pa stenci su bili za udomljavanje.. negdje pise da su udomljeni, negdje da jos traze najboljeg udomitelja.. upadni s pitanjem, jbg, sta da ti velimjelashan wrote:sta sad znaci ta slika?pakica_ wrote:http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Primam stene labradora na poklon
Moderator: anex
-
pakica_
#26 Re: Primam stene labradora na poklon
- jelashan
#27 Re: Primam stene labradora na poklon
ahaa. ev poslo sam poruku pa cemo vidjet. u svakom slucaju hvala na informacijipakica_ wrote:pa stenci su bili za udomljavanje.. negdje pise da su udomljeni, negdje da jos traze najboljeg udomitelja.. upadni s pitanjem, jbg, sta da ti velimjelashan wrote:sta sad znaci ta slika?pakica_ wrote:http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
-
Djubre_
#28 Re: Primam stene labradora na poklon
Prodajem Labradore, zlatne retrivere..

Ej, imao sam ja mjesanca. Svaki dan povodac, i carsija. Svaki dan setnja. Pa u kafic u bastu, on miran ko bubica, rasiri sve 4 noge, svi mu se smiju. Legenda bio. Star 3 god. I poklonim ga jbg, mene stegle obaveze i problemi. Dao sam ga samo zato, sto ga nemam kad vodati. Jer voli to. I tad sad prvi put vidio psa kako place, kad sam ga predavao novom vlasniku. Jeb te pocele i meni suze.. kako samo laje i trga se od njega, hoce meni.. a meni dusa hoce da pukne.. morao sam ga napustiti. Nije ga imao ko cuvati.. ja morao otici.. a joj scene.. i kad ga posjetim, neopisiv dozivljaj.. to je dusa od psa.. bio je blentav, zivahan.. skakao ko lud.. ali je slusao bolan.. kad ga zovnes, on pogne glavu i ide.. boji se.. eh.. tesko smo se rastali.. vise ne zelim psa niti takve situacije..
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Ej, imao sam ja mjesanca. Svaki dan povodac, i carsija. Svaki dan setnja. Pa u kafic u bastu, on miran ko bubica, rasiri sve 4 noge, svi mu se smiju. Legenda bio. Star 3 god. I poklonim ga jbg, mene stegle obaveze i problemi. Dao sam ga samo zato, sto ga nemam kad vodati. Jer voli to. I tad sad prvi put vidio psa kako place, kad sam ga predavao novom vlasniku. Jeb te pocele i meni suze.. kako samo laje i trga se od njega, hoce meni.. a meni dusa hoce da pukne.. morao sam ga napustiti. Nije ga imao ko cuvati.. ja morao otici.. a joj scene.. i kad ga posjetim, neopisiv dozivljaj.. to je dusa od psa.. bio je blentav, zivahan.. skakao ko lud.. ali je slusao bolan.. kad ga zovnes, on pogne glavu i ide.. boji se.. eh.. tesko smo se rastali.. vise ne zelim psa niti takve situacije..
- jelashan
#29 Re: Primam stene labradora na poklon
poznat mi je taj osjecaj, al ne zato sto sam ga dao nego zato sto mi je zadnji pas uginuo. ruzan osjecaj. iako nije ista situacija, al opet taj osjecaj kad ti nedostaje neko ko je svaki dan uz tebe bio, s kim si puno toga dozivio... ne gledas ga kao zivotinju ni kao prijatelja nego kao clana obitelji. jeben osjecaj. heh, moja mama takodje govori kako ne zeli vise nikakvog psa, bas zbog takvih situacija kad je rastanak u pitanju, ona je 3-4 dana plakala za njim. nije to tako lahko nabavit psa i brinut o njemu, to najbolje znaju oni koji imaju jednog. zavolis ga nenormalno. a ko nije spreman na takve situacije (da se rastane od njega) najbolje da ne nabavlja nikakvog psa. al isto tako, pas covjeku moze zivot toliko uljepsat da to nije rijecima opisivo. ja sam naviko da imam cetveronoskog prijatelja uza sebe, i stvarno mi je tesko zamislit da duze vremena budem bez psa. pas te moze obradovat i nasmijat i oraspolozit kao niko, a nista ne trazi zauzvrat, samo da ga volis.andr0id wrote:Prodajem Labradore, zlatne retrivere..
