Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

Sad ću da se samobaniram jer sam rekla nema više tih tema, ali listajuci druge portale naletih na
Prijeteće pismo RadioSarajevu i drugim medijimaU četvrtak su neki mediji iz BiH, uključujući magazin Dani, Studentski radio EFM i RadioSarajevo dobili anonimno pismo u kojem se kao glavni razlog prijetnji navodi podrška Queer festivalu

Još neki mediji dobiše isto..START ako se ne varam... za SaX ne znam, ja licno jos nisam :cry:

Jao predizbornih podmetanja Tito mili..

samoban... :oops:
uvjek dobar gost

#2 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by uvjek dobar gost »

.. Hoće li nešto slično poslati na adresu Ambasade Velike Britanije.....

Jesu li se ikad pismom sličnog sadržaja obratili Branković Nedžadu.. ili inim likovima koji ih manipulišu već cijelu jednu dekadu...

Čuj Dosta.... eki...
vratnik

#3 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

Pazi se jezeva samoubica u haustoru.
zastoqsviram

#4 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote:Sad ću da se samobaniram jer sam rekla nema više tih tema, ali listajuci druge portale naletih na
Prijeteće pismo RadioSarajevu i drugim medijimaU četvrtak su neki mediji iz BiH, uključujući magazin Dani, Studentski radio EFM i RadioSarajevo dobili anonimno pismo u kojem se kao glavni razlog prijetnji navodi podrška Queer festivalu

Još neki mediji dobiše isto..START ako se ne varam... za SaX ne znam, ja licno jos nisam :cry:

Jao predizbornih podmetanja Tito mili..

samoban... :oops:
neko bi da podmece, a neko bi da umece....
samo toliko od amonimnog obozavaoca lijepe moderatorke
madner

#5 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by madner »

Sumnjam da bi to rekao uzivo.
mIRCerka

#6 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:.. Hoće li nešto slično poslati na adresu Ambasade Velike Britanije.....

Jesu li se ikad pismom sličnog sadržaja obratili Branković Nedžadu.. ili inim likovima koji ih manipulišu već cijelu jednu dekadu...

Čuj Dosta.... eki...
:lol: to je jedini shega element, ostalo je ZASTRASUJUCE....
popajic

#7 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by popajic »

Ko prijeti ?
ma, znam,ali volim da se ZNA !
luciferino

#8 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by luciferino »

Zar ovo nije oblik terorizma...prijetnja nestankom u prahu i pepelu?
navodno prijete "ratni veterani sarajeva"
valterbranisarajevo

#9 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by valterbranisarajevo »

Razmišljanje nekog ko je očigledno ratni veteran. ovo sam našao na Avazovom blogu !

Cijenjeni sugradjani,ustajala zabokrechina pokondirene medijsko-politicke scene u glavnome gradu BiH je opako zatalasana skorim odrzavanjem Queer festivala.. Tema visoke radioaktivnosti.

prvo kratki prikaz iz chlanka sa Portala Avaz..
"U septembru prvi Sarajevo Queer Festival"
Na javnoj prezentaciji, koja će biti održana 25. septembra publici će se predstaviti gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Kosova... 12.08.2008. 17:51 Prvi Sarajevo Queer Festival bit će održan od 24. do 28. septembra, u organizaciji Udruženja Q za promicanje i zaštitu kulture, identiteta i ljudskih prava queer osoba. Prvi Queer Sarajevo Festival predstaviće historiju i savremene tendencije lezbejskog, gej, trans i queer pokreta u zemljama bivše Jugoslavije, saopćeno je iz Udruženja Q.
Na Festivalu će biti riječi o motivacijama, inspiracijama, strahovima, izazovima, pobjedama i razočarenjima iz aktivističkih i ličnih perspektiva. Na javnoj prezentaciji, koja će biti održana 25. septembra publici će se predstaviti gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Kosova, koji su inicirali ili osnovali prve gej i lezbejske inicijative i organizacije u svojim zemljama.
Na ovom festivalu sudjelovat će i predstavnici organizacije Queer Beograd Kolektiv, Queer Zagreba, Trans grupe samopodrške i LGBT Gayten. Nakon diskusija bit će upriličene projekcija regionalnih dokumentarnih filmova o Paradama ponosa u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu, prvom Queer Beogradu, te premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Bura u Ljubljani", rediteljice Dane Budisavljević.
Autor: Onasa

