PRIMITIVIZAM

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
black64

#1 PRIMITIVIZAM

Post by black64 »

Nisam znao gdje otvoriti temu, nekako mi je ovaj pf najidealniji za to. Sta mislite zasto umjetnost nema odgovora na turbofolk ? Zasto mladi vise slusaju cece, mece umjesto neke kulturnije muzike koja je donedavno krasila Sarajevo, koje je bilo epicentar kulturnih zbivanja (prije svega muzičkih) u bivšoj Jugi

medvjed23

#2 Re: PRIMITIVIZAM

Post by medvjed23 »

u formi alternativnog roka i angažiranog repa postoji kontrapunkt koji, istina, nije popularan kao turbo-folk, što je i razumljivo, jer mi smo seljačka nacija, a seljaku su dragi ritmovi uz koje može zaigrati kolo ili sl..

i da, kvota je 1,01 da će te forumaši napasti zbog tvrdnji o sarajevu.. :D
zavezata-vreca

#3 Re: PRIMITIVIZAM

Post by zavezata-vreca »

Kad je to rock harao sviju ti ... Harali dugmici corba azra .... Danas su fukare ... Ostali prdimahovina .. Saban ilic halid harali i haraju ... U svijetu imas par bendova da haraju ostalo su cecini pandami ala bejonc gaga sakira i ostali rospije
black64

#4 Re: PRIMITIVIZAM

Post by black64 »

zavezata-vreca wrote:Kad je to rock harao sviju ti ... Harali dugmici corba azra .... Danas su fukare ... Ostali prdimahovina .. Saban ilic halid harali i haraju ... U svijetu imas par bendova da haraju ostalo su cecini pandami ala bejonc gaga sakira i ostali rospije
nisam mislio samo na rock, a nisam ni rekao da je harao
mislim da postoji puno bolje muzike od turbofolka, koja salje neku poruku i ima neki smisao
zavezata-vreca

#5 Re: PRIMITIVIZAM

Post by zavezata-vreca »

Muziku vecina slusa zbog opustanja i zabave a ne zbog filozofije .. Mene vise nervira sto je danas va muzika elektronska i kompjuterizovana .. Moja deviza .. Jebo ziku koju covjek nije svojom rukom odsvirao.
BajramBarecula

#6 Re: PRIMITIVIZAM

Post by BajramBarecula »

zavezata-vreca wrote:Muziku vecina slusa zbog opustanja i zabave a ne zbog filozofije .. Mene vise nervira sto je danas va muzika elektronska i kompjuterizovana .. Moja deviza .. Jebo ziku koju covjek nije svojom rukom odsvirao.
Ne mora da znaci. Komp, razni synthovi, modulatori i drum masine su alati kao i bilo koji drugi instrument.
U pravim rukama samo nebo je granica.
Hakiz

#7 Re: PRIMITIVIZAM

Post by Hakiz »

.
Post Reply