Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
idic
#1 Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
Može li me neko uputiti na neki priručnik, CD ili bilo šta takvog tipa što bi moglo poslužiti za seksualnu edukaciju djece ? Naravno po mogućnosti nešto prilagođeno njihovom uzrastu. Hvala
- Ramzess Veliki
#2 Re: Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
Koji uzrast?idic wrote:Može li me neko uputiti na neki priručnik, CD ili bilo šta takvog tipa što bi moglo poslužiti za seksualnu edukaciju djece ? Naravno po mogućnosti nešto prilagođeno njihovom uzrastu. Hvala
-
idic
#3 Re: Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
Za uzrast od 12 do 15 godina. Hvala
- Ramzess Veliki
#4 Re: Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
Nezgodan uzrast ... ti im pokušavaš objasniti na pčelicama i cvijeću, a oni na mobitelima drže sabrana djela Terese Orlowsky.

- debelimedo
#5 Re: Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
to su tinejdjeri a ne adolescentiidic wrote:Za uzrast od 12 do 15 godina. Hvala
xhamster, redtube, gaytube (ako su takvi
- eluna
#6 Re: Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
koliko je meni poznato - u tim godinama već sve znaju pa i većinu poza i njihove nazive............ bolje traži priručnike za zaštitu od trudnoće i inih bolestiidic wrote:Za uzrast od 12 do 15 godina. Hvala
ili odvedi djecu ginekologu da ima fino sve objasni
-
anjaistkrank
#7 Re: Priručnik za seksualnu edukaciju adolescenata
Govori Fata Muji: "Mujo, mali nam je vec dosao u te godine kad bi se trebalo sa njim malo popricati o sexu. Sjedi malo popricaj sa njim o tome, ali nemoj ono seljacki nego fino... pcelice, cvijece, cuke, mace.."
I sjede tako mali i Mujo
"Sine, sjecas se ono kad je mati i otisla kod svojih u brezu preko vikenda, a mi bili ovde sami"
"Sjecam tata"
"Pa sjecas se kad nam je dolazila ona qurava ovde sto smo je cijepali ovde i ti i ja i Suljo kad bi navratio"
"Sjecam tata, kako se toga necu sjecati
"
"E pa sine.... isto ti to tako rade i cuke i mace i pcelice...."
Ne pitaj me kako znam i odakle znam, ali preporucujem ti knjigu "Sextalk: for Parents and Teenagers"
cak mislim da imaju dvije knjige. proguglaj malo. vjerujem da je mozes naci negdje on line.
I sjede tako mali i Mujo
"Sine, sjecas se ono kad je mati i otisla kod svojih u brezu preko vikenda, a mi bili ovde sami"
"Sjecam tata"
"Pa sjecas se kad nam je dolazila ona qurava ovde sto smo je cijepali ovde i ti i ja i Suljo kad bi navratio"
"Sjecam tata, kako se toga necu sjecati
"E pa sine.... isto ti to tako rade i cuke i mace i pcelice...."
Ne pitaj me kako znam i odakle znam, ali preporucujem ti knjigu "Sextalk: for Parents and Teenagers"
cak mislim da imaju dvije knjige. proguglaj malo. vjerujem da je mozes naci negdje on line.