- P308
#30 Re: Primam stene labradora na poklon
Covjece, umalo i ja ne poceh plakatiandr0id wrote:Prodajem Labradore, zlatne retrivere..
-
Djubre_
#31 Re: Primam stene labradora na poklon
Imao sam svakakvih rasa. Najvise mjesanaca. Labrador mi je ostavio najveci utisak. Ko dijete slusa kad mu nesto kazes. Spusti glavu i suti. Sjedi lezi dodji stani ustani.. na semaforu crveno za pjesake, pored mene.. sjedi on sjedi hehe. Setas ga gradom, narod ga gleda, miluje.. jako lijepi psi. Jako pametni. Ne mogu da vjerujem bez skoro ikakve dresure, da onako slusaju. A nekad podivlja pa zeli da se izleta.. hoce puno slobode.. lanac da ga malo premjestis negdje kod sebe.. ne bukvalno vezati. To samo da miruje za tvoj cejf, a za njegov, nema lijeka osim povodac pa se uputiti negdje, ili ga pustiti samog. Ja sam ga pustao u parkovima gdje je stotine djece.. nista on samo svoje.. pa iz grada smo znali sa pijanke ujutru u 4-5 ici kuci.. pustim ga on ispred mene cunja.. nigdje zive duse.. al eto ima jako puno lutalica koje me nerviraju. Ne smijes ga pustit a nit vodati.. da copor ne naleti..
Kad hoce vrsit nuzdu veliku malu.. tacno vidis da ga je stid.. i odvuce me u vraga negdje.. da se sakrije u grm.. ikad vrsi, tacno se pomjera naprijed da se ne uprlja hehe.. onda sapama slajdra po zemlji.. joj dusa od psa.. gleda te kao covjek u stranu ocima..
Kad hoce vrsit nuzdu veliku malu.. tacno vidis da ga je stid.. i odvuce me u vraga negdje.. da se sakrije u grm.. ikad vrsi, tacno se pomjera naprijed da se ne uprlja hehe.. onda sapama slajdra po zemlji.. joj dusa od psa.. gleda te kao covjek u stranu ocima..
-
pakica_
#32 Re: Primam stene labradora na poklon
ovo sve sto si opisao radi i voli i moj doberman, a i moja avlijanerka.. djecu obozavaju.. dakle, rasa nema veze s tim, samo je do toga kako odgojis psa i kako se postavis prema njemu/njoj..andr0id wrote:Imao sam svakakvih rasa. Najvise mjesanaca. Labrador mi je ostavio najveci utisak. Ko dijete slusa kad mu nesto kazes. Spusti glavu i suti. Sjedi lezi dodji stani ustani.. na semaforu crveno za pjesake, pored mene.. sjedi on sjedi hehe. Setas ga gradom, narod ga gleda, miluje.. jako lijepi psi. Jako pametni. Ne mogu da vjerujem bez skoro ikakve dresure, da onako slusaju. A nekad podivlja pa zeli da se izleta.. hoce puno slobode.. lanac da ga malo premjestis negdje kod sebe.. ne bukvalno vezati. To samo da miruje za tvoj cejf, a za njegov, nema lijeka osim povodac pa se uputiti negdje, ili ga pustiti samog. Ja sam ga pustao u parkovima gdje je stotine djece.. nista on samo svoje.. pa iz grada smo znali sa pijanke ujutru u 4-5 ici kuci.. pustim ga on ispred mene cunja.. nigdje zive duse.. al eto ima jako puno lutalica koje me nerviraju. Ne smijes ga pustit a nit vodati.. da copor ne naleti..