Grupa gradjana Sarajeva okupljena u udruzenje Queer,je u principu zajednica ljudi, sa drugacijim seksualnim opredjeljenjem od onog koji ova sredina i obicaji smatraju za normalno.
Demokratskim pravom,istima je zagarantirano slobodno djelovanje i zivot bez obzira na opredjeljenje svoje seksualnosti.Takodjer u nizu zakona EU,UN i slicno skinuta je svjetovna anatema sa tih ljudi,i zabranjena diskriminacija nad istima.
S druge strane kao osnovno polaziste za pravo na seksualno samoopredjeljenje u suverenim drzavama uzeta je vjerska sekularnost drzava,odnosno odvojenost Crkve od Drzave,odnosno--nemjesanje vjerskog opredjeljenja drzavnih sluzbenika u provodjenje zakona koji se ticu prava homoseksualne populacije.
Povijest borbe,npr,Vatikana,protiv politicara i stranaka sekularnog opredjeljenja je veoma duga i burna,a najzesci sukobi su biki upravo u konztervativno-tradicionalnim bastionima katolicizma,Spaniji i Italiji(gdje su lokalni biskupi napustali propovjedaonicu prilikom ulaska pojedinih politicara na nedjeljnu misu) Zadnjih dana nacheta je polemika o ovim pravima ,i to u urbanom sredistu nashe zemlje,Sarajevu-koje se inache dici nazivom multikulturalnog epicentra(o nacionalnom ovaj put necemo).
Posmatrajuci spise,poznavajuci vjerske propise naroda sa kojim zivim i koji smatram svojim,ne nadjoh povoda za odstrel manjinske neagresivne i apolitichne grupe koju predvodi sugradjanka Svetlana Djurkovic,inache prvi bh-homoseksualac koji je javno pokrenuo afirmaciju svoje zajednice,uz sve posljedice. Mjesec Ramazana je dio godine koji nosi duboku duhovnu obnovu i osnazenje covjeku,u vjeri i zajednistvu sa Stvoriteljem, simbolicki oznacen uzdrzavanjem od svega loseg u ponasanju prema drugima,te discipliniranjem svijesti i duha kroz jednostavni post,koje za cilj ima prisjecanje na uzvisenost Objave,zajednistvo vjernih,te duhovno i tjelesno prociscenje i unapredjenje covjekova zdravlja.
Osobno mi je bilo muchno slushati hipokriziju,huskanje, i zamjenu teza(uz razumjevanje profesionalnih izazova kolega novinara i vjerskih sluzbenika),kojom se sa nekoliko redova teksta Queer festival proglasava napascu za pristojno i tradicionalno zivljenje blagoslovljenog mjeseca Ramazana. Sto je najbizarnije,konstrukcijom recenica i metodoloskom manipulacijom novinarskog zanata,ista je rijec kritike medijskih radnika obuhvatila i nacionalni interes i ponos citavog Bosnjackog naroda .
Queer festival je snajperskim clancima,uz zamjenu teza i bez navodjenja logicnih ili zakonskih argumenata, proglasen za vjersku provokaciju naspram Bosnjaka koji drze do Ramazana.Istini za volju,podvlacim da je korektno prevedeno i demantovanje i objasnjenje Queer udruzenja koje odbacuje takve navode kao neprimjerene.
Smatram ovaj cirkus autogolom jednog trendovskog,šablonskog stila novinarske profesije koji ce svojim autorima u poslovnoj biografiji ostaviti desničarski pečat( i pripadajuću etiketu ksenofobije)
.Autogol ,koji manjinsku grupaciju koja legalno organizuje kulturni dogadjaj, proglasava za nacionalnu napast.No ,novinari su ljudi koji brzo uče na greškama,za razliku od onih koji svaki tekst prihvate zdravo za gotovo.
Palanacki duh,ksenofobija, kompleksi,i primitivna mrznja izrecena je i u brojnim komentarima javnih licnosti na utjecajnim pozicijama,koji su potpuno zaboravili da su drzavni predstavnici kao sto to zaboravljaju i kad uzimaju i hiljade maraka raznih nezasluzenih privilegija. Cak su se i vajni kulturnjaci sa naslovnica sablaznili "pederske posasti",vjerovatno u strahu od gubitka privilegija koje uzivaju od onih Koji su Glavni.
Tastina ,tastina,sve je tastina...ustvrdio je jos davno premudri Solomon(Sulejman a.s) i u kratkom retku sazeo ljudsku potrebu za dvolicnoscu..
Sjecam se ramazana 1994 koji provedoh sa svojim drugovima na Liniji Odbrane Sarajeva..ometanje i provociranje bombama,granatama i snajperima je bilo default svih praznika u ratu...rucao se sehur od ledene rize bez soli i kriska kruha sa kakao smjesom uz rijedak caj,a iftarile malo bolje zacinjene makarone i skromni kolac uz sok od koncentrata...i nikad nista nije poremetilo onaj mir u duhu i sabur ,sabur ojacan i betoniram vjerom i zajednistvom,molitvom...cak ni granate od 120 milimetara,ni ranjavanja..nijedna ruzna rijec nije pala...
Da li mislite da je medijsko ocjenjivanje kulturnog hepeninga homoseksualaca politicki korektno i ljudski primjereno..da li vam Queer festival kvari dozivljaj Ramazana,vama koji ga drzite...
uvjek dobar gost

