PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
- agent_zero
#1 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Šta reći? Prvoklasni debilizam, primitivizam, snobizam i papanluk.
- black
#2 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
limuzina i ostalo je kicheraj itd. o tome se da prichati, ali ti si samo u par recenica uspio da iskazes svoj primitivizam o kojem pokusavas da pises samo pomalo te hebe lokal shovinizam
Last edited by black on 15/06/2012 14:51, edited 1 time in total.
- kadinica
#3 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Ili smo komšije ili ovo nije rijedak slučaj
Ja mislila svadba, kad ono ljubimica maturirala. Ne moram reći kako je dražesna bila, ista mama i nana...
Ja mislila svadba, kad ono ljubimica maturirala. Ne moram reći kako je dražesna bila, ista mama i nana...
- hamalalija
#4 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
OVim boldiranim gubis objektivizam i mogucnost daljne ozbiljne diskusje na temu primitivizma, jer ce tema krenuti u pravcu dosljaci vs sarajlije.avlami97 wrote:Sami Bog zna koliko je primitivaca, sa klasičnim seljačkim manirima šljeglo u ovaj grad. Čovjek se navikava, al' nikako da mu sve uđe pod kožu, pa rekoh da i sa Vama podijelim nešto što me je skoro veoma iznerviralo. O čemu se radi?
Završiše osnovci osmi razred osmogodišnjeg obrazovanja i kao što adeti nalažu red je da se i matura proslavi-obilježi. Mala matura. Nemam ja ništa protiv toga, naprotiv. Neka se djeca zabave i to će im biti jedna od ljepših uspomena u nadolazećm vremenu. Šta me je iznerviralo?
Djevojčici sa svojih 14-15 godina roditelji obezbjeđuju LIMUZINU pred kuću, da bi se dijete odvezlo do Hotel Europa na matursku zabavu. Ne mogu da vjerujem kakvih sve primitivaca ima u našem gradu. Kakvu poruku - roditelji ili dijete šalju drugoj djeci? Šta žele pokazati? Koga očarati? Izazvati kod nekoga zavist, poštovanje, moć, ne razumijem nikako? Šta od djece pravimo - snobove? Liječimo li možda svoje komplekse - komplekse niže vrijednosti? Šta je u pitanju?
Na kraju bih napomenuo da su roditelji pomenute djevojčice obrazovani i da su prilikom završetka svoje osnovne škole (majka), a otac prilikom upisivanja na fakultet doselili u Sarajevo. Oba roditelja su svoje osnovno obrazovanje završili u gumenim opancima, a majka i tetke djeteta su tu istu školu u svom selu pohodili u dimijama. Ovim osvrtom ni u jednom trenutku ne želim na bilo koji način da uvrijedim ili ponizim bilo kojeg učenika/učenicu ili njihove roditelje, ali se ja ovom, po meni plastičnom primjeru primitivizma, nikako ne mogu da otmem.
Pitam se samo šta bi bilo da je pomenuta osoba iz LIMUZINE, umjesto na malu maturu trebala da ide na odbranu doktorata, po Nobelovu nagradu iz hemije, na svečani prijem u akademiju nauka......
Sa ostatkom posta se slazm ali aj bi rekao da to nije primitivizam nego to treba da psiholozu tumace sta mi to pravimo od djece.
- krompir i riza
#5 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
black wrote:limuzina i ostalo je kicheraj itd. o tome se da prichati, ali ti si samo u par recenica uspio da iskazes svoj primitivizam o kojem pokusavas da pises samo pomalo te hebe lokal shovinizam
- moa
- Baby Jane
#7 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Ma mislim da prvo trebamo pitati koji to roditelj dozvoli djevojcici od 14 godina da izadje iz kuce (nebitno sto je matura u pitanju) kao dvadesetpetogodisnja prostitutka. Stikle od 20 cm, platforme, haljine a la potkosulje i 1.5 kg sminke na faci. Sve male trebice, a mama i babo cvjetaju od ponosa.
