ako ti nadjes racunicu u tom poslu nemoj se obazirati na eventualne primjedbe ..posto ne koristis intezivni tov racunica zavisi od lokalnih uslova(cijen mesa i hrane), i tvojih sposobnosti da ekonomises ...
ako si ogranicen na manji broj pilica u turnusu onda bi bilo dobro da razmislis o organic proizvodnji za poznatog kupca .. vremenom se moze steci krug od pedesetak musterija koji bi redovno od tebe kupovali 10-15 kg mesa po turnusu.
kljuc organic uzgoja je hrana ..koristenje "galofaka" jeste najkomotniji i najekonomicniji nacin.. medjutim koke su svezderi tako da sam mozes da pripremis mjesavinu koja bi bila organic i rentabilna .. svakako da bi cijena ovoga mesa bila znatno veca od onih iz trgovina... znam pouzdano da mozes naci musterije koje su spremni platiti mnogo vecu cijenu ako postignes organic kvalitet mesa
sto se tice perutanja razmisli da sam napravis perutaljku, jer mislim da bi ti bilo nerentabilno da iznajmljujes perutaljku i perutara na tako mali broj pilica u turnusu
manju perutaljku moze napraviti i od busilice, nesto vecu od stare ves masine ... jedino sto moras nabaviti gumen "Prste" za perutanje
ako se opredjelis da sam radis javi se na pp pa cu ti poslati kontakt informacije za domacu firmu koja radi ove "prste"
ova je napravljena od bacve za kiseljenje kupusa
ovako bi izgledala ona od dobosa ves masine
http://youtu.be/u5KkXFFd_fw