Privatni istrazitelj?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
samo_jaa

#1 Privatni istrazitelj?

Post by samo_jaa »

Mozda ce nekome biti smjesna tema ali, da li neko ima informaciju o pravom privatnom istrazitelju koji djeluje u Sarajevu. Zeljela bih pokusati pronaci obitelj koja je tijekom rata bila u istom prihvatnom centru, a poslije i gradu u kojem sam i danas u Svedskoj. Neizmjerno mnogo su pomogli mojim roditeljima pa bih zeljeli stupiti u kontakt sa njima ukoliko bi ih mogli pronaci.

Hvala
Jadranka
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Privatni istrazitelj?

Post by PipiDugaDevetka »

Pretpostavljam da je ta obitelj sada negdje u Sarajevu čim si temu locirala ovdje.
Dušu dalo za tv. emisije i da oni tragaju,...Besplatno po tebe.
Sretno!
samo_jaa

#3 Re: Privatni istrazitelj?

Post by samo_jaa »

Da Sarajlije su i 2000 godine su se vratili nazad u Bosnu. Nebih toliko da ih eksponiram pa da pisem tako nekim emisijama tipa sve za ljubav:)
Ukoliko neko ima info o osobi koja se bavi ovim poslom bila bih iznimno zahvalna.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Privatni istrazitelj?

Post by PipiDugaDevetka »

Jesi li probala telefonski imenik?
http://www.bhtelecom.ba/imenik.html
Nadam se da će se javiti neko ko zna nekog detektiva/detektivku.
burekodsira

#5 Re: Privatni istrazitelj?

Post by burekodsira »

koliko se sjecam negdje da sam cito da u bih ili fbih jos zakonom nisu dozvoljeni privatni detektivi i sl
black

#6 Re: Privatni istrazitelj?

Post by black »

burekodsira wrote:koliko se sjecam negdje da sam cito da u bih ili fbih jos zakonom nisu dozvoljeni privatni detektivi i sl
chini mi se da je Munir Alibabic Munja je imao (ne znam da li jos uvijek postoji) detektivsku agenciju "Laufer"
homega

#7 Re: Privatni istrazitelj?

Post by homega »

U Federaciji Zakon o privatnim detektivima nalazi se samo u formi usvojenog Prijedloga u Parlamentu FBiH, nije na snazi, dok je Zakon o privatnim detektivima u RS usvojen - http://www.mup.vladars.net/zakoni/rs_la ... .02%29.pdf
Post Reply