, a od ove godine je 20% učešća. Sad ne znam je li to svima ili je igralo ulogu što sam ja imala određene probleme i dosta ih koštala. Nije ni bitno, opet se isplati. Uniqa je za ZO najpovoljnija na našem tržištu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by _BataZiv_0809 »

Violet Love wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Sta je sve ukljuceno?
Ja imam paket koji mi pokriva ukupno 1750 KM troškova godišnje - sva dijagnostika, lijekovi (pod uslovom da nisu na esencijalnoj listi), psihoterapija, neka medicinska pomagala. Mislim da je to to. E sad ove kategorije lijekova, pomagala i psihoterapije imaju neke svoje limite, to ni ne znam tačno. Brat je imao neki mini zahvat na privatnoj klinici i to mu nisu refundirali, ali su refundirali sve pred-operativne pretrage. Ranije sam imala njihovo 100% pokrivanje, a od ove godine je 20% učešća. Sad ne znam je li to svima ili je igralo ulogu što sam ja imala određene probleme i dosta ih koštala. Nije ni bitno, opet se isplati. Uniqa je za ZO najpovoljnija na našem tržištu.
Koliko placas? Moze i na pp.

Je li ovo 30/40 Km sve?
Violet Love

#11 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by Violet Love »

_BataZiv_0809 wrote:
Koliko placas? Moze i na pp.

Je li ovo 30/40 Km sve?
Njihovi agenti sastavljaju te ponude i nije svima isto. Cijena najviše zavisi od dobi, zdravstvenog stanja i (ne)korištenja njihovih drugih usluga. Uglavnom direktno njima. Ja sam startala na 20 i nešto maraka, sad je oko 40 jer sam u međuvremenu prestala koristiti neke druge usluge.
Russki

#12 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by Russki »

alica.k wrote:Da li neko ima iskustva da li je moguce da ja sama sebi placam zdravstveno osiguranje... mozda preko neke osiguravajuce kuce ili nesto slicno tome? U biti potrebno mi je neko koje ukljucuje bolnicko lijecenje.

edit: u Sarajevu
Naravno da je moguće. Ja imam nešto preko firme, ali kako sam sklon ozljedama svako malo u privatnom životu (jebiga, takva nafaka), uzeo sam svoje osobno osiguranje preko Uniqe.
Ninno

#13 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?

Post by Ninno »

Moze li mi neko pojasniti:
- Da li se privatno osiguranje u Bosni/Sarajevu prihvata u svim privatnim i drzavnim klinikama/bolnicama?
- Koja su 2-3 najbolja privatna osiguranja u Bosni/Sarajevu?
- Koliko otprilike kosta takvo jedno privatno osiguranje za zastitu porodice?
- Da li isto osiguranje pokriva i zubnu i ocnu zastitu ili se moraju uzeti druga osiguranja?

Radi se o povratku u Bosnu sa Zapada.

Hvala!
Post Reply