pitanje za Sa-x (i ostale): je li ovo legalno
(da ne bude zabune, ovo je iz Sa-x Oglasaa)
ako nije, hoće li neko se pobrinuti?
unaprijed hvala

razbijač_magle wrote:pitanje za Sa-x (i ostale): je li ovo legalno
ma daj molim tehomo_sapiens wrote:Ja u oglasu ne pročitah ništa nelegalno; ljudi nude na prodaju razne kodove.
Možda je nelegalan sam čin priskluškivanja, ali u ponuđenom - niko nije prisluškivao.
Prpa.ba wrote:razbijač_magle wrote:pitanje za Sa-x (i ostale): je li ovo legalno
Mozda neko iz silnih ministarstava sigurnosti i bezbjednosti hoce da zaradi extra paru![]()
razbijač_magle wrote:Prpa.ba wrote:razbijač_magle wrote:pitanje za Sa-x (i ostale): je li ovo legalno
Mozda neko iz silnih ministarstava sigurnosti i bezbjednosti hoce da zaradi extra paru![]()
![]()
zasto bi drzavna minstarstva bilo sta kupovala kada imaju legalan pristup telekom operatorima. I nase obavjestajne sluzbe rade preko telekoma.Ilija_Cvorovic wrote:Radi se o prevari. Uredjaji sa kojima se mogu prisluskivati mobiteli, presretati sms poruke i sl. puno kostaju i mogu ih kupovati samo ministarstva drzava uz dozvolu SAD. Naravno ako je uredaj iz SAD.
rhode&schwartzIlija_Cvorovic wrote:Radi se o prevari. Uredjaji sa kojima se mogu prisluskivati mobiteli, presretati sms poruke i sl. puno kostaju i mogu ih kupovati samo ministarstva drzava uz dozvolu SAD. Naravno ako je uredaj iz SAD.
prvo ponovo procitaj sta sam napisao, a onda se malo obrazuj iz podrucja telekomunikacija.bosmen wrote:Sta to mislis majke ti da se to tako lako prisluskuje bez opreme za toregistrovan wrote:zasto bi drzavna minstarstva bilo sta kupovala kada imaju legalan pristup telekom operatorima. I nase obavjestajne sluzbe rade preko telekoma.Ilija_Cvorovic wrote:Radi se o prevari. Uredjaji sa kojima se mogu prisluskivati mobiteli, presretati sms poruke i sl. puno kostaju i mogu ih kupovati samo ministarstva drzava uz dozvolu SAD. Naravno ako je uredaj iz SAD.
Drugog efikasnog nacina nema.
Daj ne lupaj,
Pa kako obavjestajne sluzbe prisluskuju?
na srecu nisi u pravu, signal mobilne telefonije je i te kako kodiranSarafcina wrote:rhode&schwartzIlija_Cvorovic wrote:Radi se o prevari. Uredjaji sa kojima se mogu prisluskivati mobiteli, presretati sms poruke i sl. puno kostaju i mogu ih kupovati samo ministarstva drzava uz dozvolu SAD. Naravno ako je uredaj iz SAD.![]()
i ne brini nistasve ide
inace... mobilna ne koristi nikakvo sifriranje podataka ... sve ti je open na bujrum i izvolite... samo ako skontas frekvencije
, a modulacija.... e sad .... da bi ti mogo odredjeni telefon... to je vec druga prica
ne mozes se nacaliti u zenici, ukljuciti tokivoki i slusati mobitele u Sarajevu (odnosno mozes, ako imas nacina da upadnes u telekom), a inace ti je na raspolaganju samo presretanje komunikacije mob-bazna stanica ... pa ti onda kontaj koliko mu daleko smijes biti.
po meni, neko je skonto da naplacuje porez na glupost.... jos te uzme lopatom... jos mu ne smijes traziti lovu nazad ...
homo_sapiens wrote:Prije 3 godine sam upoznao nekog na¹eg mladog dijsporca iz ©vedske, zaposlenog u Erikssonu. Gledao kako skida SMS na svoj mob. Dodu¹e, samo Nokia, i samo SMS. U njegovoj neposrednoj blizini je bio i moj mob.
Nisam imao BT tadaSarafcina wrote:homo_sapiens wrote:Prije 3 godine sam upoznao nekog našeg mladog dijsporca iz Švedske, zaposlenog u Erikssonu. Gledao kako skida SMS na svoj mob. Doduše, samo Nokia, i samo SMS. U njegovoj neposrednoj blizini je bio i moj mob.
a prije toga je upario tvoj bluetooth sa svojim, pokrenuo programcic... rupacha u BT poznata vec godinama... mogao je i ostvarivati pozive s tvog telefona.
ali... ugasish BT... ako onda moze... e onda je stvarno maher...
Nisam imao BT tadaSarafcina wrote:homo_sapiens wrote:Prije 3 godine sam upoznao nekog našeg mladog dijsporca iz Švedske, zaposlenog u Erikssonu. Gledao kako skida SMS na svoj mob. Doduše, samo Nokia, i samo SMS. U njegovoj neposrednoj blizini je bio i moj mob.
a prije toga je upario tvoj bluetooth sa svojim, pokrenuo programcic... rupacha u BT poznata vec godinama... mogao je i ostvarivati pozive s tvog telefona.
malo stručniji komentar o prisluškivanju:Sarafcina wrote:homo_sapiens wrote:Prije 3 godine sam upoznao nekog našeg mladog dijsporca iz Švedske, zaposlenog u Erikssonu. Gledao kako skida SMS na svoj mob. Doduše, samo Nokia, i samo SMS. U njegovoj neposrednoj blizini je bio i moj mob.
homo_sapiens wrote:malo struèniji komentar o prislu¹kivanju:Sarafcina wrote:homo_sapiens wrote:Prije 3 godine sam upoznao nekog na¹eg mladog dijsporca iz ©vedske, zaposlenog u Erikssonu. Gledao kako skida SMS na svoj mob. Dodu¹e, samo Nokia, i samo SMS. U njegovoj neposrednoj blizini je bio i moj mob.
http://www.elitesecurity.org/t34081
Nije valjda da vjerujes u ovo sranje?????razbijač_magle wrote:
pitanje za Sa-x (i ostale): je li ovo legalno...
(da ne bude zabune, ovo je iz Sa-x Oglasaa)
ako nije, hoće li neko se pobrinuti?
unaprijed hvala