Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sfinks

#1 Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by Sfinks »

Meni je strujni udar razvalio matičnu ploču u računaru u kojoj je bio ovaj hard disk http://www.cnet.com/products/hitachi-de ... gb-series/ i ja bih htio da te dokumente sa hard diska prenesem na moj sadašni Notebook i pitam je li to moguće sa ovim kućišem LC-Power LC-Pro-35BS3 koji se prodaje na internetu, da ne kupujem nešto bezveze? Ko se poznaje dobro sa ovim stvarima i ima iskustva neka odgovori.
Sfinks

#3 Re: Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by Sfinks »

mehanika wrote:Imaš ovako nešto za prenos podataka:
http://pcplus.ba/p/11526/usb2-to-ide-25 ... ter-ausi01
Ok. Kupiti ću oto ako se ne može sa ovim prijenijeti http://www.winwin.ba/racunari-i-kompone ... 54148.html Može li se prijenijeti sa ovim?
mehanika

#4 Re: Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by mehanika »

Pa očito je da može, ali to je samo malo kulturnija verzija ako hoćeš da stalno držiš 3,5" harddisk pored laptopa. Ali tebi, koliko shvatam, treba samo da prebaciš podatke, pa je svejedno, s tim da uređaj koji preporučujem ima priključke i za IDE 2,5 i 3,5 " i SATA HD što znači, da ako ti se desi slična situacija sa laptopom, možeš prebacivati i podatke sa HD iz laptopa. A cijena je u 3 KM razlike.
Sfinks

#5 Re: Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by Sfinks »

mehanika wrote:Pa očito je da može, ali to je samo malo kulturnija verzija ako hoćeš da stalno držiš 3,5" harddisk pored laptopa. Ali tebi, koliko shvatam, treba samo da prebaciš podatke, pa je svejedno, s tim da uređaj koji preporučujem ima priključke i za IDE 2,5 i 3,5 " i SATA HD što znači, da ako ti se desi slična situacija sa laptopom, možeš prebacivati i podatke sa HD iz laptopa. A cijena je u 3 KM razlike.
Znači 100% ste sebi sigurni da će se moći prenijeti podatci? Ne ja nisam mislio držati hard disk pored laptopa nego sve isbrisati sa hard diska i onda hard disk prodati preko pika. Znate li isto bili to isto bilo moguće brisati podatke sa hard diska da i to znam za svaki slučaj? I ne mislim da će mi još jedanput razvaliti strujni udar laptop jer sam sebi nabavio uređaj koji štiti od strujnog udara.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6 Re: Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by mk ultra »

nađi nekog ko ima PC, spoji svoj HDD i eto :mrgreen:
Sfinks

#7 Re: Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by Sfinks »

mk ultra wrote:nađi nekog ko ima PC, spoji svoj HDD i eto :mrgreen:
Tu ideju sam i ja imao ali ne poznajem se veoma dobro sa priključivanjem na matične ploče i ne znam nekog ko ima PC gdje bih mogao ovo raditi(prenijeti dokumente).
mayab

#8 Re: Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by mayab »

Sfinks wrote:Meni je strujni udar razvalio matičnu ploču u računaru u kojoj je bio ovaj hard disk http://www.cnet.com/products/hitachi-de ... gb-series/ i ja bih htio da te dokumente sa hard diska prenesem na moj sadašni Notebook i pitam je li to moguće sa ovim kućišem LC-Power LC-Pro-35BS3 koji se prodaje na internetu, da ne kupujem nešto bezveze? Ko se poznaje dobro sa ovim stvarima i ima iskustva neka odgovori.
Kao prvo, jesi siguran da je HDD prezivio taj strujni udar!?
Imao slican slucaj prije vise godina, komp samo bio ugasen na shut down, ali "uštekan", bilo nestalo struje pa doslo i spalilo mi sve osim flopija :-) i CD citaca, dakle dviju najjeftinijih komponenti, bas po Marfijevom zakonu! :lol:
Od tada , poslije shut down, ide prekidac na OFF na zajednickom produznom kablu za cijeli sistem
Sfinks

#9 Re: Prijenos podataka sa hard diska na druge medije.

Post by Sfinks »

mayab wrote:
Sfinks wrote:Meni je strujni udar razvalio matičnu ploču u računaru u kojoj je bio ovaj hard disk http://www.cnet.com/products/hitachi-de ... gb-series/ i ja bih htio da te dokumente sa hard diska prenesem na moj sadašni Notebook i pitam je li to moguće sa ovim kućišem LC-Power LC-Pro-35BS3 koji se prodaje na internetu, da ne kupujem nešto bezveze? Ko se poznaje dobro sa ovim stvarima i ima iskustva neka odgovori.
Kao prvo, jesi siguran da je HDD prezivio taj strujni udar!?
Imao slican slucaj prije vise godina, komp samo bio ugasen na shut down, ali "uštekan", bilo nestalo struje pa doslo i spalilo mi sve osim flopija :-) i CD citaca, dakle dviju najjeftinijih komponenti, bas po Marfijevom zakonu! :lol:
Od tada , poslije shut down, ide prekidac na OFF na zajednickom produznom kablu za cijeli sistem
Kao prvo, jesi siguran da je HDD prezivio taj strujni udar!? Ne nisam. Kako ću to znati kad nemam hard disk gdje priključiti.
Post Reply