Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Bosnian_Devil

#1 Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Bosnian_Devil »

Odlucio sam da upisem ovaj fakultet u Sarajevu smjer laboratorijske tehnologije. Da li je neko isao na prijemni na ovaj fakultet kakva pitanja budu i ima li neko prijemni od prvog roka ili od proslih godina? Unaprijed hvala!
Ujedam

#2 Re: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Ujedam »

Bosnian_Devil wrote:Odlucio sam da upisem ovaj fakultet u Sarajevu smjer laboratorijske tehnologije. Da li je neko isao na prijemni na ovaj fakultet kakva pitanja budu i ima li neko prijemni od prvog roka ili od proslih godina? Unaprijed hvala!

http://fzs.unsa.ba/bs/

Evo ti pa se snađi :D
Bosnian_Devil

#3 Re: Odg: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Bosnian_Devil »

Ujedam wrote:
Bosnian_Devil wrote:Odlucio sam da upisem ovaj fakultet u Sarajevu smjer laboratorijske tehnologije. Da li je neko isao na prijemni na ovaj fakultet kakva pitanja budu i ima li neko prijemni od prvog roka ili od proslih godina? Unaprijed hvala!

http://fzs.unsa.ba/bs/

Evo ti pa se snađi :D
Gledao sam tu ali nema pitanja za prijemni

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk 4
Liga Rojalista

#4 Re: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Liga Rojalista »

Nemoj to upisivat ni za živu glavu.Ako voliš zaista voliš medicinu i pomagati ljudima onda pauziraj godinu spremi dobro prijemni i predaj na medicninskom fakultetu.

A taj "fakultet" zaboravi (to ti govorim iz osobnog iskustva jer sam isti završio i to baš taj smjer zaobilazi u luku).Jedino ako si onaj od tipova koji hoce da ima fakultet po svaku cjenu zbog seljaka ma kakav takav on bio.Ako si taj tip onda upisi to zavrsti ces ga brzo jer je lagan a sutra kad izadjes nece te prvo priznavat profesor sa faksa a kamoli šef klinike ili slično,a o poslu možeš samo da sanjaš jer ćeš ga naći samo vani ovdje nikako.Da ne kažem kolko ćeš se uvreda nagutat usput od naši "kolega" sa klinike i ostalih fakulteta zdravstvenog usmjerenja.
Bosnian_Devil

#5 Re: Odg: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Bosnian_Devil »

Liga Rojalista wrote:Nemoj to upisivat ni za živu glavu.Ako voliš zaista voliš medicinu i pomagati ljudima onda pauziraj godinu spremi dobro prijemni i predaj na medicninskom fakultetu.

A taj "fakultet" zaboravi (to ti govorim iz osobnog iskustva jer sam isti završio i to baš taj smjer zaobilazi u luku).Jedino ako si onaj od tipova koji hoce da ima fakultet po svaku cjenu zbog seljaka ma kakav takav on bio.Ako si taj tip onda upisi to zavrsti ces ga brzo jer je lagan a sutra kad izadjes nece te prvo priznavat profesor sa faksa a kamoli šef klinike ili slično,a o poslu možeš samo da sanjaš jer ćeš ga naći samo vani ovdje nikako.Da ne kažem kolko ćeš se uvreda nagutat usput od naši "kolega" sa klinike i ostalih fakulteta zdravstvenog usmjerenja.
A zbog kakvih uvreda? Završio sam medicinsku smjer laboratorijski tehničar i počeo raditi u laboratoriji, ali bih želio da imam mogućnost napredovati.

Liga Rojalista

#6 Re: Odg: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Liga Rojalista »

Bosnian_Devil wrote:
Liga Rojalista wrote:Nemoj to upisivat ni za živu glavu.Ako voliš zaista voliš medicinu i pomagati ljudima onda pauziraj godinu spremi dobro prijemni i predaj na medicninskom fakultetu.

A zbog kakvih uvreda? Završio sam medicinsku smjer laboratorijski tehničar i počeo raditi u laboratoriji, ali bih želio da imam mogućnost napredovati.

Eh pa ti si srećo druga priča onda,samo ne znam što to odmah nisi rekao.Onda upiši vanredno 4 g ti traje studij.Prijemni ti je lagan ako bude isti kao što je meni bio jer znam da su ga mjenjali onda ćeš imati po 10 pitanja na zaokruživanje iz predmeta biologija,hemija fizika.
Ujedam

#7 Re: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Ujedam »

Ja ne znam kad si ti polagao prijemni, ali uopšte nije na zaokruživanje.. :-?
Liga Rojalista

#8 Re: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Liga Rojalista »

Ujedam wrote:Ja ne znam kad si ti polagao prijemni, ali uopšte nije na zaokruživanje.. :-?
Ja sam završio po starom programu,čuo sam na 2 godini da su im stavili da napišu esej za ovu bolonju ne znam jel ostao isti princip upisivanja ili se promjenio.
Ujedam

#9 Re: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Ujedam »

Sve se promjenilo moj ti. :-D
Liga Rojalista

#10 Re: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Liga Rojalista »

Ujedam wrote:Sve se promjenilo moj ti. :-D
Kakav je tebi bio prijemni?
Bosnian_Devil

#11 Re: Odg: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Bosnian_Devil »

A jesi li ti polagao po novom programu kakva su pitanja na prijemnom?

Ujedam

#12 Re: Odg: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Ujedam »

Bosnian_Devil wrote:
A jesi li ti polagao po novom programu kakva su pitanja na prijemnom?

Kao prvo, ja sam žensko jarane. :lol: :lol:

A kao drugo meni je bio esej. A treće, sad su pitanja da dopuniš i odgovaraš po najnovijem. :D
Kaja99

#13 Re: Prijemni za fakultet zdravstvenih studija?

Post by Kaja99 »

Zdravo svima, zeljela bih samo reci da imam drugaricu koja je zavrsila biologiju na pmf-u i to genetiku i kada se trebala zaposliti vidjela je da je vise trazen lab. tehnicar koji je zavrsio zdravstvene studije, takođe i njena drugarica je zavrsila za mikrobiologa i ista je situacija. A naravno zdravstene studije su priznatije vani nego pmf. Mislim to je naravno steta jer je pmf daleko tezi od zdravstvenih . :-)
Post Reply