-
zengi
#33 Re: Primam stene labradora na poklon
Tako je @Pakice!!!jelashan wrote:poznat mi je taj osjecaj, al ne zato sto sam ga dao nego zato sto mi je zadnji pas uginuo. ruzan osjecaj. iako nije ista situacija, al opet taj osjecaj kad ti nedostaje neko ko je svaki dan uz tebe bio, s kim si puno toga dozivio... ne gledas ga kao zivotinju ni kao prijatelja nego kao clana obitelji. jeben osjecaj. heh, moja mama takodje govori kako ne zeli vise nikakvog psa, bas zbog takvih situacija kad je rastanak u pitanju, ona je 3-4 dana plakala za njim. nije to tako lahko nabavit psa i brinut o njemu, to najbolje znaju oni koji imaju jednog. zavolis ga nenormalno. a ko nije spreman na takve situacije (da se rastane od njega) najbolje da ne nabavlja nikakvog psa. al isto tako, pas covjeku moze zivot toliko uljepsat da to nije rijecima opisivo. ja sam naviko da imam cetveronoskog prijatelja uza sebe, i stvarno mi je tesko zamislit da duze vremena budem bez psa. pas te moze obradovat i nasmijat i oraspolozit kao niko, a nista ne trazi zauzvrat, samo da ga volis.andr0id wrote:Prodajem Labradore, zlatne retrivere..
Ja imam šarplaninku da se ovako moze svagdje voditi bez povodca i bas je ok sa svima i u svakoj situaciji. A onako nekad izgleda nervozno ali to je kod njih neka kontrolisana nervoza.
E sad drugovi bujrum, imate u svojim erijama mnogo dobrih pasa i fino se malo druzite sa njima, nosite im hranu itd.
Dirljive price nema sta i cuo sam ih od nekog broja ljudi.
I ja sam se morao rastati, na ovaj ili onaj nacin od mnogih pasa i svi oni, a posebno neki od njih, covjeku nedostaju godinama nakon rastanka. Ipak, takav je zivot, mi se i od njega jednog dana moramo rastati, tako da... Uzivaj dok mozes i koliko mozes. Niko nam ne garantuje da cemo zivjeti i slijedecu sekundu a kamo li godinu i vise. Mozda tvoj novi pas bude zalio za tobom i mislio, necu vise nikakvog vlasnika jer strasno patim za ovim.
Nabavis novog pujdu, ili izaberes sa ulice, il se druzis na ulici sa svakim kojim ti se pruzi prilika ali ni sebi a ni njima ne uskracujes to divno druzenje, setnje i prijateljstvo, koje vas dvoica ocito znate razviti sa psom. Ima na ulici extra pasa šest jezika govore!!!!
Ja se svakom psu obradujem pa i kad ga vidim samo jednom i nikad vise.
Makar da mu kazem "gdje si rundo, vole jedan odvratni".
-
bizet
#34 Re: Primam stene labradora na poklon
@zengi, ti kad se raspises o psima čovjeka na suze natjeras
OT, sori...dva mjeseca nisam u stanju čak ni vodu zamijeniti psima...moja curica mi se i dalje obraduje jednako, nas dvije se pogledom razumijemo, da mi neko za nju daje ne znam ti šta ne dolazi u obzir, dio mog srca je kod nje...a mudonja me ne ferma ni 2%...povremeno se pojavom na vratima da ih pomilujem i dam nagradicu...uzme nagradu i ode, kao da se ne poznajemo...zato sad muza voli najviše na svijetu, moje smrdljivo popasno stvorenje...kaže mi muž da je postao prava faca u selu, ne boji se ni kad njih vise nalete na njega, prvo iskulira i pusti ih da se osile i polete na njega a onda dovoljno da zalaje ovi noga...a i sepuri se misa mu, čujem ga dok lake i slušam svaki dan kako lake, nije vise beba, a haman vise nije ni moj, prodana divlja duša
razmisljala sam koliko li bi možda lakše bilo da imamo rasne pse, ne avlijanere, ali ja ove svoje ne bih mijenjala za najcistokrvnijeg psa na svijetu, da je ne znam ti kako dobar, zabili se, nauči se prihvatiti drugačija priroda i to je jednostavno sad dio tebe...il' možda ti postanes dio njih
OT, sori...dva mjeseca nisam u stanju čak ni vodu zamijeniti psima...moja curica mi se i dalje obraduje jednako, nas dvije se pogledom razumijemo, da mi neko za nju daje ne znam ti šta ne dolazi u obzir, dio mog srca je kod nje...a mudonja me ne ferma ni 2%...povremeno se pojavom na vratima da ih pomilujem i dam nagradicu...uzme nagradu i ode, kao da se ne poznajemo...zato sad muza voli najviše na svijetu, moje smrdljivo popasno stvorenje...kaže mi muž da je postao prava faca u selu, ne boji se ni kad njih vise nalete na njega, prvo iskulira i pusti ih da se osile i polete na njega a onda dovoljno da zalaje ovi noga...a i sepuri se misa mu, čujem ga dok lake i slušam svaki dan kako lake, nije vise beba, a haman vise nije ni moj, prodana divlja duša
razmisljala sam koliko li bi možda lakše bilo da imamo rasne pse, ne avlijanere, ali ja ove svoje ne bih mijenjala za najcistokrvnijeg psa na svijetu, da je ne znam ti kako dobar, zabili se, nauči se prihvatiti drugačija priroda i to je jednostavno sad dio tebe...il' možda ti postanes dio njih
-
zengi
#35 Re: Primam stene labradora na poklon
@Bizet, sta cu, taki sam.
