Neće je kupiti gologuzi. Mnogi su u redu. Npr. HEP (Hrvatska, iako su kokuzi) bi jedva dočekali, te bi onda taj sistem imao leđa, i onda sa planiranom termoelektranom u Busovači neopterećenom ulaganjima u rudnike problemi slabih vodostaja bi bili riješeni.neki wrote:zlatna koka koja jako ovisi od hidroloske situacije...desavalo se da zbog susne godine potrose visegodisnji profit da bi nabavili struju u inostranstvu i podmirili trziste koje pokrivaju..
Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
- Haris.ba
#76 Re: Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
-
walk_M-A-N
#77 Re: Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
Lider Dodik je prodao Telekom a možda će i Elektroprivredu. Da mu dignu sankcije koje ne bi ni imao da nije pravio problem i dizao tenzije.
Konačno gubimo svi, većina, samo on i porodica i nekoliko tajkuna profitira malo, za toliki gubitak.
A onda kažu, vidite kako je RS "privatizovala" prodajući Srbiji i SAD, hajde i FBIH.
Konačno gubimo svi, većina, samo on i porodica i nekoliko tajkuna profitira malo, za toliki gubitak.
A onda kažu, vidite kako je RS "privatizovala" prodajući Srbiji i SAD, hajde i FBIH.
Pomoćnik ministra za energetiku u Vladi Republike Srpske Milan Baštinac i v. d. izvršnog direktora za ekonomsko – finansijska pitanja u Elektroprivredi Republike Srpske Darko Milunović borave u Americi kako bi dogovorili prodaju većinskog udjela Elektroprivrede Republike Srpske američkom investitoru.
Ovo je kao ekskluzivnu vijest objavio portal mojakrajina, pozivajući se na nezvanične izvore u Vladi RS.
Dalje se navodi da je "prodaja većinskog udjela Elektroprivrede RS američkom investitoru način koji bi američka administracija ukinula sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku".
Delegacija Republike Srpske, koju je predvodio pomoćnik ministra za energetiku u Vladi Republike Srpske Milan Baštinac, a u čijem sastavu je bio i v.d. izvršni direktor za ekonomsko – finansijska pitanja u Elektroprivredi Republike Srpske Darko Milunović, boravi u Vašingtonu u zvaničnoj posjeti Stejt Departmentu i Svjetskoj banci, prenijela je RTRS.
- Haris.ba
#78 Re: Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
Ne pričaj gluposti. Već sada možeš kupovati struju od koga hoćeš.Otisak stopala wrote:aPSOLUTNO ZA PRIVATIZACIJU, takođe da mogu birat od koga ću kupovat struju a ne da me dere stranačka firma i krade na satovima za struju, aspolutna prodaja
Drugo je što niko neće da proda na tržištu kada Elektroprivreda za domaćinstva ima manju cijenu od one koje iko u Evropi može ponuditi. Privatizacija znači veća cijena za struje za domaćinstva.
-
melac
#79 Re: Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
Privatizacija poslovanja DA, privatizacija infrastrukture NE.
-
Ci-Nick
#80 Re: Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
Nikad neće biti povoljnije nego što je sada,..prosječna cijena u Europi je 0,45 KM/kWh ili više od 3 puta skuplja nego u FBiH.Otisak stopala wrote:aPSOLUTNO ZA PRIVATIZACIJU, takođe da mogu birat od koga ću kupovat struju a ne da me dere stranačka firma i krade na satovima za struju, aspolutna prodaja
Kao mali dioničar Elektroprivrede BiH i ja bi volio da ide u privatizaciju ali,.. kao neko ko ima saosjećanja za loš standard ljudi oko mene bojim se da bi to bilo jako bolno za većinu.
Nema sumnje da bi se cijena u dvije ili tri godine povećala za minimalno 50% do 60%.
- problemnatravunu
#81 Re: Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
Najtuznije je sto se kod nas priča i razmislja o tome, a navodno smo neka sila u proizvodnji struje, i klošari nacionalisti će to prodati i sve upropastiti, mislim na trenutno relativno povoljne cijene struje....kakvi minijaturni mozgoviHaris.ba wrote:Ne pričaj gluposti. Već sada možeš kupovati struju od koga hoćeš.Otisak stopala wrote:aPSOLUTNO ZA PRIVATIZACIJU, takođe da mogu birat od koga ću kupovat struju a ne da me dere stranačka firma i krade na satovima za struju, aspolutna prodaja
Drugo je što niko neće da proda na tržištu kada Elektroprivreda za domaćinstva ima manju cijenu od one koje iko u Evropi može ponuditi. Privatizacija znači veća cijena za struje za domaćinstva.
- Haris.ba
#82 Re: Privatizacija elektroprivreda, za i protiv, posljedice?
To ti je priča ko bogati smo vodom, a uvozimo vodu u flašama u stotinama miliona, i imamo redukcije, voda je haman tehnička...cijevi nisu zamjenjene stotinu godina...problemnatravunu wrote: Najtuznije je sto se kod nas priča i razmislja o tome, a navodno smo neka sila u proizvodnji struje, i klošari nacionalisti će to prodati i sve upropastiti, mislim na trenutno relativno povoljne cijene struje....kakvi minijaturni mozgovi
Sutra bi elektroprivreda bila privatizovana, ali ima jedan mali problem - rudnici. Između ostalog, zato i jesu usisani u Elektroprivredu BH. Sa rudnicima, nikome nije zanimljiva Elektroprivreda za privatizaciju. Problem je što nema novih termoelektrana. Ali, to je druga priča.
Na koju infrastrukturu misliš? Na dalekovode? Oni i nisu u vlasništvu elektroprivreda.melac wrote:Privatizacija poslovanja DA, privatizacija infrastrukture NE.
Na hidrocentrale i termoelektrane, na rudnike? Kako misliš privatizovati poslovanje, a da rudnik ostane državni? Gdje to ima i postoji, i uspjelo je?