a moji imaju 8 i 6 kg:D tako da je za mene obavezno onda_BosanaC wrote:_BosanaC wrote:melb26sa wrote: Ma nema sanse da mogne malom pekinezeru ova za boksera. Jedino da mu stavis preko cijele glave a tako bi samo mucila cuku. Ne znam ko izmisli da svi psi moraju nositi brnjice - je li to stvarno tako pise u zakonu?
Svi psi preko 5kg...
PRIJETNJE- ZVALA SAM POLICIJU
Moderator: anex
- alica.k
-
skojotovski
za narednu setnju pribavi kakvog dobrog pitt-a, pa nek se upita sa komsijom 
-
in medias res
to bi dobro biloskojotovski wrote:za narednu setnju pribavi kakvog dobrog pitt-a, pa nek se upita sa komsijom
da onom mom komsiji onjusi g...cu.....odmah bi se katapultirao na vrh solitera
-
_BosanaC
Dogovoricemo se, da prosetam sa svojim hairlijomin medias res wrote:to bi dobro biloskojotovski wrote:za narednu setnju pribavi kakvog dobrog pitt-a, pa nek se upita sa komsijom![]()
da onom mom komsiji onjusi g...cu.....odmah bi se katapultirao na vrh solitera![]()
![]()
- Phia
Neki dan idem u šetnju prema kozjoj ćupriji.i hajde kupili mi neke sendviče da jedemo i sjeli.ma nije prošlo 5 minuta iz žbunja se neki 'Lesi' zaleti pravo na naše sendviče.I normalno mi sve to ostavimo u toj frci na klupi i odmaknemo se od napadača.i ovaj to sve halapljivo smaže.kad eto ti vlasnika smješka li se smješka.ma ko da je to najnormalnija stvar na svijetu.ali neće moći.tako sam ga nalijepila da se zacrvenio.rekla sam mu u toj svoj ljutnji da se ne treba čuditi ako mu neko tog cuku ubije jer nije na uzici.i stvarno da ne volim životinje mislim da bi tog cuku dok je onako žderao one senviče lupila nogom.ustvari prije bi ipak taj udarac zaslužio vlasnik?jesam li pogriješila?ne nisam.ako mene neko ugrožava logično je da se branim.i logično je da ću ako cuko na mene skoči da me ugrize posegnuti za brutalnim metodama odbrane.pa neću ga još milovati??
a mali psi su jako poznati po žestokom ugrizu.i to što neko misli da je njegov cuko pitom.e pa mene je ugrizao moj kog imam 8 godina.i to evo nakon pola godine još imam modar ožiljak.tako da: vežite svoje cuke ako ne želite da im se nešto 'desi'.
a mali psi su jako poznati po žestokom ugrizu.i to što neko misli da je njegov cuko pitom.e pa mene je ugrizao moj kog imam 8 godina.i to evo nakon pola godine još imam modar ožiljak.tako da: vežite svoje cuke ako ne želite da im se nešto 'desi'.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
istina, nit su svi psi miroljubivi i vaspitani, nit su macke sve mazne i poslusne...Phia wrote:Neki dan idem u šetnju prema kozjoj ćupriji.i hajde kupili mi neke sendviče da jedemo i sjeli.ma nije prošlo 5 minuta iz žbunja se neki 'Lesi' zaleti pravo na naše sendviče.I normalno mi sve to ostavimo u toj frci na klupi i odmaknemo se od napadača.i ovaj to sve halapljivo smaže.kad eto ti vlasnika smješka li se smješka.ma ko da je to najnormalnija stvar na svijetu.ali neće moći.tako sam ga nalijepila da se zacrvenio.rekla sam mu u toj svoj ljutnji da se ne treba čuditi ako mu neko tog cuku ubije jer nije na uzici.i stvarno da ne volim životinje mislim da bi tog cuku dok je onako žderao one senviče lupila nogom.ustvari prije bi ipak taj udarac zaslužio vlasnik?jesam li pogriješila?ne nisam.ako mene neko ugrožava logično je da se branim.i logično je da ću ako cuko na mene skoči da me ugrize posegnuti za brutalnim metodama odbrane.pa neću ga još milovati??
i slazem se, ako postoje pravila treba ih se drzati...
ali prijetiti "ubicu i tebe i psa pistoljem" je nenormalno, i to se treba sankcionisati u korjenu..jer takva osoba moze vrlo lako reci djeci koja galame "djeco tishina ili cu vas sve pobit ko zeceve" i svi se upisaju od smijeha i onda lik baci bombu...
nijedno masovno ubistvo po skolama u americi nije bilo nenajavljeno...
a svi su te prijetnje uzimali kao glupu salu...
NAzalost, nama je postalo normalno da se ljudi popucaju na semaforu radi oduzimanja prvenstva...
- Dori
Sa psima nikada nisam imala problema, sa komsijama nazalost jesam.
Dobro je sto si ga prijavila, jer ga neko mora nauciti pameti. Cuj pistoljem prijetiti?!
Bas me zanima da je umjesto tebe neki istetovirani celo sa zlatnim lancem oko vrata, da li bi se tako ponasao?!
