PRIJEMNI ZA MEDRESU

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
elenaa8

#1 PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by elenaa8 »

Eh ovako...
Završavam osnovnu školu i planiram da upišem medresu.
Zanima me na čemu je baziran prijemni ispit, da li je potrebno znati učiti Kur'an?
dulekrele

#2 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by dulekrele »

zar ti nije lakse da odes u medresu i raspitas se nego da nas bogohulnike ispitujes takve stvari :D
HomeArt

#3 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by HomeArt »

elenaa8 wrote:Eh ovako...
Zanima me na čemu je baziran prijemni ispit, da li je potrebno znati učiti Kur'an?
Pogledaj ovdje: http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... a-prijemni
ema_

#4 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by ema_ »

Ako se dobro sjećam, mi smo polagali napamet učenje, možda nešto malo samog čitanja iz Kur'ana, i upisali su medresu i oni koji su bili dosta loši sa učenjem Kur'ana, ali to ne bih nikome preporučila, svi ti učenici su kasnije bili neuspješni iz dosta predmeta, ne samo Kiraeta.

Doduše, čvrsta volja da se savlada može promijeniti stvar, a za sufaru ne treba puno vremena, ljeto ti je i više nego dovoljno :thumbup:
elenaa8

#5 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by elenaa8 »

dulekrele wrote:zar ti nije lakse da odes u medresu i raspitas se nego da nas bogohulnike ispitujes takve stvari :D
HAHA otići ću tamo za koji dan, ali sam prvo htjela da provjerim ovdje.
:3
elenaa8

#6 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by elenaa8 »

HomeArt wrote:
Pogledaj ovdje: http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... a-prijemni
E hvala mnogo :D
elenaa8

#7 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by elenaa8 »

ema_ wrote:

Ako se dobro sjećam, mi smo polagali napamet učenje, možda nešto malo samog čitanja iz Kur'ana, i upisali su medresu i oni koji su bili dosta loši sa učenjem Kur'ana, ali to ne bih nikome preporučila, svi ti učenici su kasnije bili neuspješni iz dosta predmeta, ne samo Kiraeta.

Doduše, čvrsta volja da se savlada može promijeniti stvar, a za sufaru ne treba puno vremena, ljeto ti je i više nego dovoljno :thumbup:

Pa da, ja zaista želim da upišem medresu, ali mi to predstavlja problem.
Abd potrudiću se da pređem sufaru preko ljeta.
Hvala ti mnogo :D
ema_

#8 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by ema_ »

Sretno :thumbup:
elenaa8

#9 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by elenaa8 »

ema_ wrote:Sretno :thumbup:
HVALA! :)
Scooby-Doo1234

#10 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by Scooby-Doo1234 »

Moja neka tamo dalja rodica zavrsila je medresu prosle ili predprosle godine i kada je upisivala nije znala ni slovo iz sufare, u osnovnoj je bila superodlikas tako da nije imala prijemnoga, prvi mjesec su ucili sufaru i presli je nakon toga su vjezbali učiti u Kuranu, kaze da joj je bilo tesko, medutim uspjela je u prvom razredu proci 5, mada ono jedva, medutim u 2,3 i 4 je bila superodlikas, sve se moze kad se hoce, a vjeruj mi ja sam bolje od nje učio LoL :D
seinfeld

#11 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by seinfeld »

Šta će raditi silni svršenici medrese, zbilja mi nije jasno.
Znam da hodže neće biti, nego će vjerovatno raditi nešto što nema veze sa vjerskim obrazovanjem,
a medresa im samo dođe kao dobar pedigre ili background za kasnije aktivnosti...
dinooh

#12 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by dinooh »

ema_ wrote:

sad kontam zasto ti se ne svidaju neki filmovi. Potpuno te razumijem sad :thumbup: :thumbup:
ema_

#13 Re: PRIJEMNI ZA MEDRESU

Post by ema_ »

seinfeld wrote:Šta će raditi silni svršenici medrese, zbilja mi nije jasno.
Znam da hodže neće biti, nego će vjerovatno raditi nešto što nema veze sa vjerskim obrazovanjem,
a medresa im samo dođe kao dobar pedigre ili background za kasnije aktivnosti...
Nek tebi nije jasno, a kako bi ti i bilo jasno kad očito ni ne znaš šta se može upisati sa završenom medresom. Educiraj se malo, nikome nije škodilo.

@dinooh

:cao:
Post Reply