Privatni univerziteti

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Ajatolah_

#26 Re: Privatni univerziteti

Post by Ajatolah_ »

@So What!
Još uvijek najbolji srednjoškolci idu pretežno na državne univerzitete, i kriteriji za ocjenjivanje na privatnim su uglavnom dosta niži. Dobro, sasvim moguće da se nekad situacija preokrene, ali zasad je ovako kako jeste. Pružanje vanfakultetskih aktivnosti na stranu, može omogućiti ljepše studentske dane ali mi ovdje govorimo o stečenom znanju i prilikama za zaposlenje.

Kad živiš u državi gdje je 40% stanovništva ili nezaposleno ili nešto radi na crno, ja se ne bih igrao sa sudbinom i upisivao fakultete koji postoje tek desetak godina, gdje nemaš pojma šta te čeka za vrijeme i nakon studija...

I da... djeca ministara zaista nisu mjerilo. :mrgreen:
So What!

#27 Re: Privatni univerziteti

Post by So What! »

mahalas505 wrote:
So What! wrote: Diplome su priznate, a ako neko vjeruje da je tu ulupan toliki novac da bi štampali bezvrijedne diplome, onda OK. Procjene kampusa sa kompletnom opremom iznose oko 100 miliona dolara.
Odvadi malo, cuj 100 miliona :izet: :lol: .
Ustvari radi se o ulaganju oko 100 miliona u projekt IUS-a, jer plate profesora su iznimno visoke plus broj studenata koji dobija stipendiju zajedno sa zemljištem kampusa koje samo vrijedi nekoliko miliona, kažem ti proguglaj i vidjet ćeš šta fakultet sve posjeduje i koliko to vrijedi, jer su posjedu dva studentska luksuzna hostela u sklopu kampusa, reasarch centar. Pa nedavno je Siemens donirao opremu vrijednosti 300 000 eura.
mahalas505

#28 Re: Privatni univerziteti

Post by mahalas505 »

So What! wrote:
mahalas505 wrote:
So What! wrote: Diplome su priznate, a ako neko vjeruje da je tu ulupan toliki novac da bi štampali bezvrijedne diplome, onda OK. Procjene kampusa sa kompletnom opremom iznose oko 100 miliona dolara.
Odvadi malo, cuj 100 miliona :izet: :lol: .
Ustvari radi se o ulaganju oko 100 miliona u projekt IUS-a, jer plate profesora su iznimno visoke plus broj studenata koji dobija stipendiju zajedno sa zemljištem kampusa koje samo vrijedi nekoliko miliona, kažem ti proguglaj i vidjet ćeš šta fakultet sve posjeduje i koliko to vrijedi, jer su posjedu dva studentska luksuzna hostela u sklopu kampusa, reasarch centar. Pa nedavno je Siemens donirao opremu vrijednosti 300 000 eura.
Pa jedno je ulaganja i trenutni troskovi, a drugi koliko iznosi realna vrijednost kampusa sa opremom. Nema sanse da sve vrijedi 100 miliona. Pa neces valjda prodavati profesore i studente, da malo karikiram :D .
So What!

#29 Re: Privatni univerziteti

Post by So What! »

mahalas505 wrote: Pa jedno je ulaganja i trenutni troskovi, a drugi koliko iznosi realna vrijednost kampusa sa opremom. Nema sanse da sve vrijedi 100 miliona. Pa neces valjda prodavati profesore i studente, da malo karikiram :D .
Lapsus jeste u pitanju, ulaganje bi bio pravi termin. Naravno intelektualni doprinos društvu za 10 godina je neprocjenjiv.
Bloody

#30 Re: Privatni univerziteti

Post by Bloody »

Ne znam sto moj post nazivas trolanjem,otkud ti pravo i hrabrost za tako nesto? Lijepo sam ti napisala misleci da lupas(a lupas definitivno) da prvo provjeris informacije koje ovdje plasiras.Koliko zakljucujem iz tvog pisanja ti svoje inf temeljis i imas od ljudi koji su se dok pucnes prstima zaposlili poslije zavrsenog IUS-a i po tome sto djeca ministara idu na taj fax(nije nemoguce jelTe-imamo sijaset ministara i njihove djecice koja popune sve amfiteatre IUS-a za tren),a ja svoje tvrdnje temeljim na mom vlastitom iskustvu koje imam sa pomenutim univerzitetom.
Bila sam zainteresovana za master kod njih i odgovorno tvrdim da mi taj master ne bi bio priznat nigdje sem Turske i BiH. Ja cu tebi svoje dokaze na pp ako treba a ti mene demantuj,cak bi mi bilo i drago da to ucinis, jer bi znacilo da su u protekle 4 godine ipak nesto uradili i uspjeli po tom pitanju. :-)
Facility

#31 Re: Privatni univerziteti

Post by Facility »

Univerzitetu "Kallos" iz Tuzle trajno zabranjen rad: "To je u interesu studenata i društva"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/univerz ... /260728092
Post Reply