#10 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by uvjek dobar gost »

Kako su najveći sinovi ove zemlje, istinski heroji preko noći postali taocima lopovske politike ?

Zašto su pristali na to, zašto se većina njih nije pobunila protiv onih koji se predstavljaju njihovim legitimnim predstavnicima... zaista kako je to moguće .. da su ljudi koji su davali sebe pristali stajati fol na braniku nakaradne politike na braniku njihovih kuća vikendica i svega onog pokradenog u ime naroda.... dok sami nemaju za pereca, dok ni sami ne znaju od čega školuju svoju djecu.. dok ih drma PTSP ... a vlast ignoriše sve njihove psihološke i svake druge traume.. oni napadaju Q festival, napadaju sarajevske proteste...
Zašto ?
Jeli razlog direktna korist šačice ljudi koja profitira na poslovnim prostorima, taksi udruženjima... dozvolama za gradnju...

Nemam pojma.. fakat.. i žao mi je svih istinskih heroja koji su danas na rubu društvenih zbivanja, žao mi je svih porodica poginulih koji žive neuslovno... dok se njihovi predstavnici upiru da na sve moguće načine zaštite lopovski i jaranski sistem koji radi protiv svih nas....

E meni je Dosta lažnih patriota koji pod plaštom kradu li kradu...
vratnik

#11 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

A ja sam opet siguran da se ne radi ni o kakvim ratnim veteranima vec da su to neki .......... koji da bi nekakvo osnazili svoje rijeci ubacili to veterani..
(mislim da cu ih nazvati sototi, strasno opasni tastatura online teroristi)
klixober

#12 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by klixober »

Lafo ratni veterani,prijete ljudima da ce ih prebiti i kuce im zapaliti.Ako su nas ovakvi branili onda kontam zasto je drzava ovakva.A ja sve kontam da je ovo napisao neki bolesnik iz daleke Amerike,jak na tastaturi.Smrdi na BK :D
callmethebreeeze

#13 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by callmethebreeeze »

meni je ovo jako suhveli.... mislim, svako moze napisati svasta i potpisati se kao ratni veteran. jos jedna u nizu provokacija...

