Nazovem ambulantu (opće praksa) i ljubaznoj sestrici koja se je javila objasnim da radim do 16:30 i da bih da zakažem termin kod doktora nekad iza 17:00 sati te da mi doktor treba cca 2 minute kako bi mi samo dao uputnicu za moj redovni pregled koji radim na DIP-u svakih dva-tri mjeseca.
Ljubazna sestrica me pita koji me doktor vodi a ja joj prenesem da nisam siguran ali da mislim da je to doktorica XY.
Slijedi odgovor: Doktorica je ovu sedmicu prva smjena (do 13:00 sati) a ja vam mogu zakazati termin kod doktora koji je ovu sedmicu druga smjena ali ne znam hoće li vas htjeti primiti.
I ja naravno odustanem od tog zakazivanja i blamaže, jer po mom mišljenju je poniženje doći na tako "zakazan" termin i saznati da me uvaženi doktor neće primiti jer zaboga nisam u njegovom "timu".
Kao da oni nas plaćaju a ne mi njih ....
E haj budi pametan sad ....
Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
- Ma.Le.Na
#2 Re: Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
jedna doktorica tako radi drugu smjenu od cini mi se pola 2..(nisam sigurna kad joj je pocetak radnog vremena..pola 2 ili pola 3) do 8...
a pacijente prima samo do 5..jer zaboga ona je "umorna u 5 i ne moze da radi" ...ovo sam dobila kao odgovor kad sam trazila termin u 5 jer RADIM do pola 5
zivo me zanima kome bi je mogla prijavit
a pacijente prima samo do 5..jer zaboga ona je "umorna u 5 i ne moze da radi" ...ovo sam dobila kao odgovor kad sam trazila termin u 5 jer RADIM do pola 5
zivo me zanima kome bi je mogla prijavit
- reLoaded
#3 Re: Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
Cekaj narednu sedmicu, tako ti je to... A primio bi te on ako ti treba samo uputnica, vjeruj mi..
- Karabaja
#4 Re: Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
pa eto.. nisam ginekolog
ali mogu pogledati
ali mogu pogledati
-
zelenashica
#5 Re: Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
Vala ja odavno nemam problema sa svojim ljekarom u porodičnoj ambulanti.Kada su tek krenuli sa takvom praksom naručivanja,timova,...hm živa muka.Nazovem,zamolim za termin i pošto obično viroze,upale grla i slično za njih nisu hitni slučajevi naruče me za nekih 5-6 dana.
Dok dođem na red svoju virozu i upalu izliječim(otud mi onakva kućna apoteka
)i kad dođem ljekaru još me ismijeva i kaže da sam žaba došla.
Pa naravno da je nakon ispijene doze antibiotika džaba.
Jer sam već i ozdravila.
Na kraju me spuca huja ,ja fino svake sedmice nazovem,naručim sebi termin.
Ako mi zatreba odem,ako ne zatreba dobro i jest.
Ne može se sa bakrom drugačije.
Kad prelistam film i vidim kako je ranije u onom kako oni kažu nereformisanom zdravstvu bilo i kako je danas nakon tih "porodično-obiteljskih"reformi vidim da je ranije bilo puno bolje.Fkt nikad nisam trebala ljekaru a da taj dan nisam završila pregled(nije mi vala smetalo ni ako moram sačekati)a danas ti ne daju ni da čekaš bez tefterenja u njihov planer.
Dok dođem na red svoju virozu i upalu izliječim(otud mi onakva kućna apoteka
Na kraju me spuca huja ,ja fino svake sedmice nazovem,naručim sebi termin.
Kad prelistam film i vidim kako je ranije u onom kako oni kažu nereformisanom zdravstvu bilo i kako je danas nakon tih "porodično-obiteljskih"reformi vidim da je ranije bilo puno bolje.Fkt nikad nisam trebala ljekaru a da taj dan nisam završila pregled(nije mi vala smetalo ni ako moram sačekati)a danas ti ne daju ni da čekaš bez tefterenja u njihov planer.
- melbaa
#6 Re: Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
Legendozelenashica wrote: Na kraju me spuca huja ,ja fino svake sedmice nazovem,naručim sebi termin.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
I ja ću od sada isto ovako!melbaa wrote:Legendozelenashica wrote: Na kraju me spuca huja ,ja fino svake sedmice nazovem,naručim sebi termin.
![]()
-
zelenashica
#8 Re: Primjer rada ambulante - u službi pacijenata
Vala ja ovako radim evo već druga godinaPipiDugaDevetka wrote:I ja ću od sada isto ovako!melbaa wrote:Legendozelenashica wrote: Na kraju me spuca huja ,ja fino svake sedmice nazovem,naručim sebi termin.
![]()