I jos jedno usputno pitanje, zna li neko sta zna znaci kada se provjerava da li je priznata diploma na www.anabin.de H+/-. Objasnjenje koje tamo stoji mi nije dovoljno. Ima li neko iskustva s tim? Hvala unaprijed.
Privatni pa drzavni fakultet
-
Ned13
#1 Privatni pa drzavni fakultet
Interesuje me da li neko zna, moze li se posle zavrsrenog privatnog fakulteta upisati postdiplomski na drzavnom fakultetu? Konkretno, ja sam na FIT-u (fakultet informacionih tehnologija), i volio bih odraditi postdiplomski na nekom od drzavnih fakulteta. 
I jos jedno usputno pitanje, zna li neko sta zna znaci kada se provjerava da li je priznata diploma na www.anabin.de H+/-. Objasnjenje koje tamo stoji mi nije dovoljno. Ima li neko iskustva s tim? Hvala unaprijed.
-
celeron
#2 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Mozes nastavit, jer nema nijedan valjan razlog da ne nastavis. A sto se tice H+/- to znaci da je u toku akreditacija univerziteta.
- newlevel
#3 Re: AW: Privatni pa drzavni fakultet
Zar je FIT privatni fakultet ?
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
Ned13
#4 Re: Privatni pa drzavni fakultet
H+/- fino pise tamo da je djelimicno priznat, sto moze znaciti da neke diplome priznaju, a neke ne.celeron wrote:Mozes nastavit, jer nema nijedan valjan razlog da ne nastavis. A sto se tice H+/- to znaci da je u toku akreditacija univerziteta.
Svakako hvala na pomoci.
-
Ned13
#5 Re: AW: Privatni pa drzavni fakultet
Fino ti pise u zagradi sta je FIT.newlevel wrote:Zar je FIT privatni fakultet ?
Sent from my Nokia 3310
- newlevel
#6 Re: AW: Privatni pa drzavni fakultet
Ma nemoj, ja mislio fit for funNed13 wrote:Fino ti pise u zagradi sta je FIT.newlevel wrote:Zar je FIT privatni fakultet ?
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
Ned13
#7 Re: AW: Privatni pa drzavni fakultet
Ma nismo se nikako razumjeli. Privatni je.newlevel wrote:Ma nemoj, ja mislio fit for funNed13 wrote:Fino ti pise u zagradi sta je FIT.newlevel wrote:Zar je FIT privatni fakultet ?
Sent from my Nokia 3310. A jel privatni, ili drzavni.
Sent from my Nokia 3310
-
kox
#8 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Ako govorite o ovom fit-u:
http://www.fit.ba
državni je i dio je univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.
-
Ned13
#9 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Nazalost, pricamo o privatnom FIT-u.kox wrote:Ako govorite o ovom fit-u:
-
jahh
#10 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Moze sigurno, kolega je sa privatnog otisao na ETF na postdiplomski bez problema.
- shiljak
#11 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Možda je privatni onaj u srbiji a ovaj je državni..
-
Ned13
#12 Re: Privatni pa drzavni fakultet
To me zanima, jer ako mi ne bi priznali ovu diplomu sa privatnog fakulteta u inostranstvu, zasto onda ne zavrsiti postdiplomski na nekom od drzavnih i problem rijesen. Ima li neko iskustva sa ovim?jahh wrote:Moze sigurno, kolega je sa privatnog otisao na ETF na postdiplomski bez problema.
-
celeron
#13 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Al hajde navedi razlog zasto ne bi mogao nastavit? Pa privatno koji si zavrsio je sigurno Uni."VITEZ" Travnik koji je priznat u BiH i tu je stvar rijesena i jasna. Nastavljas dalje studije gdje je tebi volja, na bilo kojem drzavnom. Uskoro ce taj univerzitet biti priznat i u inostranstvu jer izvrsena je djelimicna akreditacija. Sa tog fakulteta je priznat fakultet Poslovne informatike, u cijem je sklopu i tvoj smjer, i fakultet zdravstvene njege, dok su ostali u procesu priznavanja.Ned13 wrote:To me zanima, jer ako mi ne bi priznali ovu diplomu sa privatnog fakulteta u inostranstvu, zasto onda ne zavrsiti postdiplomski na nekom od drzavnih i problem rijesen. Ima li neko iskustva sa ovim?jahh wrote:Moze sigurno, kolega je sa privatnog otisao na ETF na postdiplomski bez problema.
-
Ned13
#14 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Nemam neki poseban razlog. Znam da se ne moze prebaciti kada zavrsis npr. godinu na privatnom, pa hoces 2 god. drzavni. U pitanju je fakultet APEIRON - Banja Luka. Je li znas slucajno kakvo je stanje s tim fakultetom? Hvala ti puno na pomoci.celeron wrote:Al hajde navedi razlog zasto ne bi mogao nastavit? Pa privatno koji si zavrsio je sigurno Uni."VITEZ" Travnik koji je priznat u BiH i tu je stvar rijesena i jasna. Nastavljas dalje studije gdje je tebi volja, na bilo kojem drzavnom. Uskoro ce taj univerzitet biti priznat i u inostranstvu jer izvrsena je djelimicna akreditacija. Sa tog fakulteta je priznat fakultet Poslovne informatike, u cijem je sklopu i tvoj smjer, i fakultet zdravstvene njege, dok su ostali u procesu priznavanja.Ned13 wrote:To me zanima, jer ako mi ne bi priznali ovu diplomu sa privatnog fakulteta u inostranstvu, zasto onda ne zavrsiti postdiplomski na nekom od drzavnih i problem rijesen. Ima li neko iskustva sa ovim?jahh wrote:Moze sigurno, kolega je sa privatnog otisao na ETF na postdiplomski bez problema.
- Bambi_na_kofeinu
#15 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Zašto ne nastaviš postdiplomski studij na privatnom?
Inače, odlična praksa dolaska do informacija je pronaći broj studentske službe željenog fakulteta i dobiti informacije iz prve ruke.
Inače, odlična praksa dolaska do informacija je pronaći broj studentske službe željenog fakulteta i dobiti informacije iz prve ruke.
-
Ned13
#16 Re: Privatni pa drzavni fakultet
Treba mi diploma koja je priznata u inostranstvu. Kako stoji na gore navedenoj stranici ni jedan privatni fakultet nije priznat u potpunosti (H+/-), a drzavni jeste. Pa bi se to moglo nekako srediti da posle zavrsenog privatnog fakulteta odradim postdiplomski na drzavnom. Samim tim diploma bi bila priznata. Ili se varam?Bambi_na_kofeinu wrote:Zašto ne nastaviš postdiplomski studij na privatnom?