ako je ovo istina, onda halal im kanafa da im vise smetaju pederi od onih koji ne ispunise obecanje da ce se jesti zlatnim kasikama.
vratnik

#14 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

komeba wrote:Lafo ratni veterani,prijete ljudima da ce ih prebiti i kuce im zapaliti.Ako su nas ovakvi branili onda kontam zasto je drzava ovakva.A ja sve kontam da je ovo napisao neki bolesnik iz daleke Amerike,jak na tastaturi.Smrdi na BK :D
Ja nisam htio da ovo prvi napisem. Ali mi ovo na njih lici..
valterbranisarajevo

#15 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Možda su ovo zajednički napisali "ratni veterani" iz IV-2 i II-3 ili možda "diverzanti" iz III-b? Taj uzrast je sada predvodnik "oslobodilačke" borbe protiv svih pošasti. Ne samo u BiH negu i u našem komšiluku/susjedstvu.. :D
shuriken

#16 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by shuriken »

ne vidim da su nasi mediji prenijeli ovo:

Bosnia and Herzegovina: “Sarajevo Queer Festival” must be protected

18 September 2008

The authorities of Bosnia and Herzegovina must guarantee a climate free of intimidation for lesbian, gay, bisexual and transgender people, as they prepare for the first “Sarajevo Queer Festival”, Amnesty International said today. This festival of art and culture, which includes exhibitions, performances, public discussions and films, is planned to take place between 24 and 28 September 2008, and organized by a non-governmental organization called Udruženje Q.

“Gay rights activists will use this festival to take to the public their message for equality before the law and an end to discrimination. However, in the run-up to the festival, certain parts of the media are unleashing a homophobic campaign which further cultivates deeply entrenched prejudices and may incite violence around the event,” said Nicola Duckworth, Europe and Central Asia Programme Director at Amnesty International.

Many publications, including the popular SAFF and Dnevni Avaz, have used derogatory language in relation to lesbian and gay people. They have called for the organizers of the festival to be lynched, stoned, doused with petrol or expelled from the country. Death threats have been issued on the Internet against individual gay rights activists. Appeals have also been made to the public to disrupt the festival.

“We do not feel safe for ourselves or for our families. Some of us had to find new accommodation because our names and addresses were made publicly known. We are afraid to use public transport or go out alone. Our dogs are our best protection at the moment. We feel isolated,” an activist of Udruženje Q told Amnesty International.

Amnesty International strongly condemns the use of homophobic language
by the media and calls for it to recognise its responsibility in
fostering a climate of intolerance and to play a constructive role in
dismantling prejudices.

“The authorities of Bosnia and Herzegovina are obliged to safeguard the rights of lesbian and gay people to gather and express freely their views. They must promptly investigate all cases of direct threats against them and bring the perpetrators to justice,” Nicola Duckworth said.

Amnesty International calls on the authorities to:

* Ensure the right of everyone to effectively exercise their right to freedom of peaceful assembly without discrimination;
* Publicly condemn, investigate and prosecute attacks, threats of attacks and other harassment of lesbian, gay, bisexual and transgender people;
* Provide effective and adequate protection to lesbian, gay, bisexual and transgender people who face threats to their lives and safety;
* Ensure that police officers are provided with specific directives and training on their duty to protect the human rights of all individuals without discrimination.

Background
The rights to peaceful assembly and to freedom of expression are recognized and protected by a number of international treaties to which Bosnia and Herzegovina is a party, including the International Covenant on Civil and Political Rights and the European Convention for the protection of Human Rights and Fundamental Freedoms.

