Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ELA_BIH

#1 Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Post by ELA_BIH »

Gledao sam neke privatne fakultete u Madjarskoj i Ceskoj koje su hajmo reci za evropske uslove pravo jeftini do nekih 4.500 Eura godina i to jako dobri fakulteti i organizovani zanima me da li postoje u Njemackoj , Austriji , Svicarskoj ili Holandiji takvi fakulteti privatni da idu maksminalno do nekih 5000 eura?? LP
BASS

#2 Re: Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Post by BASS »

Da li misliš na privatne fernschule ("škola na daljinu) ili na fakultete sa običnom nastavom?

U zapadnoj Europi generalno nema neke razlike privatna-drzavna diploma, jer je sve pod dobrom kontrolom, ali ima ogromne razlike fernschule-obicna, iako su i fernschule formalno priznate. U praksi poslodavci zaziru od njih. Onako dobronamjerni savjet.
casanova123

#3 Re: Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Post by casanova123 »

U AUstirji nemas ni jedan privatni a da je u rasponu normalnih cijena..
Primjer webster u becu(17.000 eura godina plus zivot)
filozofija

#4 Re: Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Post by filozofija »

casanova123 wrote:U AUstirji nemas ni jedan privatni a da je u rasponu normalnih cijena..
Primjer webster u becu(17.000 eura godina plus zivot)
Bas tako.
BASS wrote:Da li misliš na privatne fernschule ("škola na daljinu) ili na fakultete sa običnom nastavom?

U zapadnoj Europi generalno nema neke razlike privatna-drzavna diploma, jer je sve pod dobrom kontrolom, ali ima ogromne razlike fernschule-obicna, iako su i fernschule formalno priznate. U praksi poslodavci zaziru od njih. Onako dobronamjerni savjet.
Nije bas tacna konstatacija. Sa diplomom FernUniversität in Hagen si vise nego dobrodosao u bilo koju firmu u Austrijili ili Njemackoj. U Britaniji su distance learning diplome kod odredjenih poslodavaca cijenjenije od full-time diploma. Razlog je jer time dokazujes da si dovoljno disciplinovan, dovoljno orgnizovan i da imas zelju da se bavis tim sto si studirao. Opet, kako neko rece, mora se voditi paznja koliko su odredjeni fakulteti, tj. univerziteti kontrolirani. Doduse, kod drzavnih firmi, nema razlike je li privatni ili drzavni.
ELA_BIH

#5 Re: Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Post by ELA_BIH »

kakva crna fernschule ili distance learning pitam za OBICAN FAKULTET PRIVATAN!! da li postoji u toj cijeni zanima me ... znam za DL Ili fernschule al ne mislim na to...
filozofija

#6 Re: Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Post by filozofija »

pa Fachochschulen su ti privatni univerziteti, tj. fakulteti koji imaju fokus na strucno usavrsavanje. Nakon zavrsetka ovih, imas pravo da upises doktorat. Nema vise razlike. Dalje, sta te tacno interesuje: undergraduate ili postgraduate na privatnim fakultetima.
casanova123

#7 Re: Privatni fakulteti u Evropi... Skolarina

Post by casanova123 »

Evo ovo je za tebe:
http://www.webster.ac.at/financial-information

Privatan da ne moze biti privatniji. I to je USA privatan. I dobit ces cak dvije diplome. Jedna americka, jedna austrijska. Pricat ces dva jezika: engleski i njemacki. Svjetski covjek :P
Post Reply