Prijedor

Vijesti i zbivanja u Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Bos. Gradišci, Prnjavoru, Tesliću, Derventi, Bos. Brodu...

Moderator: banjaluka078

Post Reply
buzzer

Post by buzzer »

@079
buraz u pravu si potpuno. mislim da je u velikom broju slucajeva rijec o nacionalizmu kao pokretacu ljudi na tako bespotrebne zamjene imovine. oni su, naime, popusili karadzicevu pricu o nemogucnosti zajednickog zivota i traze sebi mjesto u svom vecinskom toru.
Ventola

Post by Ventola »

Stari wrote:
Ventola wrote:
Stari wrote:
Jojj tek sad ovo primjetih ...pa nisam ni pretpostavljati mogao .da prijedorcana ima i u rukovodstvu BHF...:D....U pravu si Ventola radnja je bila autolimarska....A to za nazive ...mozda i nije tako crno ...evo pretprosle godine sam igrom slucajnosti imao priliku na tel. razgovarati sa svojim nekadasnjim skolskim ...koji je tamo stalno nastanjen ...Srbin pravoslavac ili kako god...i on mi onako ne pazeci rewce da mu djeca idu u skolu 16-ti Maj ....Malo sam ga prcao .rekoh mu ma daj nemoj me zezati pa nepostoji u Prijedoru skola koja se tako zove...Onda se poceo "pravdati"...u jeste u pravu si sad je "Desanke Maximovic"....Uglavnom ne zaboravlja se bas toliko ....ali i ne zaboravljaju oni koji bi trebali zaboravljati...no izgleda bas oni koji nebi trebali zaborvljati.
Sto se tice naziva, "stari prdani" ne zaboravljaju ali ova novija generacija sve to prihvata onako kako je sada, npr za klinca od 15 ljeta je nepojmljivo da u stanu pored njegovog je nekad zivio neki Ismet, Haris ili Asmir, za njega je Nemanja koji je dosao iz Petrinje '95. jedini komsija kojeg je ikad imao i on zeli da to tako i ostane.

Kao sto rekoh, nisam optimista ni sekunde ako se neke stvari uskoro ne pocnu drasticno da mjenjaju..

Btw, u BHF-u vrvi od Prijedorcana, ima nas najmanje 100-120..

Jeste Ventola ...najvjerovatnije je to bas tako kako ti to kazes, jer mi , kad malo bolje razmislim, bas izgleda tako normalno da ...ne znam kako bi drugacije uopste moglo biti. Mladez koja je rodjena tokom rata pa naovamo ne mogu imati isti onakav osjecaj spram komsija ...koji se zovu ...kako ti navodis: "Ismet, Asmir" ...ili Mujo , Suljo...jer jednostavno oni kosmija sa takvim imenima nikad nisu imali ...oni ih ne pamte.

Od onih koji su pak dozivjeli stradanja u Prijedoru 1992 (ja nisam taj jer ja sam odselio ranije) ...nisu , naravno zaboravili sve to. Poznajem licno poprilican broj ljudi koji su bili ....neki u omarskoj, neki u Keratermu, neki na Manjaci...i vjeruj mi ...oni to ne mogu zaboraviti sve i kad bi to htjeli.

Oni koji ta stradanja nisu dozivjeli ...the... pravo da ti kazem ...ne znam ni sta bih ti rekao.

A to da u BHF ima nemali broj prijedorcana ..., (mozda neces vjerovati al eto), me raduje. Jer vidim da ste skupa , da ste zajedno i to je prava stvar....sad, to sto se ja sa jednim dijelom vasih pogleda na mogucnosti prevazilazenja trenutne krize u drzavnoj reprezentaciji ne slazem u potpunosti ...ne mora podrazumjevati nista vise od toga. Nezgodna pojedinost je jedino to ...a mozes to primjetiti i ovdje na forumu...da su neki ljudi odvec iskljucivi u svojim rezonima a ponekad i agresivni u nastupima.

Nisam nikad bio clan vase organizacije ...simpatizer jesam bio ...i ostao...posjetilac vaseg internet sajta vise nisam. Ja sam od prijedorskih navijackih klanova bio najbliskiji na OFK Berekom ...mada sam isao na utakmice i FK Rudara i FK Prijedora. Vjerujem da je kod vas u BHF-u najvise ovih posljednjih ili njihovih potomaka ...oni su naime bili najvatreniji ...to po mom licnom vidjenju... tog proslog vremena.
U pravu si, najveci broj medju nama su upravo oni sto smo prije rata visila "u cosku" i bodrili OFK Prijedor, pravili bubnjeve, krali zastave sa jarbola, bacali crvenu boju i petokraku i pravili plavo bijele transove od kojih je najaci bio onaj "Forza Prijedor" sa podignutim srednjim prstom mada ima medju nama i onih sto su navijali za Rudar i Berek.

Sto se tice BHF-a i tvog stava prema nama i naseg stava prema tebi... Jbg, kada se godinama boris da nam svima bude bolje a nazad dobijas masu zlobnih komentara koji nemaju veze s pamecu, onda insan nerijetko reaguje "na prvu" i onda dodje do gubljenja zivaca i tada nastrada neko neduzan..

079> Slazem se s tobom do jaja a najvise mi na zivce idu oni "trkaci" sto dodju u kasne sate u Pd drito iz diska iz Kozarca ili Sane i onda zuje po Prijedoru, pustaju glasnu muziku, provociraju a cim se otrijezne, zakopaju se kod tetke u Puharsku. Kroz carsiju nemaju muda da prodju pjeske nego cekaju da padne mrak i onda ista procedura, Sana, Kozarac pa u mangupisanje..