Also important in this regard is a judgement of the European Court of Human Rights in the case of Plattform "Ärzte für das Leben" against Austria in which the Court stated that “A demonstration may annoy or give offence to persons opposed to the ideas or claims that it is seeking to promote. The participants must, however, be able to hold the demonstration without having to fear that they will be subjected to physical violence by their opponents; such a fear would be liable to deter associations or other groups supporting common ideas or interests from openly expressing their opinions on highly controversial issues affecting the community.”
Stari

#17 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Stari »

Ja sam se izgleda kasno ukljucio...a sta znaci skracenica BK....?
klixober

#18 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by klixober »

vratnik wrote:
komeba wrote:Lafo ratni veterani,prijete ljudima da ce ih prebiti i kuce im zapaliti.Ako su nas ovakvi branili onda kontam zasto je drzava ovakva.A ja sve kontam da je ovo napisao neki bolesnik iz daleke Amerike,jak na tastaturi.Smrdi na BK :D
Ja nisam htio da ovo prvi napisem. Ali mi ovo na njih lici..
Ma samo BK ima ovakve bolesne ideje da se na ovaj nacin bore za BiH.Sjecam se njihove peticije da se sarajevska pravoslavna crkva ne uvrsti u svjetsku kulturnu bastinu.Bolesnici.
klixober

#19 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by klixober »

Stari wrote:Ja sam se izgleda kasno ukljucio...a sta znaci skracenica BK....?
BKSA- Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike.Skupina bolesnika koja umislja da radi dobro Bosni i Hercegovini smisljajuci sovinisticke ideje kako da unazadi zivot u BiH.
mIRCerka

#20 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
Stari wrote:Ja sam se izgleda kasno ukljucio...a sta znaci skracenica BK....?
bolite kurac :D
Zuti karton.

Ovo mi vise smrdi na zamazivanje ociju, Unija Ratnih Vojnih Veterana ima svoj logo i pecat i uvijek ga stave na svoje dopise.
Risto Kuglarić

#21 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Risto Kuglarić »

"Od ovog vremena, u kojem ste sami sebi presudili, pa u beskraj budućnosti, nećete biti mirni!"

:lol: koji je ovo pjesnik sastavljo
shuriken

#22 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by shuriken »

Risto Kuglarić wrote:"Od ovog vremena, u kojem ste sami sebi presudili, pa u beskraj budućnosti, nećete biti mirni!"

:lol: koji je ovo pjesnik sastavljo
ha valjda ce policija ustanoviti

pretvaranje ljudi, domova i poslovnih objekata u prah i pepeo spada u cin terorizma
dakle ako je pjesnik iz dijaspore, nahebat ce vise nego da je ovdje
kod nas je terorizam kao da prodjes kroz zuto

oni koji su to primili trebaju prijaviti policiji, vojnoj policiji, tuzilastvu, Krimolovcima, EUPM-u i SFOR-u

takodjer uzbunit i ambasade koje su podrzale QF
valterbranisarajevo

#23 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Mi obični smrtnici možemo samo osuditi pozive na nasilje i dati moralnu podršku ljudima kojima se prijeti... :(
mIRCerka

#24 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

valterbranisarajevo wrote:Mi obični smrtnici možemo samo osuditi pozive na nasilje i dati moralnu podršku ljudima kojima se prijeti... :(
I jednim okom pratiti to, adrugim okom pratiti ostala desavanja, jer ovo fakat smrdi na skretanje paznje na nesto deseto...davno su izasli clanci u svim pomenutim medijima, i tek sad dobise ova pisma? Kad se taman prestalo naglabati o tome...

svasta....
callmethebreeeze

#25 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by callmethebreeeze »

mIRCerka wrote:
valterbranisarajevo wrote:Mi obični smrtnici možemo samo osuditi pozive na nasilje i dati moralnu podršku ljudima kojima se prijeti... :(
I jednim okom pratiti to, adrugim okom pratiti ostala desavanja, jer ovo fakat smrdi na skretanje paznje na nesto deseto...davno su izasli clanci u svim pomenutim medijima, i tek sad dobise ova pisma? Kad se taman prestalo naglabati o tome...

svasta....
ih, znas li ti koliko dugo vijesti putuju do sjeverne amerike.
:D
Locked