Primitivizam na"politicki" nacin

Post Reply
sabinna_ba

#1 Primitivizam na"politicki" nacin

Post by sabinna_ba »

http://www.youtube.com/watch?v=34FijUOfl0I

Dali ovako treba doci do vlasti,pricajuci ko je gdje bio?
Izetbegovic:"jeste li ikad sreli neprijateljskog vojnika izbliza?".......... Neznam bil' se smijala il plakala.
Komsic:" suti,sjedio si kod oca u kabinetu"..........Covjek jednostavno ostane bez rijeci kada cuje na kakav primitivan nacin ovi pokusavaju doci do vlasti.
I oni treba da nam kreiraju drzavu?!?!?!
Pa onaj Lijanovic pojma nema sastaviti recenicu a sutra ce nam ( nedaj boze ) pricati o skolstvu !!!!
A krivo nam je kad nam kazu glupi bosanci
Nego sta smo,kad sebi ovo dozvoljavamo!!!
Jednom rjecju .......O-D--V--R--A--T--N--O !!!

P.S.Jedini izlaz koji mi je sada u glavi je udati se za papire!! hehehe :lol: :lol:
JThomas

#2 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by JThomas »

komšić mu je rekao istinu i ništa osim istine, i siguran sam da bi mu 99% onih koji su bili u ratu reklo isto.

ko o čemu, kurva o poštenju, a bakir izetbegović željki komšiću o ratu...ološ nazvati ološem u lice!
sabinna_ba

#3 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by sabinna_ba »

JThomas wrote:komšić mu je rekao istinu i ništa osim istine, i siguran sam da bi mu 99% onih koji su bili u ratu reklo isto.

ko o čemu, kurva o poštenju, a bakir izetbegović željki komšiću o ratu...ološ nazvati ološem u lice!

Ali treba li ici tako nisko? Nije mi namjera da ovom temom razglabamo ko je u pravu a ko nije vec da se osvrnemo na njihov primitivizam
JThomas

#4 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by JThomas »

za mene NIJE primitivizam kad zlatni ljiljan podrumašu koji je njemu prvi počeo priču o ratu i pucanju u facu kaže da je podrumaš. čak štaviše, poželjno je i opravdano.

nas suština ubi, lako ćemo za formu...sa bagrom ne treba uvijek ni birati riječi, naročito kad prva počne provocirati.
luckylaka

#5 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by luckylaka »

JThomas wrote:komšić mu je rekao istinu i ništa osim istine, i siguran sam da bi mu 99% onih koji su bili u ratu reklo isto.

Onda nije ni cudo sto nam je drzava u qrcu i sto svaki dan tone sve dublje i dublje.Ako je nama jedina solucija Komsic,Izetbegovic,Radoncic i Silajdzic onda nista nije cudno ako Dodik kaze,,Srpska je trajna a BiH dok mora,,Crno nam se pise sa ovom garniturom.,,J.Thomas,, znas ti onu,,Svaki cigo svoga dorata hvali,,Pogledaj malo dalje i vidjeces da nam ista garnitura jebe znanje 15 godina(osim Fahre koji je dok su se ovi glodzali hapo i hapo).Pa jebem ti vise i SDA,SDP,SBiH,HDZ,SdS,PDP ima li ova drzava alternativu.Na kraju krajeva nek nas i hebu
JThomas

#6 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by JThomas »

ima l' to ikakve veze s onim što sam ja napisao?
sabinna_ba

#7 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by sabinna_ba »

U redu,slazem se ja s tobom al treba birati mjesto i vrijeme za takve razgovore. To se ocekuje od tih ljudi.
Ono su bila klasicna seoska prepucavanja
awekenings

#8 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by awekenings »

S ciganima ciganski, s gospodom .....
sabinna_ba

#9 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by sabinna_ba »

luckylaka wrote:

Onda nije ni cudo sto nam je drzava u qrcu i sto svaki dan tone sve dublje i dublje.Ako je nama jedina solucija Komsic,Izetbegovic,Radoncic i Silajdzic onda nista nije cudno ako Dodik kaze,,Srpska je trajna a BiH dok mora,,Crno nam se pise sa ovom garniturom.,,J.Thomas,, znas ti onu,,Svaki cigo svoga dorata hvali,,Pogledaj malo dalje i vidjeces da nam ista garnitura jebe znanje 15 godina(osim Fahre koji je dok su se ovi glodzali hapo i hapo).Pa jebem ti vise i SDA,SDP,SBiH,HDZ,SdS,PDP ima li ova drzava alternativu.Na kraju krajeva nek nas i hebu
A

