Sve informacije, prijedlozi i sugestije na pp a moze i ovdje
Privatna firma
Moderator: anex
-
Samprotivsviju
#1 Privatna firma
Ima li ko da je zainteresovan za pokretanje privatnog posla a da mu je pritom potreban poslovni partner ? 
- valjuga
#2 Re: Privatna firma
Čime se bavimo?

-
melac
#3 Re: Privatna firma
Ja imam jednu ideju za start up, no nažalost još je na ideji.
-
Ci-Nick
#4 Re: Privatna firma
Nije loša ideja udružiti se,..svako kaže šta može ponuditi,. lova, ideja, zemlja, znanje, veze.
-
pinkman
#5 Re: Privatna firma
Najbolje je da se okrenes strancima. Na primjer, ako imas dobre komunikacijske vjestine i jezik, nadji partnera koji se razumije u programiranje. Ti nalazis posao vani, a on odradjuje i nadzire ostale uposlenike. Nemoj sa prijateljima raditi nikako.
Za ovo ti ne treba nikakav kapital, ali zato treba znati prodaju raditi.
Kontaktiraj stotine ili hiljade softverskih kompanija sirom svijeta i ponudi im outsourcing usluge. Ne moraju biti samo usluge programiranja, moze i podrska. Znam neke firmi koje imaju klijente koji imaju svoj proizvod i pruzaju support (live chat, email) njihovim klijentima.
Eto to je nesto najprimitivnije i jednostavnije. Ne razvijas svoj sopstveni proizvod, ne ulazes u marketing, prodaju, podrsku i sl.
To je jedina sansa ako nemas veliki kapital. Neces valjda otvoriti fast food ili neko zastupnistvo uzeti pa da ti veliki trgovci kasne sa isplatom, ucjenjuju pozicijama proizvoda, itd. Sretno.
Za ovo ti ne treba nikakav kapital, ali zato treba znati prodaju raditi.
Kontaktiraj stotine ili hiljade softverskih kompanija sirom svijeta i ponudi im outsourcing usluge. Ne moraju biti samo usluge programiranja, moze i podrska. Znam neke firmi koje imaju klijente koji imaju svoj proizvod i pruzaju support (live chat, email) njihovim klijentima.
Eto to je nesto najprimitivnije i jednostavnije. Ne razvijas svoj sopstveni proizvod, ne ulazes u marketing, prodaju, podrsku i sl.
To je jedina sansa ako nemas veliki kapital. Neces valjda otvoriti fast food ili neko zastupnistvo uzeti pa da ti veliki trgovci kasne sa isplatom, ucjenjuju pozicijama proizvoda, itd. Sretno.
-
Samprotivsviju
#6 Re: Privatna firma
Svakako, manji je rizik kad solidarno sa nekim pokrenes nego samCi-Nick wrote:Nije loša ideja udružiti se,..svako kaže šta može ponuditi,. lova, ideja, zemlja, znanje, veze.
-
apolon_007
#7 Re: Privatna firma
Ovisi o tome kakva je djelatnost u pitanju, i na kojoj lokaciji
- dinoo1898
#8 Re: Privatna firma
Ako je Sarajevo, ja sam otvoren za sve oblike saradnjeSamprotivsviju wrote:Ima li ko da je zainteresovan za pokretanje privatnog posla a da mu je pritom potreban poslovni partner ?
- orinoco
#9 Re: Privatna firma
Na cijeni je poslovni partner sa dobrim finansijskim osnovomSamprotivsviju wrote:Ima li ko da je zainteresovan za pokretanje privatnog posla a da mu je pritom potreban poslovni partner ?![]()
-
Samprotivsviju
#10 Re: Privatna firma
Govorim o manjem biznisu, ne o gradji trznih centara i fabrikaorinoco wrote:Na cijeni je poslovni partner sa dobrim finansijskim osnovomSamprotivsviju wrote:Ima li ko da je zainteresovan za pokretanje privatnog posla a da mu je pritom potreban poslovni partner ?![]()
-
apolon_007
#11 Re: Privatna firma
Ko sitno udrobi, sitno će i pokusatiSamprotivsviju wrote:Govorim o manjem biznisu, ne o gradji trznih centara i fabrikaorinoco wrote:Na cijeni je poslovni partner sa dobrim finansijskim osnovomSamprotivsviju wrote:Ima li ko da je zainteresovan za pokretanje privatnog posla a da mu je pritom potreban poslovni partner ?![]()