Pa zar nije tako? ja kojeg god psa da vidim, ako ikako mogu ja mu makar nesto kazem, ako je voljan ja ga malo izgnjavim i svasta mu nagovorim. Ima pasa kojima je to premija kad mu se neko obrati. Pas (osim mog špice najgoreg psa na svijetu) ima potrebu da pripada i da bude uz covjeka. Tako su uceni vec hiljadama godina i ljudsko drustvo im nedostaje.
A sto ti mislis da bi ti bilo lakse da imas rasne pse, ne kontam?
Kad smo vec kod toga, muka mi je od ljudi koji ovako "primaju stene labradora na poklon".
Imam neki osjecaj da tom stenetu labradora tu nec dobro biti.
A evo na udomljavanju ima ova crna kuica san snova, po ulicam hiljade dobrih pasa ali..... hoce covjek labradora i to ti je.
I tako u misijama druzenja sa raznim psima, nesto se ne sjecam da sam naletio na nekog aman Ja Rabbi dobrog labradora. Mahom nekakvi midiokriteti, onako mase repom i smije se i to je to.
Pa zar nije tako? ja kojeg god psa da vidim, ako ikako mogu ja mu makar nesto kazem, ako je voljan ja ga malo izgnjavim i svasta mu nagovorim. Ima pasa kojima je to premija kad mu se neko obrati. Pas (osim mog špice najgoreg psa na svijetu) ima potrebu da pripada i da bude uz covjeka. Tako su uceni vec hiljadama godina i ljudsko drustvo im nedostaje.
Kad smo vec kod toga, muka mi je od ljudi koji ovako "primaju stene labradora na poklon".
A evo na udomljavanju ima ova crna kuica san snova, po ulicam hiljade dobrih pasa ali..... hoce covjek labradora i to ti je.
I tako u misijama druzenja sa raznim psima, nesto se ne sjecam da sam naletio na nekog aman Ja Rabbi dobrog labradora. Mahom nekakvi midiokriteti, onako mase repom i smije se i to je to.
- jelashan
#36 Re: Primam stene labradora na poklon
zengi wrote:@Bizet, sta cu, taki sam.![]()
Kad smo vec kod toga, muka mi je od ljudi koji ovako "primaju stene labradora na poklon".Imam neki osjecaj da tom stenetu labradora tu nec dobro biti.
a meni je muka od ljudi poput tebe, koji ljude osuduju koje nikad nisu vidjeli, koje uopste ne poznaju!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#37 Re: Primam stene labradora na poklon
ako već tražiš poklon, fakat ti je bolje uzeti mješanca. Ja imam sad rasnog psa, imala sam mješanca 15 godina, i vjeruj mi, koliko god obožavam svoju kuju, da je mješanac bio pametniji.jelashan wrote:a meni je muka od ljudi poput tebe, koji ljude osuduju koje nikad nisu vidjeli, koje uopste ne poznaju!
