Prijelom kosti

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Pharmacist_girl

#1 Prijelom kosti

Post by Pharmacist_girl »

Cao, ja sam nova na forumu i imam jedan problem :D
Prije mjesec dana sam slomila V metatarzalnu kost na nozi. Problem je sto sam bila u hitnoj taj isti dan i uvazeni hirurg me je samo pogledao i rekao da to nije nista strasno, da ja uzimam analgetike po potrebi i da idem kuci. I tako sam ja radila, hodala, vozila itd. 20 dana. Ali, otok ne spada, sve me boli i ja opet odem u hitnu. Drugi hirurg me primi i KONACNO urade mi rtg i tad se ustanovi da je to prijelom :shock: :shock: Hitno na kum, gips...bla, bla...
Eh, kost je pocela srastati preko druge.. Mene zanima, da li neko zna hoce li to moci proci bez operacije i kako se to moze zavrsiti?? Hvala unaprijed.
Nabucco

#2 Re: Prijelom kosti

Post by Nabucco »

Ne znam za novo, ali sam 100% siguran da je prije 5 godina to rađeno fizicki (lomili) :evil: . To je manja kost, pa postoji mogucnost da to može i operacijom. Sretno :D !
muniza

#3 Re: Prijelom kosti

Post by muniza »

Iskreno ne znam odgovor na tvoje pitanje ali te molim, kumim da ih tužiš ili se bar debelo žališ. Sigurno imaš još uvijek sve nalaze neće ti biti problem dokazati njihovu bahatost, pa dokle više nemar...
Pharmacist_girl

#4 Re: Prijelom kosti

muniza wrote:Iskreno ne znam odgovor na tvoje pitanje ali te molim, kumim da ih tužiš ili se bar debelo žališ. Sigurno imaš još uvijek sve nalaze neće ti biti problem dokazati njihovu bahatost, pa dokle više nemar...
Imam naravno nalaze sve i dvoumim se da li da ga tuzim, jer je ovo strasna greska, ali kakvo je stanje u nasoj drzavi, samo cu bezveze dati pare advokatu...
Pharmacist_girl

#5 Re: Prijelom kosti

ismir123 wrote:Ne znam za novo, ali sam 100% siguran da je prije 5 godina to rađeno fizicki (lomili) :evil: . To je manja kost, pa postoji mogucnost da to može i operacijom. Sretno :D !
Uhh.. hvala :D Mene nije strah operacije, strah me da mi lome :D
muniza

#6 Re: Prijelom kosti

Post by muniza »

Pharmacist_girl wrote:
muniza wrote:Iskreno ne znam odgovor na tvoje pitanje ali te molim, kumim da ih tužiš ili se bar debelo žališ. Sigurno imaš još uvijek sve nalaze neće ti biti problem dokazati njihovu bahatost, pa dokle više nemar...
Imam naravno nalaze sve i dvoumim se da li da ga tuzim, jer je ovo strasna greska, ali kakvo je stanje u nasoj drzavi, samo cu bezveze dati pare advokatu...
Znam sve na žalost i ja ali eto bar se raspitaj i ako vidiš ne ide onda se žali na sve strane. Stalno se takve fule dešavaju a oni jednostavno ne smiju biti nemarni... A eto i ja onako laički kontam da je previše vremena prošlo da bi ti lomili tako da mislim da ćeš prije na OP :)
Pharmacist_girl

#7 Re: Prijelom kosti

Najbolje bi naravno bilo da prodje samo sa gipsom, ali najvjerovatnije da nece...
A svakako da cu se raspitati, ne moze to tek tako proci... Dodjes mu i vjerujes da zna sta radi a on ti zivot unisti.. I ja naravno nisam ni prvi a nazalost ni zadnji slucaj.. Ja njegove pare necu, ali nece proci "neizvikan"
Post Reply