Ne bi smio ni kroz prozor pogledati, a kamo li javno pistoljem prijetiti!
Uostalom, ako mu smeta fino zovne komsinicu na kafu, objasni sta mu smeta i sve se rijesi normalnim putem.
Nego ti te pudlice i pekinezere zamjeni za mastifa, pit bula ili boksera i zavezi ga komsiji pred vrata, pa vidi ko ce onda vise da "laje"
@Phia: Izvini, ali pravo sam se ismijala za Lesi pricu
Dobro je sto si ga prijavila, jer ga neko mora nauciti pameti. Cuj pistoljem prijetiti?!
Bas me zanima da je umjesto tebe neki istetovirani celo sa zlatnim lancem oko vrata, da li bi se tako ponasao?!
Uostalom, ako mu smeta fino zovne komsinicu na kafu, objasni sta mu smeta i sve se rijesi normalnim putem.
Nego ti te pudlice i pekinezere zamjeni za mastifa, pit bula ili boksera i zavezi ga komsiji pred vrata, pa vidi ko ce onda vise da "laje"
- baby_angel
Eh sad... Nemoj misliti da ti ja nesto serem... Na tvojoj sam strani, i volim sve zivotinje, i meni je zao kad vidim psa sa brnjicom i vezanog... Ali, na zalost, to je nesto sto se mora...
A komsiju svaki put prijavi policiji, a ako zakon ne upali nadji kakvog celavog, istetoviranog gorilu da mu objasni situaciju
A komsiju svaki put prijavi policiji, a ako zakon ne upali nadji kakvog celavog, istetoviranog gorilu da mu objasni situaciju
-
in medias res
Dena wrote:Sa psima nikada nisam imala problema, sa komsijama nazalost jesam.
Bas me zanima da je umjesto tebe neki istetovirani celo sa zlatnim lancem oko vrata, da li bi se tako ponasao?!Ne bi smio ni kroz prozor pogledati, a kamo li javno pistoljem prijetiti!
Nego ti te pudlice i pekinezere zamjeni za mastifa, pit bula ili boksera i zavezi ga komsiji pred vrata, pa vidi ko ce onda vise da "laje"![]()
upravo o tome ja i pricam!
na karju krajeva, ako mu nesto nije bilo jasno, ako je mislio da nepropisno drzim psa, trebao je on meni zvati policiju i prije 2 mjeseca kad mi je prvi put prijetio!
i super, ja bih mu se i dalje sklanjala s puta, jos bih platila kaznu!
ali ne, gospodin hoce da prosipa silu na meni!
nisam htjela da mu dovodim nekog celu na vrata da obavi "informativni razgovor" s njim, ali ako se bude jos ponavljalo, vjeruj da hocu!
jutros sretnem zenu doticnog gospodina, naravno pas je isao uz nogu, ocekivala sam da ce mi nesto reci, posto je alapaca, ali nije, samo me gledala i prosla!
znaci, dobro je sve ispalo!
-
luciferino
Ova priča jako me podsjeća na jednog mog komšiju koji je isto tako prijetio na sastanku kućnog savjeta da će pištoljem pobiti sve mačke u dvorištu jer spavaju na njegovom autu (valjda im bilo toplo). To je bilo prije nekih dvadesetak godina. Isto tako se stalno svađao sa ženom koja je hranila te silne mačke, mada nisam sigurna da je i njoj prijetio.
A sad na temu.
Prijava policiji je super stvar jer će se siledžija spustiti malo na zemlju. Imam neki osjećaj da je to jedna velika kukavica. Neka zna da nisi bekan.
A sad na temu.
Prijava policiji je super stvar jer će se siledžija spustiti malo na zemlju. Imam neki osjećaj da je to jedna velika kukavica. Neka zna da nisi bekan.
- baby_angel
Naravno da je kukavica, cim se namjerio na slabije od sebeluciferino wrote:Ova priča jako me podsjeća na jednog mog komšiju koji je isto tako prijetio na sastanku kućnog savjeta da će pištoljem pobiti sve mačke u dvorištu jer spavaju na njegovom autu (valjda im bilo toplo). To je bilo prije nekih dvadesetak godina. Isto tako se stalno svađao sa ženom koja je hranila te silne mačke, mada nisam sigurna da je i njoj prijetio.
A sad na temu.
-
encian
ma mene su psi i ujedali, uglavnom jer sam ja ganjala njih, a ne oni mene, pa opet .... prijetnje smrcu su malo previse. ali desilo mi se da su porodicnog psa otrovale komsije slicne tom tvom kretenu. nadam se da ti je pas izdresiran da jede samo ono sto mu ti das. inace sumnjam bas da ce ga upucati, ali upravu si sto si ga prijavila.
nego, ja imam njemackog ovcara koji je OGROMAN, raste kao da ga hranimo helijumom
. sto se mene tice ona mrva od pekinezera je 10 puta opasnija od njega. komsija mi je imao pekinezera, bjezi ba nije se s njim zezat. onog mog je lakse urazumit. ono malo isfrustrirano.
nego, ja imam njemackog ovcara koji je OGROMAN, raste kao da ga hranimo helijumom