Eh kad na to odgovorimo, mislim da ce nam se ovo pitanje limuzine samo odgovoriti. Ne smijem ni pomisliti kakve generacije tek trebaju doci. Uzas.
Eh kad na to odgovorimo, mislim da ce nam se ovo pitanje limuzine samo odgovoriti. Ne smijem ni pomisliti kakve generacije tek trebaju doci. Uzas.
Last edited by Baby Jane on 15/06/2012 15:08, edited 1 time in total.
- mahalaš
#8 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Da ne citiram sve, nidje vezeavlami97 wrote:Sami Bog zna koliko je primitivaca, sa klasičnim seljačkim manirima šljeglo u ovaj grad. Čovjek se navikava, al' nikako da mu sve uđe pod kožu, pa rekoh da i sa Vama podijelim nešto što me je skoro veoma iznerviralo. O čemu se radi?
Svoje frustracije ne bi trebao ovako javno izrazavati, a to ko sve zivi u ovom gradu... Ako je covjeku bio ceif da dijete posalje limuzinom, to je njegova stvar. Sad otvarati temu "primitivizam" sto je uzeo limuzinu
PS. Povoljno izdajem limuzine
- kadinica
#9 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Nisu to primitivci, baš su brižni roditelji...
I ovi http://m.dnevnik.hr/index.php?article_i ... nts_page=4
I ovi http://m.dnevnik.hr/index.php?article_i ... nts_page=4
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
digresija
baš čitam neki tekst o sarajevu
1920. i neke je bilo više od 50% nesarajlija u sarajevu
vlasti su pozivale ljude da ostanu na selu i da ne dolaze u grad i postaju sirotinja... tako da svi mi na ovaj ili onaj način vodimo porijeklo sa sela
inače meni je dovoljno da samo malo usporim ferhadijom i slušam o čemu sve narod priča...
primjer iz prvog posta je klasičan potez kompleksaša koji se liječe kroz davanje djeci
još samo reci jesu li imućni
gore je ako nisu
baš čitam neki tekst o sarajevu
1920. i neke je bilo više od 50% nesarajlija u sarajevu
vlasti su pozivale ljude da ostanu na selu i da ne dolaze u grad i postaju sirotinja... tako da svi mi na ovaj ili onaj način vodimo porijeklo sa sela
inače meni je dovoljno da samo malo usporim ferhadijom i slušam o čemu sve narod priča...
primjer iz prvog posta je klasičan potez kompleksaša koji se liječe kroz davanje djeci
još samo reci jesu li imućni
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Ja sebi kupio Porsea za maturu u osmom
- cyprus
#12 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Ma vala i vi svašta primjećujete... 
- JThomas
#13 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
to s limuzinom na malu maturu vam nije uticaj bosanskog sela, nego MTVa. al' eto.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
jos ako su glumili jersey shore u hotelu.. 
-
Kuvet
#15 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Mene nerviraju ovi forumasi... Sta sad fali ako je dosla u limuzini? Sta fali ako je dosla u ferrariju? Moze im se i ja to tako shvatam. Ja zaista to ne mogu priustiti, ali ako je neko posteno zaradio sta fali doci i u space shuttleu? Sta fali ako su zavrsili fakultet u opancima? Jel to znaci da samo Sarajlije smiju zavrsit fakultet? Evo ja sam Sarajlija, ali to poimanje "primitivaca" kao onih sto su dosli u opancima pa zavrsili fakultete je dno dna...
-
Trebam te
#16 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
Virkanje sa prozora je veci primitivizam,JThomas wrote:to s limuzinom na malu maturu vam nije uticaj bosanskog sela, nego MTVa. al' eto.
Gledajmo svoja posla, ha ja
-
duboka_misao
#17 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
yeah naumpade mi my sweet sixteen ili tako nesto kad je islo na mtv i onda mi pricaju o kicerajuJThomas wrote:to s limuzinom na malu maturu vam nije uticaj bosanskog sela, nego MTVa. al' eto.
-
delightful
#18 Re: PRIMITIVIZAM U SARAJEVU
sirenje netrpeljivosti po bilo kojoj osnovi nije dozvoljeno. kakav primitivizam.