Primjer ugovora

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
th3.dr1ver

#1 Primjer ugovora

Post by th3.dr1ver »

Zdravo,
Zelim da napravim neki ugovor izmedju dva fizicka lica o dogovorenom poslu koji ne bi bio zakonski vazeci. Ugovor bi sadrzavao neke stavke, proceduru posla, rok izrade, potpis obe strane itd. Dakle, bio bi cista formalnost izmedju mene i klijenta da bi se pokazala neka ozbiljnost pri radu (napomena, rijec je o honorarnom radu).
Sad me interesuje ima li iko neki primjer ovakvog ugovora i kako se on uopste zove?

Hvala unaprijed
campa_xxx

#2 Re: Primjer ugovora

Post by campa_xxx »

th3.dr1ver wrote:Zdravo,
Zelim da napravim neki ugovor izmedju dva fizicka lica o dogovorenom poslu koji ne bi bio zakonski vazeci. Ugovor bi sadrzavao neke stavke, proceduru posla, rok izrade, potpis obe strane itd. Dakle, bio bi cista formalnost izmedju mene i klijenta da bi se pokazala neka ozbiljnost pri radu (napomena, rijec je o honorarnom radu).
Sad me interesuje ima li iko neki primjer ovakvog ugovora i kako se on uopste zove?

Hvala unaprijed

Hoces da kazes da zelis da ti pomognemo da zajebes nekoga???
th3.dr1ver

#3 Re: Primjer ugovora

Post by th3.dr1ver »

Ne, naprotiv.
Duhovni Vođa

#4 Re: Primjer ugovora

Post by Duhovni Vođa »

Hvala unaprijed
cekaj jel se ti to zajebavas ili stvarno ovo pises?

pa sta ce ti onda ugovor - stisnete ruku jedan drugom i to je to. sta ce ti ugovor koji je zakonski nevazeci?????? :shock:
th3.dr1ver

#5 Re: Primjer ugovora

Post by th3.dr1ver »

Duhovni Vođa wrote:

Hvala unaprijed
cekaj jel se ti to zajebavas ili stvarno ovo pises?

pa sta ce ti onda ugovor - stisnete ruku jedan drugom i to je to. sta ce ti ugovor koji je zakonski nevazeci?????? :shock:
Recimo, iznajmljujem stan na 2 mjeseca i ne zelim placati pravne ugovore, a s druge strane zelim imati "dogovor u pismenoj formi".

PS: Molim da zaobidjete temu ukoliko ne zelite konkretno odgovoriti.
iz dna duše

#6 Re: Primjer ugovora

Post by iz dna duše »

To ti je jednostavan ugovor:
ne treba puno:
Ko sa kim ugovara (navesti od obje strane ime i prezime, adresu, jmbg) u zagradi kako će se zvati u daljem tekstu (npr.: u daljem tekstu: Zakupodavac, odnosno Zakupoprimac-ako se radi o iznajmljivanju stana ili drugo ako je neki drugi odnos u pitanju)
predmet ugovora, iznos,rok plaćanja, Uslovi pod kojim se može raskinuti ugovor kao i otkazni rokovi, ostali uslovi broj primjeraka u kojem se pravi ugovor, dogovorite nadležnost suda a ovjerite potpise u poćini na šalteru, pošto ste fizička lica i nema te žig.

Ja bih ipak preporučila i poresku upravu na kraju, ali to je ipak Vaša stvar...
dobro_šević

#7 Re: Primjer ugovora

Post by dobro_šević »

Kad si pisao "zakonski važeći", vjerujem da si mislio na ugovor ovjeren kod nadležnih institucija (notar), vjerujem da misliš na ugovor kojeg ne bi "morao" nigdje ovjeriti i pri tom platiti određenu naknadu za ovjeru vjerodostojnosti potpisnika i sadržaja ugovora?
Svaki ugovor je pred zakonom važeći, pa i ugovor u usmenoj formi, a ne samo u pisanoj. Ugovor je dogovor dviju strane ...
iz dna duše

#8 Re: Primjer ugovora

Post by iz dna duše »

dobro_šević wrote:Kad si pisao "zakonski važeći", vjerujem da si mislio na ugovor ovjeren kod nadležnih institucija (notar), vjerujem da misliš na ugovor kojeg ne mi "morao" nigdje ovjeriti i pri tom platiti određenu naknadu za ovjeru vjerodostojnosti potpisnika i sadržaja ugovora?
Svaki ugovor je pred zakonom važeći, pa i ugovor u usmenoj formi, a ne samo u pisanoj. Ugovor je dogovor dviju strane ...
Slažem se...
Ali u pisanoj formi je to što bi on želio da ima...
GODZZILA

#9 Re: Primjer ugovora

Post by GODZZILA »

Hvala unaprijed

Jeli to ti treba kao neki prakticni slucaj ugovora, cisto da vidis kako izgleda, da vjezbas?
Ili namjeravas taj ugovor predocit dvjema licima na potpis?
Post Reply