Privatni vs. Drzavni fax

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Samk3r

#1 Privatni vs. Drzavni fax

Post by Samk3r »

Da li mi je bolje da upišem pravo na nekom Privatnom fakultetu u Travniku ili Drzavnom u Tuzli ??
abdic88

#2 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by abdic88 »

ako ti se da učiti državni, u suprotnom privatni
Bambi_na_kofeinu

#3 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Bambi_na_kofeinu »

Pravnika nam bo'me fali, upiši bilo gdje.
Lolobrigida

#4 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Lolobrigida »

drzavni, privatni faxovi su smece obicno
klixo

#5 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by klixo »

brisi
Mr Tare

#6 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Mr Tare »

po mom misljenu bolje ti je drzavni a sto se tice privatni jedino kod ganica ako zavrsis neki fakultet super si al u Travnik ne idi ,imam jarana zavravo fakultet nije znao o cemu se radi :P
afrodita11

#7 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by afrodita11 »

Samk3r wrote:Da li mi je bolje da upišem pravo na nekom Privatnom fakultetu u Travniku ili Drzavnom u Tuzli ??
Drzavni faks bilo gde da upisujes mnogo je bolje, privatni nisu dobri nikako... :)
Zgembo_Adislic

#8 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Zgembo_Adislic »

Pravni, koji god da upises, ne ceka te svjetla buducnost :D Moras i o tome rzmisljati, svaki drugi je pravnik, godisnje ih izbace po 50 u drzavi, ako ne i vise :-)
Kardelj01

#9 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Kardelj01 »

Prije ćeš sa srednjom školom naći posao, nego sa privatnim fakultetom. Nisu više ni poslodavci glupi.
niko poseban

#10 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by niko poseban »

Zgembo_Adislic wrote:Pravni, koji god da upises, ne ceka te svjetla buducnost :D Moras i o tome rzmisljati, svaki drugi je pravnik, godisnje ih izbace po 50 u drzavi, ako ne i vise :-)
Nisu svi za matematike. :wink:
Brescia

#11 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Brescia »

To je do tebe, odluci se na osnovu osjecaja :) Naravno da ce ti studenti na drzavnim fakultetima odmah reci kako su privatni fakulteti sranje i da ne upisujes iste. Zasto je to tako? Zato sto se hvataju za posljednje slamke jer u biti skoro da nista ne opravdava upis na drzavni faks ako imas uslove da upises privatni. Ekonomski i Pravni fakulteti su u 5 deka sto se tice te komparacije drzavni/privatni i "tezine" istih. Jedina razlika je sto se na privatnom fakultetu ne mogu profesori ponasati kako hoce tj. ko da su licno izmislili to sto predaju a ne da prenose znanje koje je njima neko prenio, pa zbog toga djeluje da je lakse poloziti ispit. Ja studiram u Travniku na privatnom fakultetu i do sada nisam primjetio nikakve neregularnosti u izvodjenju nastave i ispita. Sve je kao na drzavnom fakultetu (upisao bio prije ovog sad pa znam) samo sto su uslovi puno bolji, i osjecas se vise uvazenim od strane profesora.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#12 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by antimobbing »

Lolobrigida wrote:drzavni, privatni faxovi su smece obicno
Sasvim nebitno gdje ćeš upisati dok god u ovoj državi sredstva iz budžeta se budu trošila za plate umjesto za razvoj industrije. Zato ako imaš love upiši privatni da se bezveze na patiš, a kasnije pripremi 20.000 KM za ulaznicu u BUDŽET gdje ćeš svakako i ako budeš nešto naučio na fakultetu za par godina parazitskog života sve zaboraviti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by JoseMujica »

moj savjet svima...idite vani studirati
BASS

#14 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by BASS »

JoseMujica wrote:moj savjet svima...idite vani studirati
ovo
ko moze,naravno.

Sto se tice pitanja postavljaca - ni jedan ni drugi te nece nista nauiciti, neces naci posla gdje god pravni kax da zavrsis. Na drzavnom ces papir dobiti za 5-6 godina,na privatnom za 4. eto ukratko.
Zatamnjena stakla

#15 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Zatamnjena stakla »

Nema posla. Isto ti je :D

Vani studirati magisterij naravno uz stipendiju. Tamo naci posao i halalit se sa Bosnom. Doći uredno na godisnji jedno 20 dana, potrosit 500KM :lol: i vratit se.
Zivota mi.

Al' ja sam u Sarajevu i plaho mi je :D
bavi

#16 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by bavi »

Obzirom da želiš studirati pravo, inače deficitarno zanimanje :lol: :lol: :lol:

ako imaš štele svejedno je državni ili privatni, 8-) 8-) 8-)

ako nemaš, ne troši džabe ni pare, ni vrijeme na gluposti.... ;-)
Redbull

#17 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Redbull »

Mr Tare wrote:po mom misljenu bolje ti je drzavni a sto se tice privatni jedino kod ganica ako zavrsis neki fakultet super si al u Travnik ne idi ,imam jarana zavravo fakultet nije znao o cemu se radi :P
nije ništa drugačije ni na državnom

jaran je završio pravo i kaže da ne zna ni žalbu sastaviti, kunem ti se dragim Bogom

nadalje, u službi gdje radim imam dvije pravnice koje kad god nešto pitam gledaju "kroz mene"

na intervjuu pitam lika ekonomistu šta je marketing, on kaže to je sistem :-)

bitan je papir, volja i želja za radom

ko ima obraza, neće sebi dozvoljavati luxsuz da se stidi svog neznanja kad počne raditi posao

ima jako svijetlih primjera ljudi koji su završili privatne fakultete, a koji danas rade kao asistenti, sudski vještaci, rukovodioci u firmama i sl.

znači, upiši šta god hoćeš, ali znaj da se moraš kasnije dokazati
Adriatic

#18 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Adriatic »

JoseMujica wrote:moj savjet svima...idite vani studirati
I živjeti.
Aleluja

#19 Re: Privatni vs. Drzavni fax

Post by Aleluja »

...a fax ko fax nijanse su u pitanju, ali to je irelevantno kad ga završiš...kako ćeš se snaći u radnoj sredini, to je već individualno! :D
Post Reply