A Radocic je sve posteno stekao!?!?!!? Znas li gdje je posten svijet? kuci jede hljeb star 5 dana,lomi prste jer nema da djetetu da marku kad krene u skolu!!!
dajte ljudi molim vas!!!!
JThomas

#10 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by JThomas »

k'o što rekoh - ne slažem se, nimalo, da je taj konkretan primjer primitivizam.

sasvim opravdana reakcija GOSPODINA, patriote i zlatnog ljiljana željka komšića. bakir nešto počeo o ratu njemu koji je dejton dočekao na igmanu...
luckylaka

#11 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by luckylaka »

JThomas wrote:ima l' to ikakve veze s onim što sam ja napisao?
Kako nema veze.Ako branis Komsica(koji u svom poslednjem mandatu kao clan predsjednistva nije qrcem mrdnuo za BiH a napadas Izetbegovica koji isti nije qrcem ucinio nista za BiH znaci da se stavljas na stranu onih koji nista nisu uradili za BiH kao cl.predsjednistva.I ako procitas ponovo vidjeces da ce nas ista garnitura (SDA,SDP,SBiH)ukopati za sva vremena.Al najbolja je ona,,svak u svoj tor,,jebo drzavu
JThomas

#12 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by JThomas »

branim jedan konkretan potez, za koji postavljačica teme smatra da je primitivizam, a ja ne smatram. ni manje ni više.

ovlasti člana predsjedništva su simbolične, naročito ako mu je stranka u opoziciji u parlamentu, ali to je druga priča...
luckylaka

#13 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by luckylaka »

sabinna_ba wrote:
luckylaka wrote:

A

A Radocic je sve posteno stekao!?!?!!? Znas li gdje je posten svijet? kuci jede hljeb star 5 dana,lomi prste jer nema da djetetu da marku kad krene u skolu!!!
dajte ljudi molim vas!!!!
Jesil ti pismena zenska glavo.Vidis li dalje od nosa ili sta pise,,DOK SU SE OVI GLODZALI RADONCIC JE HAPO I HAPO,,jel treba prevesti
luckylaka

#14 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by luckylaka »

JThomas wrote:branim jedan konkretan potez, za koji postavljačica teme smatra da je primitivizam, a ja ne smatram. ni manje ni više.

ovlasti člana predsjedništva su simbolične, naročito ako mu je stranka u opoziciji u parlamentu, ali to je druga priča...
Ma u redu je to.Na Balkanu primitivci i prolaze.Da je Bakir onu noc jebo Komsicu sve po spisku danas bi imao desetak hiljada biraca vise.Al on bekan.Jos ga Zeljko pogodio papirom.Samo kazem tesko nama sa ovom garniturom.
sabinna_ba

#15 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by sabinna_ba »

Ne treba evo zenska glava se Izvinjava zbog ispada :). Hvala
luckylaka

#16 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by luckylaka »

sabinna_ba wrote:Ne treba evo zenska glava se Izvinjava zbog ispada :). Hvala
Ok :razz: BTW.odoh gledat sheherzadu
KENJAC

#17 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by KENJAC »

Ja ne znam sta je to Zeljko uradio te ga svi (Bosnjaci) toliko vole! Mozda mi je sta promaklo.... Ellem neise , Bakir ,kao Alijin sin, nikad nece imat moju podrsku ali brate dosta i suplje price vise. Ja cu Tadicu nos razbit. Ja cu ovoga stocem zazdit, ja cu ovo, ja cu ono a kad se podvuce linija pod mandat ovog predsjednistva ostane jedna velika nula! Jebo te Makedonija, C. Gora i Srbija putuje po Evropi a Bosanci mogu samo u Srbiju i Hrvatsku.Ljudi, probudite se! Osvrnite se oko sebe. Vidite li gdje ste. Mijenjajte nesto radikalno barem vi sto mislite zivit u Bosni.Imate li djecu!? :run:
sabinna_ba

#18 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by sabinna_ba »

http://www.youtube.com/watch?v=SXOYz6wY ... re=related

Ima sve predispozcije za kandidaturu !!!
privremeni

#19 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by privremeni »

