Pripravnički/Posao

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
FrljakS

#1 Pripravnički/Posao

Post by FrljakS »

Eh prije svega dobro jutro!

Potrebna mi je jedna informacija vezana za prvo radno iskustvo.
Završio sam 3 godine Socijalnog rada u Sarajevu, i upisao magistarski vanredno. Eh već neko izvjesno vrijeme tražim da radim pripravnički bilo gdje ili da volontiram, ali u mome gradu je to nemoguće. Eh sad me zanima, da li se ja mogu zaposliti bilo gdje, a da ne izgubim pravo na pripravnički rad. Pošto su mi na birou rekli ukoliko me neko prijavi gubim pravo na pripravnički rad a samim time i pravo na stručni i državni ispit, a i time gubim mogućnost da se zaposlim u svojoj struci. Što znači da sam išao džaba na fakultet. Da li je to moguće ikako, jer ja u to ne vjerujem. Da li je neko imao neki sličan slučaj!

U prevodu: Ja bih da radim bilo gdje a da sam i prijavljen a da ne izgubim pravo na pripravnički i na polaganje stručnog ispita. Da li je to moguče?
mumy

#2 Re: Pripravnički/Posao

Post by mumy »

Hmm ako se nadas da ce ti biro naci pripravnicki nacekat ces se.Ne gubis ti nista.Slobodno radi ako imas gdje i druge poslove.Kad ti izleti pripravnicki samo se presaltas.
Curve

#3 Re: Pripravnički/Posao

Post by Curve »

FrljakS wrote:U prevodu: Ja bih da radim bilo gdje a da sam i prijavljen a da ne izgubim pravo na pripravnički i na polaganje stručnog ispita. Da li je to moguče?
za polaganje strucnog ispita ti je potrebno da imas 1 god staza nakon stjecanja VSS, tako da ne mozes izgubit to pravo
Post Reply