Privatni biznis-pomoc hitno....
Moderator: anex
-
menso90
#1 Privatni biznis-pomoc hitno....
Pozz svima, eh ovako zelio bih da vas pitam sta je moguce pokrenuti sa 50 000 KM ako je ista moguce kontao sam se osamostaliti malo
eto ako ima neko svi prijedlozi i sugestije su dobrodosle kao i svaka pomoc....
- dadoka84
#2 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
Otvori cevabdzinicu
ili pekaru.
-
menso90
#3 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
ma ne zelim to da mi je nesto potrosno skontat ajde ljudi pomagajte....
- The Nightwatchman
#4 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
menso, daj meni da ti to obrnem. zlatnim kasikama ces jesti u roku od 6 mjesecimenso90 wrote:ma ne zelim to da mi je nesto potrosno skontat ajde ljudi pomagajte....
veceras ima zicer FC Kopenhagen - Rosenborg kvota 2,00
Last edited by The Nightwatchman on 25/08/2010 19:15, edited 1 time in total.
-
Utokkha
#5 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
Menso, vishka ti je pitanje na forumu. Dva pravila:
1. radi ono sto trziste treba, ili
2. radi ono sto volis i znas.
skontaj sam
sretno
skontaj sam
sretno
- 1mala
#6 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
sexy shop
ovaj na Skenderiji je bez veze 
- The Nightwatchman
#7 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
1mala wrote:sexy shopovaj na Skenderiji je bez veze
sta mislis sta bi se vise isplatilo u BiH prilikama - kupiti puno malih dilda ili malo velikih dilda?
- 1mala
#8 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
puno dobrih carapa i haltera,raznih boja,dezena......kod nas znaju samo za crnu ,bijelu i bez boju.....mozda negdje na crvene da naletisThe Nightwatchman wrote:1mala wrote:sexy shopovaj na Skenderiji je bez veze
sta mislis sta bi se vise isplatilo u BiH prilikama - kupiti puno malih dilda ili malo velikih dilda?
- The Nightwatchman
#9 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
pa imas ebay za carape brate dragi1mala wrote:puno dobrih carapa i haltera,raznih boja,dezena......kod nas znaju samo za crnu ,bijelu i bez boju.....mozda negdje na crvene da naletisThe Nightwatchman wrote:1mala wrote:sexy shopovaj na Skenderiji je bez veze
-
ljeljenca
#10 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
prodajem odlicnu ideju za privatan bizinis. zarad zagarntovana. cijena business plana 50000 KM.
- 1mala
#11 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
pa imas ebay za carape brate dragi[/quote]
ozbiljno
ma nemoj da me zezas

ozbiljno
-
menso90
#12 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
hehehehhehehehehehhe prepametan si mi...ljeljenca wrote:prodajem odlicnu ideju za privatan bizinis. zarad zagarntovana. cijena business plana 50000 KM.
-
menso90
#13 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
eh to me i zanima sto nase trziste sve treba nezz gdje da nadjem to pa ako ima neko s malo vise znanja nek se javi na PP ili nek da neke linkove i sl...Utokkha wrote:Menso, vishka ti je pitanje na forumu. Dva pravila:
skontaj sam
sretno
-
menso90
#14 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
i da zamolio bih one koji su opsjednuti sexom da nadju neko drugo mjesto kako bi ispraznili visak energije
znaci samo ozbiljni ljudi nek se jave neeeemojte off topic....znaci vracajte se na temu...
- The Nightwatchman
#15 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
bil' se ti menso bavio poljoprivredom?menso90 wrote:i da zamolio bih one koji su opsjednuti sexom da nadju neko drugo mjesto kako bi ispraznili visak energijeznaci samo ozbiljni ljudi nek se jave neeeemojte off topic....znaci vracajte se na temu...
-
menso90
#16 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
heh tog mi je preko glave al opet nezz zavisi sta je u pitanju...The Nightwatchman wrote:bil' se ti menso bavio poljoprivredom?menso90 wrote:i da zamolio bih one koji su opsjednuti sexom da nadju neko drugo mjesto kako bi ispraznili visak energijeznaci samo ozbiljni ljudi nek se jave neeeemojte off topic....znaci vracajte se na temu...
-
HORN1
#17 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
Kakvom poljeprivredom sa 50.000KM. Koliko treba za poljeprivredno zemljište koliko za mehanizaciju te za izgradnju objekata koji su potrebni za poljeprivrednu proizvodnju. Poljeprivrednik treba imati resurse koji mu leže neiskorišteni i nezna šta će snjima pa se onda uz određena sredstva do kojih dođe uputi u poljeprivrednu proizvodnju.
Međutim kad bi trebao krenuti od nule mislim da bi svaka poljeprivredna proizvodnja bila promašen biznis.
Međutim kad bi trebao krenuti od nule mislim da bi svaka poljeprivredna proizvodnja bila promašen biznis.
-
sa obzirom na...
#18 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
Iz dosadasnjeg 10-godisnjeg iskustva u radu sa privatnih sektorom, skontao da su najuspjesnij oni koji su bacili u posao sa necim sto su dobro upoznali kako funkcionise radeci mozda kao obicni sluzbenici u toj bransi.
