Već mjesecima imam problem parkinga u ulici Hasana Kikića (ulica koja je paralelno sa ulicom Alipašina i Koševo, u blizini Danijela Ozme). Tu je napravljen pravi posao naplaćivanja parkinga u ulici na javnoj površini od strane privatnih lica. Poredaju kamenje po besplatnom uličnom parkingu i "čuvaju mjesta" svojim mušterijama. Mjesečna cijena parkinga se kreće od 50-80 KM, a sat vremena je 2 KM.
Nekad im platim, a nekad uspijem naći besplatan parking u ulici. Jutros su me posebno naljutili, jer su isti ti ljudi pozvali policiju (jer navodno smetam komšijama, a nigdje nema znaka zabrane parkinga) da mi napiše kaznu. Još mi uredno došli na posao da mi jave kao da su mi "spasili" auto od pauka i da je najbolje da preparkiram kod njih. Ja sam naravno nasjela na tu foru, jer sam kasno skontala
Kad sam objasnila policajcu šta ti ljudi rade, policajac se samo smijao i rekao da "to nije u njegovoj nadležnosti". U suštini, u njegovoj nadležnosti je da meni ko fol piše kaznu, a nije u njegovoj nadležnosti parking koji je 20 metara od tog gdje sam ja parkirala. Ono što policajac sa osmijehom preporučuje je da "napravim prijavu protiv njih i da idem na sud"... Eh eto, naša posla