-
bizet
#38 Re: Primam stene labradora na poklon
@KatarinaKosaca, tvoja Paz je tako divna da mi je teško povjerovati da je bilo koji drugi pas ti bio bolji
@zengi, imaš pravo
toliko njih traži bar malo pažnje da ti se srce slomi...možda je ružno poredjenje ali mala djeca u domovima za nezbrinute čim udjes u prostoriju pružaju rucice da ih se uzme u narucje i zagrli, teško je, tako i psi, koje čovjek nije uništio svojim lošim primjerom
sto rasni?...ma otprilike znaš šta dobijas, naravno da ima izuzetaka, ali sa avlijanerima je veća lutrija...mada ja to samo laprdam, ne volim nikakve stereotipe, uniforme bilo kakve, pa ni kod pasa...bolan svaka krpa nadje sebi zakrpu, tako ja ovo dvoje nisam birala, oni su nas izabrali...to je jednostavno sudbina, zaljubis se u slatku bombicu u snijegu, uplasenu, zaljubis se u najruznije pasce na svijetu, izgladnjelo do pred smrt a on izraste u prelijepog psa ...ne bira se to, to te samo snadje, ili sto bi se reklo "isti se poznaju"
a za ovog sto hoće štene labradora, družiti se sa psima, možda ti se vise dopadne neki drugi, ako ne, sretno, nadam se da ćete oboje biti zadovoljni onim drugim
neko je na ovom pdf-u spominjao da daje labradore, a ratarka na temi Basca je rekla da će ih biti na prodaju pa se raspitaj, mozda se dogovorite, nemoj čekati da vlasnik tebi na noge servira kuce
@zengi, imaš pravo
toliko njih traži bar malo pažnje da ti se srce slomi...možda je ružno poredjenje ali mala djeca u domovima za nezbrinute čim udjes u prostoriju pružaju rucice da ih se uzme u narucje i zagrli, teško je, tako i psi, koje čovjek nije uništio svojim lošim primjerom
sto rasni?...ma otprilike znaš šta dobijas, naravno da ima izuzetaka, ali sa avlijanerima je veća lutrija...mada ja to samo laprdam, ne volim nikakve stereotipe, uniforme bilo kakve, pa ni kod pasa...bolan svaka krpa nadje sebi zakrpu, tako ja ovo dvoje nisam birala, oni su nas izabrali...to je jednostavno sudbina, zaljubis se u slatku bombicu u snijegu, uplasenu, zaljubis se u najruznije pasce na svijetu, izgladnjelo do pred smrt a on izraste u prelijepog psa ...ne bira se to, to te samo snadje, ili sto bi se reklo "isti se poznaju"
a za ovog sto hoće štene labradora, družiti se sa psima, možda ti se vise dopadne neki drugi, ako ne, sretno, nadam se da ćete oboje biti zadovoljni onim drugim
neko je na ovom pdf-u spominjao da daje labradore, a ratarka na temi Basca je rekla da će ih biti na prodaju pa se raspitaj, mozda se dogovorite, nemoj čekati da vlasnik tebi na noge servira kuce
-
pakica_
#39 Re: Primam stene labradora na poklon
ma nikad se ne zna kakvo vas stanje ceka
ja znam kako je voljeti odredjenu rasu, sve je to super, ali sta fali udomiti odraslog.. dobih odraslog dobermana kojeg sad ne bih dala za 24 steneta.. a mala nala je znala pred ciju kucu ce se baciti pod auto
i nju sam htjela udomiti nekome, ali kad mi je jedan co'ek isk'o, rekla sam ne dam i ostala je kod mene.. imam sad mogucnost udomiti i zenku dobermana, ali ne pada mi na um nalu trš nekome da bih imala rasnog muzjaka i rasnu zenku
moja nala vrijedi kamaru rasnih kerova!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#40 Re: Primam stene labradora na poklon
Hvala@KatarinaKosaca, tvoja Paz je tako divna da mi je teško povjerovati da je bilo koji drugi pas ti bio bolji
-
zengi
#41 Re: Primam stene labradora na poklon
@Bizet, TAKO JE!!!bizet wrote:@KatarinaKosaca, tvoja Paz je tako divna da mi je teško povjerovati da je bilo koji drugi pas ti bio bolji
@zengi, imaš pravo
Jelashan jarane, ja vrlo dobro znam o cemu pricam, za razliku od tebe.
Znam da pravis ne informisanu odluku po tome sta pricas. Ovo nije nikakva osuda tvog karaktera.