Prema tome prije nego bacis pare na bilo sta, zlata vrijedno bi ti bilo iskustvo kako taj biznis fercera, to bi ti ustedilo ogroman novac i vrijeme, bolje volontiraj godinu kod nekog da naucis taj posao, stvoris kontakte i upoznas ljude, nego grlom u jagode ma koliko taj posao ili ideja koju zelis realizirati izgledali ili cak i bili profitabilni....
Prema tome prije nego bacis pare na bilo sta, zlata vrijedno bi ti bilo iskustvo kako taj biznis fercera, to bi ti ustedilo ogroman novac i vrijeme, bolje volontiraj godinu kod nekog da naucis taj posao, stvoris kontakte i upoznas ljude, nego grlom u jagode ma koliko taj posao ili ideja koju zelis realizirati izgledali ili cak i bili profitabilni....
-
baby24
#19 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
kupi 5 krava simentalki, nadji cobana i plati ga...pa da vidis...neces znati sta ces od para!!
- The Nightwatchman
#20 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
poljoprivreda je sirok pojam. od marikulture, preko lumbrikulture i helicikulture, do stočarstva, ratarstva, ribarstva. neke od ovih djelatnosti imaju jako visoke prinose po jedinici proizvoda uz minimalna kapitalna ulaganja.HORN1 wrote:Kakvom poljeprivredom sa 50.000KM. Koliko treba za poljeprivredno zemljište koliko za mehanizaciju te za izgradnju objekata koji su potrebni za poljeprivrednu proizvodnju. Poljeprivrednik treba imati resurse koji mu leže neiskorišteni i nezna šta će snjima pa se onda uz određena sredstva do kojih dođe uputi u poljeprivrednu proizvodnju.
jedini je problem pronaci kupce. tu ja stupam na scenu uz simboličnu proviziju
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#21 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
kupi stan blizu univerziteta i iznajmljivaj ga.....
-
menso90
#22 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
ljudi mislim da otvaram apoteku ako to bude moguce sa ovim parama eto ako neko zna koliko je potrebno novca za to nek pise sto prijeeee.... 
- zvornicanin
#23 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
Apoteku???Dobra ti ova!!
Pa sa 50.000 nes moci da napunis ni 2 rafe.A pored toga nisi apotekar,znaci moras platiti covjeka sa diplomom da ti radi,da nebi kojim slucajem umjesto aspirina dao apaurin.hahahaha
salim se ..ustvari ima tu i istine.Moras da zavrsis farmaciju da bi mogao raditi u apoteci a to da ima apoteka na svakom cosku..ima ih jarane vise nego sto je potrebno.
Evo ti moj predlog.
1.Skontaj sta znas raditi i sta volis raditi da bi mogao bar u pocetku krenuti sam bez prijave i placanja radnika.
2.Skontaj jel hoces raditi servis ili usluge ili se baviti proizvodnjom.
Usluge su bolji bolji profit,mogucnost odredjivanja zarade,mogucnost odabiranja kvaliteta i cijene proizvoda koje nudis ALI i velikaaa nestabilnost.Danas imas sutra nemas.Racunaj da bar prvu godinu-dvije mozes da se vrtis na pozitivnoj nuli.neki put i bices donji.Sem ako se ne bavis hortikulturom(uzgajanjem cvjetica sa 5 listova hahahaha)
3.Mozes se baviti i proizvodnjom.Tu ti je veca stabilnost ali i manja zarada jer znacajan dio zarade pojedu nakupci preprodavaci i marketing.ali da ce se raditi ..radice se!!!problemi sa kojima bi se u ovakvom biznisu mogao susresti su:
nabavka jeftinog a kvalitetnog repromaterijala,vjerovo ili ne ..radnici ..mislim na strucne radnike,zahtjevne narudzbine sto se tice vremena kvalitete i cijene,prodaja-neki put i po cjenu kostanja samo da bi zadrzao kupca.
Bilo sta da krenes moras racunati na sledece stvari:
1.vrijeme-budi siguran da ces morati da bi uspio raditi i po 14-16 sati dnevno!!!!!
2.zarada-ako prve godine se uspijes kretati oko nule i imati bar prosjecnu platu ko bilo koji radnik..to je dobar znak!!!sem gore navedene hortikulture i cvjetica sa 5 listova ne postoji nesto sto vec ne radi i gdje se pare zgrcu lopatom.Znas kako si zaradio tih 50.000??e tom brzinom ce tvoj profit od firme rasti!!
3.kvalitet,kvalitet,kvalitet...dovoljno???ako nemas kvalitet brzo ces potonuti.
4.pitanje za tebe?hajde recimo tvoja zamisao.U cemu bi se tvoja apoteka pored milion drugih razlikovala da bi potecijani kupac dosao bas kod tebe da kupi recimo aspirin????Odgovore daj sam sebi i skontaces neke stvari.
