Ovako...primjetih par floskula od kojih dobijam napad bijesaCompact wrote:Neka rade u svojim kućama šta god hoće, ali odakle potreba za tolikim isticanjem!!! Odakle nekom da uskraćuje meni pravo da sam naravno na dozvoljen način protiv nečeg isčašenog i bolesnog kao što je homoseksualizam. Zaista ne vidim razlike između njih i pedofila. I još jednom, nemoj božije ime spominjati u kontekstima ovakvih tema.
Odosmo sa teme!!! Kako kažu ovdje se priča o prijetećim pismima pa da nastavimo.
Ove termine gore je koristio kolumnista Saffa Fatmir Alispahić,a zatim i njegova ekipa web-selefija sa islambosne.com koji imaju alergiju na sarajevo-x.com ( parafraziram samozvanog publicistu i nazovibošnjačkog analitičara,iz njegove kolumne o sarajevskim Protestima--"ovaj srbofilski portal iza kojeg stoji SDP Zlatka Lagumdžije je po izboru tema takav da se vidi njihova SDP-ovska i srbofilska politika njihovih moderatora, neutralni naziv sarajevo-x je samo maska").Zadržaću se na x-u jer naprimjer ne žalim eventualni strah pokondirenih koji se odazivaju na ime Pećanin,I slični...nek konačno osjete šta je prava frka,a ne cirkusi sa plastičnim pištoljima i vodom,ćelama i cacama.
Nemoj koristiti iste floskule kao oni koji misle da je ovo antibošnjački portal, i koji svako banovanje kretena i nacional-šovinista smatraju za uskraćivanje slobode pisanja i udar na slobodu islama.
Sva polemika koja se vrti zadnjih dana reflektuje se preko leđa ljudi koji omogućavaju i pisanje i reagovanje na isto.Govori li iko o čitaocima ili web-surferima iz čijih glava pomenuti cirkus izlazi u vidu bombastičnih prijetnji i snishodljivih izljeva tolerancije naspram homoseksualaca.Koje foliranje...
I sad kao Ezher Beganović i Alispahić stoje na braniku prema svim izvitoperenim pojavama.Nemoj me ljutiti jeftinim manipulacijama koje služe za podizanje tiraža vjersko-desničarskog sedmičnika ili jedne obične dnevne novine.
Ako si kao što kažeš u novinarstvu 10 godina,ja ti velim da isto novinarstvo i njegove manipulativno-istraživačke metode istražujem koju godinu više i da sam presretan što ne dobijam platu od likova tog profila--od izgubljenih imama žurnalista, patoloških ovisnika o izmetu Zlatka Lagumdžije(Alispahić-Saff,Mirela Kukan-Avaz,te anonimni maloumnici iz AS-a),kao ni od takozvanih liberalnih soroščića koji su o istom SDP-u dojuče pisali hvalospjeve,uključujući i i njihove visokoumne kolumniste i lijeve liberale koji se međusobno gađaju povraćotkom
Muka mi je i od jednih i od drugih,i od njihovog prenapuhivanja i gađanja uvredama.Ovaj marginalni događaj koji organizuju neki ljudi ,iz svog i džepa onih koji ih podržavaju, nema upliva niti na čiju vjeru niti na nečiju novinarsku slavu ili politički status.
Ljudi bivaju šikanirani jer ih podržavaju iz protesta prema ksenofobiji,a ne zato jer su protivnici islama ili pak loši vjernici ili pak nenormalni.Dosta više sa fetvama iz tastatura opskurnih dvoje-troje novinara koji se nadaju nekom statusu u trenutnoj vjerskopolitičkoj kremi!Kome je do problema i bilo čega sličnog,neka se okuša,Sarajevo je idealan grad za sve vrste sranja,pa i ulično tjeranje morala.Ja znam da zaštitim i sebe i kolege koje znam, i pri tom nemam skrupula još od 1992-e.
Također ljudi bivaju popljuvani i šikanirani jer naime ne mogu da svare da održavanje slobodne pederske manifestacije u vidu običnog workshopa i filmova...dovraga moguće je da se tamo za ruke drže i slobodno pričaju...isti ljudi jasno kažu da ne vole homoseksualce, da ne žele ništa s njima da imaju i da im je poimanje homoseksualizma kao normalnog---idiotluk.Zatim dolazi polemika koja te protivnike proglašava za fašiste,ksenofobe, nacionaliste ili pak vjerske fanatike, i na koncu ljudima pukne film ,otjeraju sve u tri lijepe liberalno-građanske i fasuju BAN...Jeli onda "duša na mjestu"??...taština i licemjerje,ponavljam već sto puta...ajde da sačekamo taj Queer i da vidimo hoće li neki trol imati petlje da se zaleti na bilo koga,posebno na novinare o kojima je trenutno riječ...a autor opskurnog pamfleta..pa eto ..ako čita ove bezvezzarije od rasprava..nek se javi na pp..izbor metoda dijaloga neograničen