Privatni vrtic

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mp3sa

#1 Privatni vrtic

Post by mp3sa »

Moze li mi neko preporuciti neki fin privatni vrtic u centru? Jako malo informacija se moze naci na internetu uopste o vrticima (lokaliciju jedva skontate), a da ne govorim o cijeni, vrsti prehrane, kako ste vi zadovoljni, kako djeca dozivljavaju to sve.
Ako nije mrsko ljudima koji imaju iskustva i informacije o ovome da podjele. Svaki info je dobrodosao. :)

P.S. trazio sam slicnu temu ali nisam nasao, zato otvaram ovu.
muha_sa

#2 Re: Privatni vrtic

Post by muha_sa »

mp3sa wrote:Moze li mi neko preporuciti neki fin privatni vrtic u centru? Jako malo informacija se moze naci na internetu uopste o vrticima (lokaliciju jedva skontate), a da ne govorim o cijeni, vrsti prehrane, kako ste vi zadovoljni, kako djeca dozivljavaju to sve.
Ako nije mrsko ljudima koji imaju iskustva i informacije o ovome da podjele. Svaki info je dobrodosao. :)

P.S. trazio sam slicnu temu ali nisam nasao, zato otvaram ovu.
tražiš što bliže mjestu stanovanja i vozdra--sve je to u 5 dkg
Ned071

#3 Re: Privatni vrtic

Post by Ned071 »

Skenderija. Pipi duga carapa. Ulica gdje su birvaktile bili crveni fenjeri
vjesticanametli

#4 Re: Privatni vrtic

Post by vjesticanametli »

Ja znam samo jedan al nije u centru vec na vojnickom pa et....zove se kutak za djecu buducnost...
Hrana i odnos prema djeci extra i rade sa autisticnom djecom. Ne zaglupljuju ih tv-om vec se igraju vani i uce svasta :)
mp3sa

#5 Re: Privatni vrtic

Post by mp3sa »

vjesticanametli wrote:Ja znam samo jedan al nije u centru vec na vojnickom pa et....zove se kutak za djecu buducnost...
Hrana i odnos prema djeci extra i rade sa autisticnom djecom. Ne zaglupljuju ih tv-om vec se igraju vani i uce svasta :)
Hvala na informacijama ali mi je ipak to daleko. Idealno bi bio neki koji ne na području bjelava, breke, mejtasa ili tu blizu, ali evo polako sakupljam neke informacije, pa cu do kraja mjeseca odluciti nakon što posjetim par ovih koji izgledaju fino.
Ned071

#6 Re: Privatni vrtic

Post by Ned071 »

mp3sa wrote:
vjesticanametli wrote:Ja znam samo jedan al nije u centru vec na vojnickom pa et....zove se kutak za djecu buducnost...
Hvala na informacijama ali mi je ipak to daleko. Idealno bi bio neki koji ne na području bjelava, breke, mejtasa ili tu blizu, ali evo polako sakupljam neke informacije, pa cu do kraja mjeseca odluciti nakon što posjetim par ovih koji izgledaju fino.
imas sjajan vrtic u ksc mejtas...
mp3sa

#7 Re: Privatni vrtic

Post by mp3sa »

Hvala za info. Ni to nisam znao, a ksc mi je pravo blizu, danas cu otici. Hvala :)
crno_sa_zlatnim

#8 Re: Privatni vrtic

Post by crno_sa_zlatnim »

Ima krasan privatni vrtić na Breci, za zatvorenim dvorištem i baštom, manji broj djece oko 12. Imate pp.
Better Man

#9 Re: Privatni vrtic

Post by Better Man »

mp3sa wrote:Hvala za info. Ni to nisam znao, a ksc mi je pravo blizu, danas cu otici. Hvala :)
Sestrična od moje prijateljice ide tu i kažu da je odličan vrtić.
funeral blues

#10 Re: Privatni vrtic

Post by funeral blues »

Ima li neko više informacija o vrtićima Amel i Nur? Čuo sam da su uslovi u smislu prostora, hrane, higijene i slično, generalno dobri. Ono što me zanima je taj vjerski aspekt kojise provlači. Da li iza toga stoji neki domaći vlasnik koji jednostavno želi da osnuje takvu vrstu vrtića i propagira islamske vrijednosti, ili je to dio neke šire mreže, kao npr. ove turske škole. Meni lično je ova prva opcija nekako više OK, nego ova druga. Ne vjerujem u raznorazne "donatorske" projekte..vazda neka ideologija ili otimačina u pozadini.
Dr Baltazar

#11 Re: Privatni vrtic

Post by Dr Baltazar »

funeral blues wrote:Ima li neko više informacija o vrtićima Amel i Nur? Čuo sam da su uslovi u smislu prostora, hrane, higijene i slično, generalno dobri. Ono što me zanima je taj vjerski aspekt kojise provlači. Da li iza toga stoji neki domaći vlasnik koji jednostavno želi da osnuje takvu vrstu vrtića i propagira islamske vrijednosti, ili je to dio neke šire mreže, kao npr. ove turske škole. Meni lično je ova prva opcija nekako više OK, nego ova druga. Ne vjerujem u raznorazne "donatorske" projekte..vazda neka ideologija ili otimačina u pozadini.
Ja sam tu išao davno i ne znam kako sad stvari stoje, ali ne postoji bolja stvar koju su mi roditelji napravili od toga što su me slali njima. Na djecu se izuzetno pazi, hrana uvijek bila odlična i bez nekih problema sa trovanjima, i onaj ko hoće dijete mu može naučiti mnogo o vjeri. Ja sam tu naučio više sura nego što ih danas znam. Ali to je opet tvoj izbor hoćeš li dijete slati na te časove.

Naučio sam čitati sa 4 godine (sa 5 sam čitao kao što i danas čitam). Matematiku prva 2-3 razreda nisam ni pratio jer sam u tom vrtiću naučio sabirat, oduzimat, množit i dijelit za prva četiri razreda osnovne škole. Naučiš se poštivati starije kroz sve to i dijete će ti biti komunikativnije u budućnosti.
funeral blues

#12 Re: Privatni vrtic

Post by funeral blues »

Hvala ti na odgovoru. I sam sam vjernik, istina "umjereni bosanski" :(od Bajrama do Bajrama :D ), pa nemam ništa protiv da se dijete nauči nekim osnovama islama. Da se ja pitam, odgodio bih to za neki veći uzrast, ali u svakom slučaju mi je to OK ako je u pitanju gore pomenuta "umjerena" varijanta. Zato me i zanima ko stoji iza tih vrtića..da li neki Bosanac ili Saudijac, ili ko već.
jane eyre

#13 Re: Privatni vrtic

Post by jane eyre »

Pozdrav, imate li kakve informacije ili kontakte za privatne vrtice/jaslice u krugu Dobrinja-Mojmilo-Vojnicko polje? Hvala!
Post Reply