Promatrajući posljednja dešavanja u GRAS-u, covjek se ne može oteti zaključku da je svakom gradjaninu pun kufer tih problema tamo zbog cega najvise trpe obicni gradjani(sjetimo se samo prosle godine i 6 aprila, nek im je ono na sramotu). S toga prijedlog Vladi Kantona da objavi tender za prodaju GRAS-a s preporukom da SLovenija ili AUstrija kupe većinski dio, uvedu moderna vozila, certifikaciju vozača sa poznavanjenjm najmanje jednog jezika stranog,obavezno profesionalen uniforme da nose, te otpuste sve nepotrebne radnike tamo.
p.s.
ako nekad se bude istrazivalo koliko je samo goriva tamo pokradeno iz vozila javnog prevoza od strane uposlenika GRAS_A svercovanih karata, rezervnih dijelova i sl. mislim da bi i FBI ovde imao sta da nauči, jer, pokradeni su milioni i milioni maraka
Privatizacija GRAS-a
- stachu
#2 Re: Privatizacija GRAS-a
Po meni licno, privatizacija GRASa je nemoguca misija. I mislim da bi bilo bolje dozvoliti na neki ancin neke vrste "konkurencije" GRASu, pa bi vidjeli onda kako rade, ili neka propadnu. A da su lopovi, to je bespotrebno i komentarisati... 
-
srce_sarajevsko
#3 Re: Privatizacija GRAS-a
Privatizacija GRAS-a je jedino rjesenje za bolju uslugu i servis gradjanima Sarajeva (valjda i postoji zbog toga).
Treba prodati sve GRAS-ovo, od objekata, opreme, voznog parka itd, itd. Jedino treba izuzeti prugu tramvajsku i el.instalacije za trolejbus; to treba ostati u vlasnistvu drzave, i kroz koncesiju naplacivati koristenje.
Paralelno sa privatizacijom gradjani Sarajeva konacno se moraju obracunati sa decenijskim kriminalcima, birokratama i svom bagrom koja "se pitala" u GRAS-u i "kroz" GRAS
Treba prodati sve GRAS-ovo, od objekata, opreme, voznog parka itd, itd. Jedino treba izuzeti prugu tramvajsku i el.instalacije za trolejbus; to treba ostati u vlasnistvu drzave, i kroz koncesiju naplacivati koristenje.
Paralelno sa privatizacijom gradjani Sarajeva konacno se moraju obracunati sa decenijskim kriminalcima, birokratama i svom bagrom koja "se pitala" u GRAS-u i "kroz" GRAS