Nemoj se ljutiti, ja ti govorim prijateljski a ti kako hoces. Nije ni svaki mercedes isti a kamo li pas. Jest da labrador kao rasa ima neke jako fine karakteristike ali to nikako ne znaci da ce svaki pas da bude bas ovakav. Imaj na umu da ovdje u bosni nema ni dobrog "Brdskog Bosanskog Konja", ni dobre bosanske "Buše", pa kako ce biti dobro leglo labradora? Neke koje ja znam nabavljali su iz Novog Sada po paprenim cijenama (nista posebno psi, vjeruj mi) i ovdje je genetski bazen izuzetno mali. Recimo, dovoljno ti je da bude plasljiv i sve te osobine padaju u vodu i nit je dobar sa djecom, nit je dobar sa ljudima, prhne ti ko tica svaki put kad nesto zaskripi... i ode pod auto. Ma znaci nista nije kao kod labradora jer je taj strah blokirao sve te osobine ili ih cak okrenuo upravo ka suprotnom. Pa nedavno je stene labradora staro 5 mjeseci napravilo rusvaj u parku. Ujelo je 3 iskusna pasoljubca koji znaju sta rade sa psima ukljucujuci i drugaricu @Pakica. Ovu jednu je ujeo za oko!!!! Sve je dobar dok mu ne stanes na mjesto gdje on kopa, e inda se nahebao. Ja nikad nisam vidio tako agresivnog psa od 5 mjeseci nije bitna vrsta.
U svom zivotu sam vidio makar 100 labradora (a ti citao, izvini sto podsjecam) i mogu ti reci da uopste nisu neki specijalni psi sa osobinama koje se ne mogu naci kod svake skevrije, a skevrija je u prednosti sa jos jedno milion osobina ukljucujuci neuporedivo bolji imunitet, otpornost, jede sve (a rijetko dobije proljev), ako je sa ulice znaci zna u saobracaju... Moje su škevrije (tu ukljucujem i ovu šarplaninku jer je sa ulice) pojele takvih stvari da bi hijena samo gicnula nogama i preselila na drugi svijet a da škevrije ni štucnuli nisu. Mogao bih ti do sutra nabrajati detalje u kojima je škevrija bolja od laba. Jedna od kljucnih stvari kod skevrije je njena originalnost. Svi labradori su ili žuti (kakvog ti iz nekog razloga hoces), ili crni i to je to. Svi isti ko jaje jajetu!!! Škevrije su burazeru originalne i niti jedna nije ista i sve, ako se zagledas i imas oko pravog ljubitelja pasa (a ne pomodadžiju), su interesantne i prelijepe. Ja kad vidim nekog vlasnika labradora imam osjecaj da sam sreo vlasnika golfa2 tdi. Fin vam je lab gospodjo i prodjem!!! Ali kad sretnem škevriju, ja odmah zastanem i upitam "šta je to tako lijepo, koja li je to kombinacija"? U svoj toj mjesavini mozes naci stvari da prednjace po nekim osobinama koje tebi trebaju, ili da cak prednjace u dosta razlicitih disciplina. Recimo, dobar sa djecom - a hoce i zaklat kad treba - a umiljat do bola. A i dobar ima nos, sve skonta na kilometar gdje je sta.
E sad, situacija je jednostavna. Kakve su šanse da pod gore navedenim okolnostima dobijes dobrog labradora djabe ili cak za neku jeftinu cijenu?
Kakve su šanse da od nekoliko hiljada razno-raznih pasa, CIJI PEDIGRE JE PROVJEREN NA ULICI a ne od strane nekog cike koji ima brkove i kaze da je nekakav sudija i koji mu provjeri dimenzije tipa da li mu je duzina njuske po standardima?
Jel fakat mislis da od hiljada cuka niti jedan nije dobar kao neki obicni labrador?
Pitanje je moj jarane, sta ti u stvari mislis da je labrador?
Ako mislis da je labrador bas tako dobar imam neki osjecaj da ces se razocarati.
E zato ja ovo sve i govorim.... a nije mi prvi put, zato mi je muka.
Nemoj to uzeti kao licnu uvredu.
Halalte, ja malo oduzih.