5.biznis se djeli takodje na veliki promet-mali profit i mali promet veliki profit.koji ti vise volis?
recimo prodajes hljeb-1000 hljebova dnevno prodas po 5 pf zarade po hljebu i mjesec dana tako zaradis 1550km ILI
prodajes auta i u mjesec dana prodas samo 2 zaradis isto toliko!
6.wallmart najveci lanac prodaje tj usluga na svijetu radi na principu niskog profita na veliku kolicinu.Znaci tvoj komsija sa recimo apotekom...hahaha koja zamisao.proda 10 paketica aspirina mjesecno po cijeni od 5 maraka paketic i zaradi na aspirinu recimo 20km.a ti prodas 20 paketica po 3 marke i imas 20 maraka zarade.u cemu je fazon?sledeci mjesec tih njegovih 10 kupaca ce doci kod tebe jer si jeftiniji i tvoja zarada ce ici gore a njegova dole.Stvar konkurentnosti.a nabavna cijena aspirina i kod tebe i kod njega je ista.sa tim sto ti sledeci put mozes negocirati kod firme od koje nabavljas jer hebiga ti kupujes vecu kolicinu! tako da opet ti zaradis vise.
Uh ala sam se ja raspisao eto toliko za sad ako treba jos sta pojasniti ..tu sam
over and out!!

Pa sa 50.000 nes moci da napunis ni 2 rafe.A pored toga nisi apotekar,znaci moras platiti covjeka sa diplomom da ti radi,da nebi kojim slucajem umjesto aspirina dao apaurin.hahahaha
salim se ..ustvari ima tu i istine.Moras da zavrsis farmaciju da bi mogao raditi u apoteci a to da ima apoteka na svakom cosku..ima ih jarane vise nego sto je potrebno.
Evo ti moj predlog.
1.Skontaj sta znas raditi i sta volis raditi da bi mogao bar u pocetku krenuti sam bez prijave i placanja radnika.
Usluge su bolji bolji profit,mogucnost odredjivanja zarade,mogucnost odabiranja kvaliteta i cijene proizvoda koje nudis ALI i velikaaa nestabilnost.Danas imas sutra nemas.Racunaj da bar prvu godinu-dvije mozes da se vrtis na pozitivnoj nuli.neki put i bices donji.Sem ako se ne bavis hortikulturom(uzgajanjem cvjetica sa 5 listova hahahaha)
3.Mozes se baviti i proizvodnjom.Tu ti je veca stabilnost ali i manja zarada jer znacajan dio zarade pojedu nakupci preprodavaci i marketing.ali da ce se raditi ..radice se!!!problemi sa kojima bi se u ovakvom biznisu mogao susresti su:
nabavka jeftinog a kvalitetnog repromaterijala,vjerovo ili ne ..radnici ..mislim na strucne radnike,zahtjevne narudzbine sto se tice vremena kvalitete i cijene,prodaja-neki put i po cjenu kostanja samo da bi zadrzao kupca.
1.vrijeme-budi siguran da ces morati da bi uspio raditi i po 14-16 sati dnevno!!!!!
2.zarada-ako prve godine se uspijes kretati oko nule i imati bar prosjecnu platu ko bilo koji radnik..to je dobar znak!!!sem gore navedene hortikulture i cvjetica sa 5 listova ne postoji nesto sto vec ne radi i gdje se pare zgrcu lopatom.Znas kako si zaradio tih 50.000??e tom brzinom ce tvoj profit od firme rasti!!
4.pitanje za tebe?hajde recimo tvoja zamisao.U cemu bi se tvoja apoteka pored milion drugih razlikovala da bi potecijani kupac dosao bas kod tebe da kupi recimo aspirin????Odgovore daj sam sebi i skontaces neke stvari.
5.biznis se djeli takodje na veliki promet-mali profit i mali promet veliki profit.koji ti vise volis?
recimo prodajes hljeb-1000 hljebova dnevno prodas po 5 pf zarade po hljebu i mjesec dana tako zaradis 1550km ILI
6.wallmart najveci lanac prodaje tj usluga na svijetu radi na principu niskog profita na veliku kolicinu.Znaci tvoj komsija sa recimo apotekom...hahaha koja zamisao.proda 10 paketica aspirina mjesecno po cijeni od 5 maraka paketic i zaradi na aspirinu recimo 20km.a ti prodas 20 paketica po 3 marke i imas 20 maraka zarade.u cemu je fazon?sledeci mjesec tih njegovih 10 kupaca ce doci kod tebe jer si jeftiniji i tvoja zarada ce ici gore a njegova dole.Stvar konkurentnosti.a nabavna cijena aspirina i kod tebe i kod njega je ista.sa tim sto ti sledeci put mozes negocirati kod firme od koje nabavljas jer hebiga ti kupujes vecu kolicinu! tako da opet ti zaradis vise.
Uh ala sam se ja raspisao eto toliko za sad ako treba jos sta pojasniti ..tu sam
over and out!!
- ProbuseniDolar
#24 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
Stavi na kladionicu
-
menso90
#25 Re: Privatni biznis-pomoc hitno....
da te malo bolje upoznamzvornicanin wrote:Apoteku???Dobra ti ova!!
Evo ti moj predlog.
over and out!!![]()