Primanje novca na debitnu karticu
Moderator: anex
-
samki12
#1 Primanje novca na debitnu karticu
Imam debitnu karticu koja mi sluzi za kupovinu sitnih stvari preko neta. Medjutim imam jedan izuzetak u kojem bi ja trebao primiti novac, doticna osoba ne moze preko payala. Pitanje je sta je doticnoj osobi potrebno od mojih podataka, koliko vremena treba da legnu pare i da li ta osoba moze povuci novac.
Hvala
Hvala
-
casanova123
#2 Re: Primanje novca na debitnu karticu
Treba joj IBAN i BIC
-
samki12
#3 Re: Primanje novca na debitnu karticu
iz bosne dolazi uplata tako da moze TRN samo jel tako? sta je bic?casanova123 wrote:Treba joj IBAN i BIC
- SanskiBiser
#4 Re: Primanje novca na debitnu karticu
Moraš otvoriti devizni račun u banci u valuti u kojoj treba da primiš novac i onda dobiješ podatke u banci na listu papira a koje proslijediš osobi koja treba da ti šalje novac...samki12 wrote:Imam debitnu karticu koja mi sluzi za kupovinu sitnih stvari preko neta. Medjutim imam jedan izuzetak u kojem bi ja trebao primiti novac, doticna osoba ne moze preko payala. Pitanje je sta je doticnoj osobi potrebno od mojih podataka, koliko vremena treba da legnu pare i da li ta osoba moze povuci novac.
Hvala
Dakle ovo gore ti je za uplate iz vana.
Ako je osoba ovdavde samo daješ broj svog računa i osoba ode u najbližu poslovnicu tvoje banke i uplati ti na račun...
- dobar osjecaj
#5 Re: Primanje novca na debitnu karticu
Iz Bosne za Bosnu ne treba devizni racun. Treba samo dati svoje ime i prezime, podatke o banci i broju svog ziro racuna.
-
samki12
#6 Re: Primanje novca na debitnu karticu
a je li postoji sansa da se novac nakon uplate povuce posto je transakcija obavlja u povjerenju i jedne i druge osobe?
dakle sa sumiran, osobi dam TRN broj, ime i prezime i koja je banka u pitanju.
-
samki12
#7 Re: Primanje novca na debitnu karticu
hvala svimajoooj wrote:Mislim da ne bi smjelo da ti povlace sredstva sa tvog racuna bez poziva banke tebi i tvog odobrenja za isto.
- dobar osjecaj
#8 Re: Primanje novca na debitnu karticu
U toku istog dana se moze povuci uplata dok nije proknjizena i prebacena na tvoj racun jer ne ide odmah na racun. Vec sam u par navrata povlacila uplatu novca u toku istog dana kad sam nesto greskom uplatila.samki12 wrote:a je li postoji sansa da se novac nakon uplate povuce posto je transakcija obavlja u povjerenju i jedne i druge osobe?
-
samki12
#9 Re: Primanje novca na debitnu karticu
kako mogu biti 100% siguran da se novac vise ne moze povlaciti?dobar osjecaj wrote:U toku istog dana se moze povuci uplata dok nije proknjizena i prebacena na tvoj racun jer ne ide odmah na racun. Vec sam u par navrata povlacila uplatu novca u toku istog dana kad sam nesto greskom uplatila.samki12 wrote:a je li postoji sansa da se novac nakon uplate povuce posto je transakcija obavlja u povjerenju i jedne i druge osobe?
poslat je u petak medjutim razlicite su banke u pitanju pa pretpostavljam da ce mi leci u ponedeljak. da li trebam cekati eventualno do utorka da budem siguran da se novac ne moze povlaciti ili?
- dobar osjecaj
#10 Re: Primanje novca na debitnu karticu
Obicno kad je novac uplacen u petak poslije 12 bude proknjizen i prebacen tek u ponedjeljak. Ja licno bih sacekala do ponedjeljka ili utorka, otisla do svoje banke, provjerila je li novac uplacen na moj racun i pitala uposlenike u banci da mi potvrde da se taj novac vise ne moze povlaciti nazad.samki12 wrote:kako mogu biti 100% siguran da se novac vise ne moze povlaciti?dobar osjecaj wrote:U toku istog dana se moze povuci uplata dok nije proknjizena i prebacena na tvoj racun jer ne ide odmah na racun. Vec sam u par navrata povlacila uplatu novca u toku istog dana kad sam nesto greskom uplatila.samki12 wrote:a je li postoji sansa da se novac nakon uplate povuce posto je transakcija obavlja u povjerenju i jedne i druge osobe?
poslat je u petak medjutim razlicite su banke u pitanju pa pretpostavljam da ce mi leci u ponedeljak. da li trebam cekati eventualno do utorka da budem siguran da se novac ne moze povlaciti ili?
-
samki12
#11 Re: Primanje novca na debitnu karticu
hvala na odgovorudobar osjecaj wrote: Obicno kad je novac uplacen u petak poslije 12 bude proknjizen i prebacen tek u ponedjeljak. Ja licno bih sacekala do ponedjeljka ili utorka, otisla do svoje banke, provjerila je li novac uplacen na moj racun i pitala uposlenike u banci da mi potvrde da se taj novac vise ne moze povlaciti nazad.
-
putovanje25
#12 Re: Primanje novca na debitnu karticu
Imam problem, otvorim neki dan devizni račun upravo radi uplata iz inostranstva, međutim ljudi ne mogu uplatiti na taj račun. Je li moguće ikako uvršiti uplatu na račun bez da osobe koje uplaćuju imaju isto neki devizni račun?