Privatno zdravstveno osiguranje?
Moderator: anex
- alica.k
#1 Privatno zdravstveno osiguranje?
Da li neko ima iskustva da li je moguce da ja sama sebi placam zdravstveno osiguranje... mozda preko neke osiguravajuce kuce ili nesto slicno tome? U biti potrebno mi je neko koje ukljucuje bolnicko lijecenje.
edit: u Sarajevu
- travar
#2 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Ja sam jedno vrijeme plaćao 20KM dobrovoljnog osiguranja zavodu zdravstvenog osiguranja KS dok se nisam zaposlio. Da li to uključuje bolničko liječenje, nisam siguran.
S druge strane, u Eurofarmu su mi nudili osiguranje preko neke osiguravajuće kuće, pa eto možeš se kod njih raspitati.
S druge strane, u Eurofarmu su mi nudili osiguranje preko neke osiguravajuće kuće, pa eto možeš se kod njih raspitati.
- alica.k
#3 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Hvala ti puno! Ovo je dobar pocetak, ako nista drugo ne nadjem onda barem mogu direkt u ZZOtravar wrote:Ja sam jedno vrijeme plaćao 20KM dobrovoljnog osiguranja zavodu zdravstvenog osiguranja KS dok se nisam zaposlio. Da li to uključuje bolničko liječenje, nisam siguran.
- mayab
#4 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Pitaj o tome u nekoj jačoj osiguravajućoj firmi, šta ja znam, UNIQA na primjer
- alica.k
#5 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Da tako sam i uradila, ovo je vise bilo da vidim iskustva.mayab wrote:Pitaj o tome u nekoj jačoj osiguravajućoj firmi, šta ja znam, UNIQA na primjer
Na kraju potpisah sa Uniqom jer mi nije neka razlika placala ZZO ili tamo a pokriva i privatne ustanove poprilicno dobro.
- Violet Love
#6 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
- alica.k
#7 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Imaju Vital Elite, bolnicko i vanbolnicko lijecenje.Violet Love wrote:Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Sta je sve ukljuceno?Violet Love wrote:Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
- Violet Love
#9 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Ja imam paket koji mi pokriva ukupno 1750 KM troškova godišnje - sva dijagnostika, lijekovi (pod uslovom da nisu na esencijalnoj listi), psihoterapija, neka medicinska pomagala. Mislim da je to to. E sad ove kategorije lijekova, pomagala i psihoterapije imaju neke svoje limite, to ni ne znam tačno. Brat je imao neki mini zahvat na privatnoj klinici i to mu nisu refundirali, ali su refundirali sve pred-operativne pretrage. Ranije sam imala njihovo 100% pokrivanje, a od ove godine je 20% učešća. Sad ne znam je li to svima ili je igralo ulogu što sam ja imala određene probleme i dosta ih koštala. Nije ni bitno, opet se isplati. Uniqa je za ZO najpovoljnija na našem tržištu._BataZiv_0809 wrote:Sta je sve ukljuceno?Violet Love wrote:Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Koliko placas? Moze i na pp.Violet Love wrote:Ja imam paket koji mi pokriva ukupno 1750 KM troškova godišnje - sva dijagnostika, lijekovi (pod uslovom da nisu na esencijalnoj listi), psihoterapija, neka medicinska pomagala. Mislim da je to to. E sad ove kategorije lijekova, pomagala i psihoterapije imaju neke svoje limite, to ni ne znam tačno. Brat je imao neki mini zahvat na privatnoj klinici i to mu nisu refundirali, ali su refundirali sve pred-operativne pretrage. Ranije sam imala njihovo 100% pokrivanje, a od ove godine je 20% učešća. Sad ne znam je li to svima ili je igralo ulogu što sam ja imala određene probleme i dosta ih koštala. Nije ni bitno, opet se isplati. Uniqa je za ZO najpovoljnija na našem tržištu._BataZiv_0809 wrote:Sta je sve ukljuceno?Violet Love wrote:Ja sam godinama osigurana preko Uniqe i dosad je sve bilo super. Ne znam imaju li pakete koji pokrivaju hospitalizaciju jer sam osigurana i preko ZZO. Ovo sam uzela jer nisam htjela da trpim haos, redove i s*anja po domovima zdravlja. Za 30 - 40 KM mjesečno sačuvala i živaca i vremena.
Je li ovo 30/40 Km sve?
- Violet Love
#11 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Njihovi agenti sastavljaju te ponude i nije svima isto. Cijena najviše zavisi od dobi, zdravstvenog stanja i (ne)korištenja njihovih drugih usluga. Uglavnom direktno njima. Ja sam startala na 20 i nešto maraka, sad je oko 40 jer sam u međuvremenu prestala koristiti neke druge usluge._BataZiv_0809 wrote:
Koliko placas? Moze i na pp.
Je li ovo 30/40 Km sve?
- Russki
#12 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Naravno da je moguće. Ja imam nešto preko firme, ali kako sam sklon ozljedama svako malo u privatnom životu (jebiga, takva nafaka), uzeo sam svoje osobno osiguranje preko Uniqe.alica.k wrote:Da li neko ima iskustva da li je moguce da ja sama sebi placam zdravstveno osiguranje... mozda preko neke osiguravajuce kuce ili nesto slicno tome? U biti potrebno mi je neko koje ukljucuje bolnicko lijecenje.
-
Ninno
#13 Re: Privatno zdravstveno osiguranje?
Moze li mi neko pojasniti:
- Da li se privatno osiguranje u Bosni/Sarajevu prihvata u svim privatnim i drzavnim klinikama/bolnicama?
- Koja su 2-3 najbolja privatna osiguranja u Bosni/Sarajevu?
- Koliko otprilike kosta takvo jedno privatno osiguranje za zastitu porodice?
- Da li isto osiguranje pokriva i zubnu i ocnu zastitu ili se moraju uzeti druga osiguranja?
Radi se o povratku u Bosnu sa Zapada.
Hvala!
- Da li se privatno osiguranje u Bosni/Sarajevu prihvata u svim privatnim i drzavnim klinikama/bolnicama?
- Koja su 2-3 najbolja privatna osiguranja u Bosni/Sarajevu?
- Koliko otprilike kosta takvo jedno privatno osiguranje za zastitu porodice?
- Da li isto osiguranje pokriva i zubnu i ocnu zastitu ili se moraju uzeti druga osiguranja?
Radi se o povratku u Bosnu sa Zapada.
Hvala!