Privatni vs. Drzavni fax
-
Samk3r
#1 Privatni vs. Drzavni fax
Da li mi je bolje da upišem pravo na nekom Privatnom fakultetu u Travniku ili Drzavnom u Tuzli ??
- abdic88
#2 Re: Privatni vs. Drzavni fax
ako ti se da učiti državni, u suprotnom privatni
- Bambi_na_kofeinu
#3 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Pravnika nam bo'me fali, upiši bilo gdje.
-
Lolobrigida
#4 Re: Privatni vs. Drzavni fax
drzavni, privatni faxovi su smece obicno
-
Mr Tare
#6 Re: Privatni vs. Drzavni fax
po mom misljenu bolje ti je drzavni a sto se tice privatni jedino kod ganica ako zavrsis neki fakultet super si al u Travnik ne idi ,imam jarana zavravo fakultet nije znao o cemu se radi 
- afrodita11
#7 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Drzavni faks bilo gde da upisujes mnogo je bolje, privatni nisu dobri nikako...Samk3r wrote:Da li mi je bolje da upišem pravo na nekom Privatnom fakultetu u Travniku ili Drzavnom u Tuzli ??
- Zgembo_Adislic
#8 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Pravni, koji god da upises, ne ceka te svjetla buducnost
Moras i o tome rzmisljati, svaki drugi je pravnik, godisnje ih izbace po 50 u drzavi, ako ne i vise 
- Kardelj01
#9 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Prije ćeš sa srednjom školom naći posao, nego sa privatnim fakultetom. Nisu više ni poslodavci glupi.
-
niko poseban
#10 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Nisu svi za matematike.Zgembo_Adislic wrote:Pravni, koji god da upises, ne ceka te svjetla buducnostMoras i o tome rzmisljati, svaki drugi je pravnik, godisnje ih izbace po 50 u drzavi, ako ne i vise
- Brescia
#11 Re: Privatni vs. Drzavni fax
To je do tebe, odluci se na osnovu osjecaja
Naravno da ce ti studenti na drzavnim fakultetima odmah reci kako su privatni fakulteti sranje i da ne upisujes iste. Zasto je to tako? Zato sto se hvataju za posljednje slamke jer u biti skoro da nista ne opravdava upis na drzavni faks ako imas uslove da upises privatni. Ekonomski i Pravni fakulteti su u 5 deka sto se tice te komparacije drzavni/privatni i "tezine" istih. Jedina razlika je sto se na privatnom fakultetu ne mogu profesori ponasati kako hoce tj. ko da su licno izmislili to sto predaju a ne da prenose znanje koje je njima neko prenio, pa zbog toga djeluje da je lakse poloziti ispit. Ja studiram u Travniku na privatnom fakultetu i do sada nisam primjetio nikakve neregularnosti u izvodjenju nastave i ispita. Sve je kao na drzavnom fakultetu (upisao bio prije ovog sad pa znam) samo sto su uslovi puno bolji, i osjecas se vise uvazenim od strane profesora.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#12 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Sasvim nebitno gdje ćeš upisati dok god u ovoj državi sredstva iz budžeta se budu trošila za plate umjesto za razvoj industrije. Zato ako imaš love upiši privatni da se bezveze na patiš, a kasnije pripremi 20.000 KM za ulaznicu u BUDŽET gdje ćeš svakako i ako budeš nešto naučio na fakultetu za par godina parazitskog života sve zaboraviti.Lolobrigida wrote:drzavni, privatni faxovi su smece obicno
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13 Re: Privatni vs. Drzavni fax
moj savjet svima...idite vani studirati
-
BASS
#14 Re: Privatni vs. Drzavni fax
ovoJoseMujica wrote:moj savjet svima...idite vani studirati
ko moze,naravno.
Sto se tice pitanja postavljaca - ni jedan ni drugi te nece nista nauiciti, neces naci posla gdje god pravni kax da zavrsis. Na drzavnom ces papir dobiti za 5-6 godina,na privatnom za 4. eto ukratko.
- Zatamnjena stakla
#15 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Nema posla. Isto ti je 
Vani studirati magisterij naravno uz stipendiju. Tamo naci posao i halalit se sa Bosnom. Doći uredno na godisnji jedno 20 dana, potrosit 500KM
i vratit se.
Zivota mi.
Al' ja sam u Sarajevu i plaho mi je
Vani studirati magisterij naravno uz stipendiju. Tamo naci posao i halalit se sa Bosnom. Doći uredno na godisnji jedno 20 dana, potrosit 500KM
Zivota mi.
Al' ja sam u Sarajevu i plaho mi je
- bavi
#16 Re: Privatni vs. Drzavni fax
Obzirom da želiš studirati pravo, inače deficitarno zanimanje
ako imaš štele svejedno je državni ili privatni,
ako nemaš, ne troši džabe ni pare, ni vrijeme na gluposti....
ako imaš štele svejedno je državni ili privatni,
ako nemaš, ne troši džabe ni pare, ni vrijeme na gluposti....
- Redbull
#17 Re: Privatni vs. Drzavni fax
nije ništa drugačije ni na državnomMr Tare wrote:po mom misljenu bolje ti je drzavni a sto se tice privatni jedino kod ganica ako zavrsis neki fakultet super si al u Travnik ne idi ,imam jarana zavravo fakultet nije znao o cemu se radi
jaran je završio pravo i kaže da ne zna ni žalbu sastaviti, kunem ti se dragim Bogom
nadalje, u službi gdje radim imam dvije pravnice koje kad god nešto pitam gledaju "kroz mene"
na intervjuu pitam lika ekonomistu šta je marketing, on kaže to je sistem
bitan je papir, volja i želja za radom
ko ima obraza, neće sebi dozvoljavati luxsuz da se stidi svog neznanja kad počne raditi posao
ima jako svijetlih primjera ljudi koji su završili privatne fakultete, a koji danas rade kao asistenti, sudski vještaci, rukovodioci u firmama i sl.
znači, upiši šta god hoćeš, ali znaj da se moraš kasnije dokazati
- Adriatic
#18 Re: Privatni vs. Drzavni fax
I živjeti.JoseMujica wrote:moj savjet svima...idite vani studirati
- Aleluja
#19 Re: Privatni vs. Drzavni fax
...a fax ko fax nijanse su u pitanju, ali to je irelevantno kad ga završiš...kako ćeš se snaći u radnoj sredini, to je već individualno!