KENJAC wrote:Ja ne znam sta je to Zeljko uradio te ga svi (Bosnjaci) toliko vole! Mozda mi je sta promaklo.... Ellem neise , Bakir ,kao Alijin sin, nikad nece imat moju podrsku ali brate dosta i suplje price vise. Ja cu Tadicu nos razbit. Ja cu ovoga stocem zazdit, ja cu ovo, ja cu ono a kad se podvuce linija pod mandat ovog predsjednistva ostane jedna velika nula! Jebo te Makedonija, C. Gora i Srbija putuje po Evropi a Bosanci mogu samo u Srbiju i Hrvatsku.Ljudi, probudite se! Osvrnite se oko sebe. Vidite li gdje ste. Mijenjajte nesto radikalno barem vi sto mislite zivit u Bosni.Imate li djecu!? :run:
:thumbup:
Zbog svega ovog, kao osoba koja je prije 4 godine dala glas Komsicu, ovog puta sam napravio nevazeci listic, s tim da znam kako se to radi. :mrgreen:
Zalosno je koliko se otimaju za funkciju clana Predsjednistva koja, od harisa do Komsica, pa i svih onih prethodnih, navodno nema nikakvog uticaja ni vaznosti. Ako je vec tako, a sve go patriot, sto se ne otimaju za funkcije gdje mogu nesto uraditi.
kiky

#20 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by kiky »

privremeni wrote:
KENJAC wrote:Ja ne znam sta je to Zeljko uradio te ga svi (Bosnjaci) toliko vole! Mozda mi je sta promaklo.... Ellem neise , Bakir ,kao Alijin sin, nikad nece imat moju podrsku ali brate dosta i suplje price vise. Ja cu Tadicu nos razbit. Ja cu ovoga stocem zazdit, ja cu ovo, ja cu ono a kad se podvuce linija pod mandat ovog predsjednistva ostane jedna velika nula! Jebo te Makedonija, C. Gora i Srbija putuje po Evropi a Bosanci mogu samo u Srbiju i Hrvatsku.Ljudi, probudite se! Osvrnite se oko sebe. Vidite li gdje ste. Mijenjajte nesto radikalno barem vi sto mislite zivit u Bosni.Imate li djecu!? :run:
Zbog svega ovog, kao osoba koja je prije 4 godine dala glas Komsicu, ovog puta sam napravio nevazeci listic, s tim da znam kako se to radi. :mrgreen:
Zalosno je koliko se otimaju za funkciju clana Predsjednistva koja, od harisa do Komsica, pa i svih onih prethodnih, navodno nema nikakvog uticaja ni vaznosti. Ako je vec tako, a sve go patriot, sto se ne otimaju za funkcije gdje mogu nesto uraditi.
da ste pametni znali bi da su za te stvari odgovorni premijer i državni parlament, a tu je sdp bio opozicija zadnje četiri godine ( da vas podsjetim ) i vladu ne biraju građani ...
stranke na vlasti formiraju vladu, a tu sdp-a nije bilo ...
međutim, lakše je kenjat nego razmišljat ...
tipično bosanski ...
:D
privremeni

#21 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by privremeni »

kiky wrote:
privremeni wrote:
da ste pametni znali bi da su za te stvari odgovorni premijer i državni parlament, a tu je sdp bio opozicija zadnje četiri godine ( da vas podsjetim ) i vladu ne biraju građani ...
stranke na vlasti formiraju vladu, a tu sdp-a nije bilo ...
međutim, lakše je kenjat nego razmišljat ...
tipično bosanski ...
:D
Neka si nam rekao, do tvog posta nisam znao ko je opozicija.
Komrad

#22 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by Komrad »

sabinna_ba wrote:

Ali treba li ici tako nisko? Nije mi namjera da ovom temom razglabamo ko je u pravu a ko nije vec da se osvrnemo na njihov primitivizam
Treba
Na nisko pitanje nizak odgovor
Max Bunker

#23 Re: Primitivizam na"politicki" nacin

Post by Max Bunker »

Drug, sve se slazem sa tobom ali isto tako, svaki normalni narod i nacija, hoce malo i da "osjeti" nacionalni ponos i neku "sirinu u grudima" radi toga, sto pripada nekoj naciji. Eh sada, kada taj narod nema uspjeh u sportu, privredi, ekonomiji itd., onda jedini nacin da se osjeti zivim i osjeti "na slamku" tog ponosa, jeste kroz te (jeftine, jalijaske ) Komsiceve izjave.
Post Reply