Zdravo,
Zelim da napravim neki ugovor izmedju dva fizicka lica o dogovorenom poslu koji ne bi bio zakonski vazeci. Ugovor bi sadrzavao neke stavke, proceduru posla, rok izrade, potpis obe strane itd. Dakle, bio bi cista formalnost izmedju mene i klijenta da bi se pokazala neka ozbiljnost pri radu (napomena, rijec je o honorarnom radu).
Sad me interesuje ima li iko neki primjer ovakvog ugovora i kako se on uopste zove?
Hvala unaprijed
Primjer ugovora
Moderator: anex
- campa_xxx
#2 Re: Primjer ugovora
th3.dr1ver wrote:Zdravo,
Zelim da napravim neki ugovor izmedju dva fizicka lica o dogovorenom poslu koji ne bi bio zakonski vazeci. Ugovor bi sadrzavao neke stavke, proceduru posla, rok izrade, potpis obe strane itd. Dakle, bio bi cista formalnost izmedju mene i klijenta da bi se pokazala neka ozbiljnost pri radu (napomena, rijec je o honorarnom radu).
Sad me interesuje ima li iko neki primjer ovakvog ugovora i kako se on uopste zove?
Hvala unaprijed
Hoces da kazes da zelis da ti pomognemo da zajebes nekoga???
- Duhovni Vođa
#4 Re: Primjer ugovora
cekaj jel se ti to zajebavas ili stvarno ovo pises?th3.dr1ver wrote:Zdravo,
Hvala unaprijed
pa sta ce ti onda ugovor - stisnete ruku jedan drugom i to je to. sta ce ti ugovor koji je zakonski nevazeci??????
- th3.dr1ver
#5 Re: Primjer ugovora
Recimo, iznajmljujem stan na 2 mjeseca i ne zelim placati pravne ugovore, a s druge strane zelim imati "dogovor u pismenoj formi".Duhovni Vođa wrote:cekaj jel se ti to zajebavas ili stvarno ovo pises?th3.dr1ver wrote:Zdravo,
Hvala unaprijed
pa sta ce ti onda ugovor - stisnete ruku jedan drugom i to je to. sta ce ti ugovor koji je zakonski nevazeci??????
PS: Molim da zaobidjete temu ukoliko ne zelite konkretno odgovoriti.
- iz dna duše
#6 Re: Primjer ugovora
To ti je jednostavan ugovor:
ne treba puno:
Ko sa kim ugovara (navesti od obje strane ime i prezime, adresu, jmbg) u zagradi kako će se zvati u daljem tekstu (npr.: u daljem tekstu: Zakupodavac, odnosno Zakupoprimac-ako se radi o iznajmljivanju stana ili drugo ako je neki drugi odnos u pitanju)
predmet ugovora, iznos,rok plaćanja, Uslovi pod kojim se može raskinuti ugovor kao i otkazni rokovi, ostali uslovi broj primjeraka u kojem se pravi ugovor, dogovorite nadležnost suda a ovjerite potpise u poćini na šalteru, pošto ste fizička lica i nema te žig.
Ja bih ipak preporučila i poresku upravu na kraju, ali to je ipak Vaša stvar...
ne treba puno:
Ko sa kim ugovara (navesti od obje strane ime i prezime, adresu, jmbg) u zagradi kako će se zvati u daljem tekstu (npr.: u daljem tekstu: Zakupodavac, odnosno Zakupoprimac-ako se radi o iznajmljivanju stana ili drugo ako je neki drugi odnos u pitanju)
predmet ugovora, iznos,rok plaćanja, Uslovi pod kojim se može raskinuti ugovor kao i otkazni rokovi, ostali uslovi broj primjeraka u kojem se pravi ugovor, dogovorite nadležnost suda a ovjerite potpise u poćini na šalteru, pošto ste fizička lica i nema te žig.
Ja bih ipak preporučila i poresku upravu na kraju, ali to je ipak Vaša stvar...
- dobro_šević
#7 Re: Primjer ugovora
Kad si pisao "zakonski važeći", vjerujem da si mislio na ugovor ovjeren kod nadležnih institucija (notar), vjerujem da misliš na ugovor kojeg ne bi "morao" nigdje ovjeriti i pri tom platiti određenu naknadu za ovjeru vjerodostojnosti potpisnika i sadržaja ugovora?
Svaki ugovor je pred zakonom važeći, pa i ugovor u usmenoj formi, a ne samo u pisanoj. Ugovor je dogovor dviju strane ...
Svaki ugovor je pred zakonom važeći, pa i ugovor u usmenoj formi, a ne samo u pisanoj. Ugovor je dogovor dviju strane ...
- iz dna duše
#8 Re: Primjer ugovora
Slažem se...dobro_šević wrote:Kad si pisao "zakonski važeći", vjerujem da si mislio na ugovor ovjeren kod nadležnih institucija (notar), vjerujem da misliš na ugovor kojeg ne mi "morao" nigdje ovjeriti i pri tom platiti određenu naknadu za ovjeru vjerodostojnosti potpisnika i sadržaja ugovora?
Ali u pisanoj formi je to što bi on želio da ima...
- GODZZILA
#9 Re: Primjer ugovora
th3.dr1ver wrote:Zdravo,
Hvala unaprijed
Jeli to ti treba kao neki prakticni slucaj ugovora, cisto da vidis kako izgleda, da vjezbas?
Ili namjeravas taj ugovor predocit dvjema licima na potpis?