-
pakica_
#42 Re: Primam stene labradora na poklon
@zengi, svaka ti pare vrijedi! kafa na mene iduci put
i kazem, ja razumijem kako je biti ljubitelj neke rase, ali meni licno i personalno nema obicnijeg kera od zutog labradora.. haj' crni i smedji su i Boze pomozi.. al' nijedan nije lovli đovli k'o moja nala! eto vam sad

i kazem, ja razumijem kako je biti ljubitelj neke rase, ali meni licno i personalno nema obicnijeg kera od zutog labradora.. haj' crni i smedji su i Boze pomozi.. al' nijedan nije lovli đovli k'o moja nala! eto vam sad
-
zengi
#43 Re: Primam stene labradora na poklon
Daj odmah postavi sliku Nale i onog njenog havera Betmena, da vidi covjek sta je faca.pakica_ wrote:@zengi, svaka ti pare vrijedi! kafa na mene iduci put![]()
i kazem, ja razumijem kako je biti ljubitelj neke rase, ali meni licno i personalno nema obicnijeg kera od zutog labradora.. haj' crni i smedji su i Boze pomozi.. al' nijedan nije lovli đovli k'o moja nala! eto vam sad![]()
![]()
-
pakica_
#44 Re: Primam stene labradora na poklon

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 4379_n.jpg
na obje slike su joj usi felsave hahaha
i da ne bude da su svi labradori sluntavi, izvol'te
dakle, nije do rase, nego do odgoja!!!!
-
zengi
#45 Re: Primam stene labradora na poklon
Nista, otisao nam @Jelashan, razocarao se i sad nece ni žutog labradora. Mozda je odlucio da nabavi papagaja.
Nabavi jarane, samo nemoj žutog.
Nabavi jarane, samo nemoj žutog.
- jelashan
#46 Re: Primam stene labradora na poklon
vlasnik je taj koji najvise utice na psa, bez obzira na gene. i taj plasljivi labrador ne bi bio plasljiv da se odgojio kako treba, il je mozda neka trauma u pitanju il sta ja znam ste je sve moglo bit. nisam ja profesionalni odgajivac, al nisam ni tele, imam i ja dugogodisnje iskustvo sa psima. samo ne kontam sto je tolika frka ispala zato sto imam zelju za labradorom.
p.s. sto se tice papagaja, neka hvala, imao sam prije papige. psi su mi draze zivotinje
p.s. sto se tice papagaja, neka hvala, imao sam prije papige. psi su mi draze zivotinje
-
pakica_
#47 Re: Primam stene labradora na poklon
sto se mene tice ti nabavi sedam komada, i neka svi lijepo zive.. tebi sretno odavdje do neba, i da nadjes sebi najboljeg druga koji ce ti odgovarati, ali jos bitnije, kojem ces ti odgovarati hehe
sta god nabavio, samo ga pazi, i bit ces odma' i moj/nas drug! 
-
zengi
#48 Re: Primam stene labradora na poklon
Ima to, al ima i genetika. Naravno da se genetski materijal moze popraviti i pokvariti odgojem ali što'no kažu "od vanago se pita ne pravi". To je samo jedna od stvari koja moze otici pogresno.jelashan wrote:vlasnik je taj koji najvise utice na psa, bez obzira na gene. i taj plasljivi labrador ne bi bio plasljiv da se odgojio kako treba, il je mozda neka trauma u pitanju il sta ja znam ste je sve moglo bit. nisam ja profesionalni odgajivac, al nisam ni tele, imam i ja dugogodisnje iskustvo sa psima. samo ne kontam sto je tolika frka ispala zato sto imam zelju za labradorom.
U svakom slucaju, izbor je tvoj i ako ti hoces žutog labradora, onda neka to bude žuti labrador.
Ja sam samo htio da kazem da je izbor puno bolji na ulici i siguran sam da mozes naci kvalitetnijeg psa nego sto ti ga i jedan uzgaivac moze dati. Evo neki dan majmuni smakose jednog mjesanca za kojeg bi ja, kad bi placao pse, platio 1000 eura bez da trepnem, a stotine je takvih.
Evo vidi ovog. Prvi put je vidio ovu moju drugaricu al je ljubav bila na prvi pogled. Cak je htio da se marise sa mojim psima jer su joj se priblizili a ne bi trajao ni 3 sekunda sa jednim od njih.
