Prijemni

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ivana_11

#1 Prijemni

Post by ivana_11 »

Pozdrav. Da li moze neko da mi kaze sta se polaze na prijemnom za Pravni fakultet, i Poljoprivredno-prehrambeni?
Jos uvijek se nisam odlucila sta cu da upisem. Jezici mi idu od ruke, nisam losa ni u filozofiji, ali matematika i fizika tesko. Ako imate neke sugestije, bilo bi pozeljno da ih 'iznesete'. Hvala.
seinfeld

#2 Re: Prijemni

Post by seinfeld »

Ako ćeš u Travnik, ne treba ti ni znanje a ni predznanje, samo pare!
Jedina ti je briga da rate plaćaš na vrijeme,
a ispiti idu k'o po loju.
:run:
wandering_biochemist

#3 Re: Prijemni

Post by wandering_biochemist »

ivana_11 wrote:Pozdrav. Da li moze neko da mi kaze sta se polaze na prijemnom za Pravni fakultet, i Poljoprivredno-prehrambeni?
Jos uvijek se nisam odlucila sta cu da upisem. Jezici mi idu od ruke, nisam losa ni u filozofiji, ali matematika i fizika tesko. Ako imate neke sugestije, bilo bi pozeljno da ih 'iznesete'. Hvala.
Nemaš prijemnog na pravu, samo ti se gledaju ocjene, prosjek uopšteno i mislim srednja ocjena iz maternjeg jezika, stranog, historije i možda još nekog društvenog predmeta :) Na PPF-u su biologija i hemija na prijemnom, vjerovatno će biti organizirana i pripremna nastava, pa pogledaj na internetu..
Šta da upišeš? :) to ti ne može baš niko ovdje reći, ako voliš društvene nauke, uzmi nešto s filozofskog i studiraj ono što voliš, to ti je glavno, jer ako nešto ne voliš i ne ide, džaba što ti neko govori da je perspektivno, nećeš tu imati ni hajra ni ćeifa :) a možda i zavoliš, sve ti je to subjektivno :) Ja sam na PMF-u, biologiju volim užasno i zato je studiram, ništa drugo osim nje ne bih mogla :) ako te nešto još bude zanimalo, javi se.. Sretno :thumbup:
Post Reply