Prijenos vlasništva unutar obitelji

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
prefontaine

#1 Prijenos vlasništva unutar obitelji

Post by prefontaine »

Ovako, vozim sestrino auto koje mi planira dati, a ja bih znaci auto prepisao na sebe i stavljao bih nove tablice. Zivimo u istom mjestu (istoj kuci). Zanima me koja je daljnja procedura, koje su moje a koje njezine obaveze, i koliko bi me sve skupa kostalo? Registracija autu istice u trecem mjesecu
Nabucco

#2 Re: Prijenos vlasništva unutar obitelji

Post by Nabucco »

prefontaine wrote:Ovako, vozim sestrino auto koje mi planira dati, a ja bih znaci auto prepisao na sebe i stavljao bih nove tablice. Zivimo u istom mjestu (istoj kuci). Zanima me koja je daljnja procedura, koje su moje a koje njezine obaveze, i koliko bi me sve skupa kostalo? Registracija autu istice u trecem mjesecu

Najbolje ti je naci nekog ko registruje auta, i on ti to odradi za 5 mintua sve. Ugl najlakse ti je odraditi kao da kupujes auto, kupoprodajni sastavis, odjavi auto sa sebe, ti prijavis na sebe. Nove tablice ti ne trebaju, ako imas mjesta u vlasnickoj i ako su ti vec ove nove sa BiH oznakom. Pri prvoj registraciji ces platiti 90% cijene police osiguranja. Najbolje bi ti bilo, ako nije problem, da auto ostane na sestri, a da ti ga formalno ad, jer bi ti tako ostao bonus na policu. Ako ako si baš toliko zapeo da tvoje ime bude u saobracajnoj, onda moraš prihvatiti a placas u narednih 8 godina vecu registraciju :D
prefontaine

#3 Re: Prijenos vlasništva unutar obitelji

Post by prefontaine »

ma i kod nje je ovo prva registracija, znaci nema tu nekih velikih pogodnosti. vise mi je do novih tablica zato jer ona MISLI da ju je radar u hrvatskoj uslikao, a kako cesto tamo putujem ne bih htio da jednog dana imam problema zbog toga. znam da se moze sve provjeriti i prema broju sasije, ali nekako sam sigurniji ako su mi nove tablice :-)
Nabucco

#4 Re: Prijenos vlasništva unutar obitelji

Post by Nabucco »

Neces moci odjaviti te tablice, neces moci prevesti auto, neces moci registrovati auto dok se ne plati ta kazna :D .

EDIT : Tek sad viđoh da hrvati nisu uvezani sa nama. :D , Ma ništa, kažeš hocu nove tablice platis 20KM više i gotovo, tada moras i novu vlasincku vaditi :)
Post Reply