Nisam znao gdje otvoriti temu, nekako mi je ovaj pf najidealniji za to. Sta mislite zasto umjetnost nema odgovora na turbofolk ? Zasto mladi vise slusaju cece, mece umjesto neke kulturnije muzike koja je donedavno krasila Sarajevo, koje je bilo epicentar kulturnih zbivanja (prije svega muzičkih) u bivšoj Jugi
PRIMITIVIZAM
Moderator: Chloe
- medvjed23
#2 Re: PRIMITIVIZAM
u formi alternativnog roka i angažiranog repa postoji kontrapunkt koji, istina, nije popularan kao turbo-folk, što je i razumljivo, jer mi smo seljačka nacija, a seljaku su dragi ritmovi uz koje može zaigrati kolo ili sl..
i da, kvota je 1,01 da će te forumaši napasti zbog tvrdnji o sarajevu..
i da, kvota je 1,01 da će te forumaši napasti zbog tvrdnji o sarajevu..
- zavezata-vreca
#3 Re: PRIMITIVIZAM
Kad je to rock harao sviju ti ... Harali dugmici corba azra .... Danas su fukare ... Ostali prdimahovina .. Saban ilic halid harali i haraju ... U svijetu imas par bendova da haraju ostalo su cecini pandami ala bejonc gaga sakira i ostali rospije
-
black64
#4 Re: PRIMITIVIZAM
nisam mislio samo na rock, a nisam ni rekao da je haraozavezata-vreca wrote:Kad je to rock harao sviju ti ... Harali dugmici corba azra .... Danas su fukare ... Ostali prdimahovina .. Saban ilic halid harali i haraju ... U svijetu imas par bendova da haraju ostalo su cecini pandami ala bejonc gaga sakira i ostali rospije
mislim da postoji puno bolje muzike od turbofolka, koja salje neku poruku i ima neki smisao
- zavezata-vreca
#5 Re: PRIMITIVIZAM
Muziku vecina slusa zbog opustanja i zabave a ne zbog filozofije .. Mene vise nervira sto je danas va muzika elektronska i kompjuterizovana .. Moja deviza .. Jebo ziku koju covjek nije svojom rukom odsvirao.
- BajramBarecula
#6 Re: PRIMITIVIZAM
Ne mora da znaci. Komp, razni synthovi, modulatori i drum masine su alati kao i bilo koji drugi instrument.zavezata-vreca wrote:Muziku vecina slusa zbog opustanja i zabave a ne zbog filozofije .. Mene vise nervira sto je danas va muzika elektronska i kompjuterizovana .. Moja deviza .. Jebo ziku koju covjek nije svojom rukom odsvirao.
U pravim rukama samo nebo je granica.