Printer odbija poslušnost
Moderator: Benq
-
Seherovac
#1 Printer odbija poslušnost
Dakle situacija je sliedeca, imam laptop sa Win 7 na njemu... Prvi printer koji sam koristio bio je HP laserjet 1020 i normalno je radio dok jednog dana nije poceo error izbacivati kod 43 koliko se sjecam, uglavnom kada bih ga prikopcao na lap, lap ga je ocitavao kao unknown device dok bi sasvim normalno printao kada bih ga povezao na komp koji ima win Xp na sebi, medjutim prije 5 dana i tu poce da izbacuje error i nije htio da printa... Posto mi treba printer, odlucio sam da probam sa drugim printerom koji je nov , neotpakovan, danas ga otpakovao, Samsung Ml 1600 S, instalirao drajve sa orginalnog CD-a, prikopcao i sve udure laptop ga ocitava i na smart panelu koji je instaliran sa tog CD-a , a i u programima tipa Word..., medjutim kada posaljem dokument da se printa nista se ne desava... u cemu je finta, jer uistinu mi je potreban printer, a rijesennja sa neta sam skoro iscrpio....
- Strelac80BA
#2 Re: Printer odbija poslušnost
to ti je do programa s kojim printas na pc_u,pogledaj imas li "na cekanju" dokumenata za printanje,resetuj,retartuj,(izbrisi sve "na cekanju)desava se to svima!
Usput,ako je neko zaintereosvan,off_topic je,ali eto,povezano je sa temom,imam nov HP 1050 All in One,printer,skener,kopir,znaci,u kutiji,sa papirima,kablovima,cd driverima,kertridzi probni(testirani-ispraznjeni),cijena 50.km

Usput,ako je neko zaintereosvan,off_topic je,ali eto,povezano je sa temom,imam nov HP 1050 All in One,printer,skener,kopir,znaci,u kutiji,sa papirima,kablovima,cd driverima,kertridzi probni(testirani-ispraznjeni),cijena 50.km
-
tester33
#3 Re: Printer odbija poslušnost
Seherovac wrote:Dakle situacija je sliedeca, imam laptop sa Win 7 na njemu... Prvi printer koji sam koristio bio je HP laserjet 1020 i normalno je radio dok jednog dana nije poceo error izbacivati kod 43 koliko se sjecam, uglavnom kada bih ga prikopcao na lap, lap ga je ocitavao kao unknown device dok bi sasvim normalno printao kada bih ga povezao na komp koji ima win Xp na sebi, medjutim prije 5 dana i tu poce da izbacuje error i nije htio da printa... Posto mi treba printer, odlucio sam da probam sa drugim printerom koji je nov , neotpakovan, danas ga otpakovao, Samsung Ml 1600 S, instalirao drajve sa orginalnog CD-a, prikopcao i sve udure laptop ga ocitava i na smart panelu koji je instaliran sa tog CD-a , a i u programima tipa Word..., medjutim kada posaljem dokument da se printa nista se ne desava... u cemu je finta, jer uistinu mi je potreban printer, a rijesennja sa neta sam skoro iscrpio....
vidi pod RUN -> msconfig da li ti je ukljucen "print spooler".
-
Seherovac
#4 Re: Printer odbija poslušnost
Provjerio sam, ukljucen je print spooler, vise puta sam probavao da printam pa otkazem sve datoteke , pa opet probam, nece, nikakav error mi ne izbacuje ni nista nego jednostavno ne reagira na naredbe da printa iako na kompu u status baru pise ready.
-
Bolesni Doktor
#5 Re: Printer odbija poslušnost
Da vam ne objašnjavam,ovo je problem,ali ne znam kako ih popraviti,ni uz pomoć ovog tutoriala,kantice boje su 100% pune.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... duct=90764
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... duct=90764