http://www.youtube.com/watch?v=3GHRuSc3 ... 26xUa5xeVQ
-
Lounge Act
#49 Re: Primam stene labradora na poklon
jelashan, sretno ti u potrazi za labradorom i nadam se da ce ti se zelja ostvariti 
Mi smo slucajno pronasli jednog preko oglasa iz hr, osim sto je prelijep toliko je umiljat i pametan da nema te rase koja se moze porediti sa njim
Ja licno ne bih nikad udomila psa iz azila ili nekog mjesanca, zapravo me i inace strasno nerviraju jer se ljubimci ne mogu izvesti u setnju od tih napasnika, plus sto je to lutrija samo takva, moze biti super, a mozes ispusit pravo, i nije tu samo odgoj u pitanju nego i sklonost prema bolestima, a pored toga ti psi nikada ne mogu imati narav jednog, po naravi savrsenog psa, kakav je labrador
Mi smo slucajno pronasli jednog preko oglasa iz hr, osim sto je prelijep toliko je umiljat i pametan da nema te rase koja se moze porediti sa njim
Ja licno ne bih nikad udomila psa iz azila ili nekog mjesanca, zapravo me i inace strasno nerviraju jer se ljubimci ne mogu izvesti u setnju od tih napasnika, plus sto je to lutrija samo takva, moze biti super, a mozes ispusit pravo, i nije tu samo odgoj u pitanju nego i sklonost prema bolestima, a pored toga ti psi nikada ne mogu imati narav jednog, po naravi savrsenog psa, kakav je labrador
-
bizet
#50 Re: Primam stene labradora na poklon
@LA, nisi upravu za mjesance i avlijanere...ne da nisi upravu nego si toralno u krivu
ja imam dva uzeta sa ulice, ne da su sjajni nego su odlicni...pored mene komsija ima njemackog ovcara (inace volim ovu pasminu) napola ludog zbog neuslova i nacina ophodjenja prema njemu...zato dobro razmisli prije nego izjavis ovako nesto
taj ovcar koji je mogao biti jako dobar pas se uredno otkida sa lanca, grize ljude iz cista mira i sl....meni se srce lomi kad ga vidim
a moj mudonja jeste zastitnik kuce...da sam birala iz kataloga boljeg cuvara ne bi nasla, ima taj gen valjda, ali mi kontrolisemo njegovo ponasanje prema ljudima i do sad nije bilo situacija da nekog tek onako napadne na ulici...curicu da ne spominjem, ona nije cuvar nego je maza, kad god me uhvatila u neraspolozenju i da mi je tesko legne pored mene i stavi mi glavu u krilo kao da govori ne brini bice sve uredu...ko bi rekao da su avlijaneri takve napasti, jel' da?
ako su ti avlijaneri napasti onda su ti mila napasti svi psi koje sretnete u parku, cak i rasni, jer svi imaju isti obrzac ponasanja i introdukcije, sa gazdom ili ne...mozda je problem u tebi pa se bojis kontkta sa drugim psima, na svog si ocigledno navikla, ili si sigurnija kad su drugi na povodcu takodje, ali cim ih pustis to je ista "bagra" na livadi
u svakom slucaju grijesis kad su psi u pitanju
ja imam dva uzeta sa ulice, ne da su sjajni nego su odlicni...pored mene komsija ima njemackog ovcara (inace volim ovu pasminu) napola ludog zbog neuslova i nacina ophodjenja prema njemu...zato dobro razmisli prije nego izjavis ovako nesto
taj ovcar koji je mogao biti jako dobar pas se uredno otkida sa lanca, grize ljude iz cista mira i sl....meni se srce lomi kad ga vidim
a moj mudonja jeste zastitnik kuce...da sam birala iz kataloga boljeg cuvara ne bi nasla, ima taj gen valjda, ali mi kontrolisemo njegovo ponasanje prema ljudima i do sad nije bilo situacija da nekog tek onako napadne na ulici...curicu da ne spominjem, ona nije cuvar nego je maza, kad god me uhvatila u neraspolozenju i da mi je tesko legne pored mene i stavi mi glavu u krilo kao da govori ne brini bice sve uredu...ko bi rekao da su avlijaneri takve napasti, jel' da?
ako su ti avlijaneri napasti onda su ti mila napasti svi psi koje sretnete u parku, cak i rasni, jer svi imaju isti obrzac ponasanja i introdukcije, sa gazdom ili ne...mozda je problem u tebi pa se bojis kontkta sa drugim psima, na svog si ocigledno navikla, ili si sigurnija kad su drugi na povodcu takodje, ali cim ih pustis to je ista "bagra" na livadi
u svakom slucaju grijesis kad su psi u pitanju