Okej, razumijem da je to za nekog mangupluk ali za mene je puno veci mangupluk kada vidim nekog "Ismeta" da je dosao u svoj grad i odma' se uklopio tu kao da nikad nigdje nije isao. Cvike, sorc, papuce, novine pod ruku, jutarnja kod Mursela, rucak kod Corde, malo do Sane, navece na pice, dva do Ribice s ljudima koji zive tu i lagano pjeske kuci.. Niko da ne moze "iz prve" vidjeti da li je domaci ili strani..

Koliko samo ljudi zivi vani i koliko samo omladine dodje u Pd svakog ljeta a covjek ih, sve da se preseli kod Mursela ili u Ribicu, ne moze ih sresti u gradu. Ljudi jednostavno nemaju tu naviku nego (ne?)svjesno prihvataju ulogu gradjana drugog reda, ljudi s periferije, bjeze iz svog grada u neke, barem za mene, ruralne sredine poput Sane (kad se samo sjetim one prasine i blata u centru grada ljeta 2006.) ili Kozarca (gdje ti kroz korzo prozuji 30 auta svaku noc i gdje molis Boga da te ne "satere").

Vratimo ono sto je nase! Moj grad - moj Prijedor...
Stari

Post by Stari »

Da budem posve iskren ...uveliko pocinjem gubiti kontakt ...ne samo s Prijedorom...nego i sa sadrzajem ovoga o cemu vi , cijenjene kolege forumasi, ovdje pisete.

Sto se nogometa tice ...ma u redu je Venotola...hvala bogu pa svako ima svoje (sad jal misljenje - jal nesto drugo).

Nego buduci da ovo nije tema o nogometu da nastavimo o onom sto jest tema - Prijedor.

Prije nego bilo sta napisem volio bih kad bi Ventola malo pojasnio ovo :

kada vidim nekog "Ismeta" da je dosao u svoj grad i odma' se uklopio tu kao da nikad nigdje nije isao. Cvike, sorc, papuce, novine pod ruku, jutarnja kod Mursela, rucak kod Corde, malo do Sane, navece na pice, dva do Ribice s ljudima koji zive tu i lagano pjeske kuci.. Niko da ne moze "iz prve" vidjeti da li je domaci ili strani..

Sta mi u gorenavedenom odlomku nije jasno ? Pa otprilike ovako ...nije mi bas najasnije...ili tacnije ...nije mi uopste jasno slijedece:

Jel ovo sto si ti gore napisao ...ironija ?....Ono u smislu ...ne svidjau ti se takvi sto odgovaraju gornjem opisu...ili opis treba biti shvacen u doslovce ...dakle bez ironije ...u smislu da ti volis takve i smatras ih mangupima u pozitivnom smislu?

Eto... da se ne bih zalijetao u prazno , pa da se naknadno ispostavi da to nije bilo to sto si ti zapravo mislio...volio bih ...u stvari, molim te ...da pojasnis malo kako ovo gornje treba biti ispravno shvaceno.

pozdravi iz zemlje safari.

:D
bug

Post by bug »

Stari wrote:uveliko pocinjem gubiti kontakt ...ne samo s Prijedorom...nego i sa sadrzajem ovoga o cemu vi , cijenjene kolege forumasi, ovdje pisete.
i ja s tobom Stari :D
sve je isto, samo tebe nema :(:D
Ventola

Post by Ventola »

Stari wrote:Da budem posve iskren ...uveliko pocinjem gubiti kontakt ...ne samo s Prijedorom...nego i sa sadrzajem ovoga o cemu vi , cijenjene kolege forumasi, ovdje pisete.

Sto se nogometa tice ...ma u redu je Venotola...hvala bogu pa svako ima svoje (sad jal misljenje - jal nesto drugo).

Nego buduci da ovo nije tema o nogometu da nastavimo o onom sto jest tema - Prijedor.

Prije nego bilo sta napisem volio bih kad bi Ventola malo pojasnio ovo :

kada vidim nekog "Ismeta" da je dosao u svoj grad i odma' se uklopio tu kao da nikad nigdje nije isao. Cvike, sorc, papuce, novine pod ruku, jutarnja kod Mursela, rucak kod Corde, malo do Sane, navece na pice, dva do Ribice s ljudima koji zive tu i lagano pjeske kuci.. Niko da ne moze "iz prve" vidjeti da li je domaci ili strani..

Sta mi u gorenavedenom odlomku nije jasno ? Pa otprilike ovako ...nije mi bas najasnije...ili tacnije ...nije mi uopste jasno slijedece:

Jel ovo sto si ti gore napisao ...ironija ?....Ono u smislu ...ne svidjau ti se takvi sto odgovaraju gornjem opisu...ili opis treba biti shvacen u doslovce ...dakle bez ironije ...u smislu da ti volis takve i smatras ih mangupima u pozitivnom smislu?

Eto... da se ne bih zalijetao u prazno , pa da se naknadno ispostavi da to nije bilo to sto si ti zapravo mislio...volio bih ...u stvari, molim te ...da pojasnis malo kako ovo gornje treba biti ispravno shvaceno.

pozdravi iz zemlje safari.

:D
Post totalno bez ironije. Kasna su doba noci, nisam bas u mogucnosti da malo bolje pojasnjavam gore napisano, u svakom slucaju drazi mi je "Ismet" sto se uklapa u svoj grad i time bode oci svima od "Ismeta" koji je zamijenio stan za Sanu pa dodje navece i bleji po gradu u kojem se osjeca kao stranac..
Stari

Post by Stari »

Bug:
i ja s tobom Stari :D
sve je isto, samo tebe nema :( :D
Eih...pa ovakvom necemu se stvarno nisam nadao ni u najoptimisticnijim fantazijama....ja sam visokopostovana bug tu jos uvijek...mislim na stranicama sa-x foruma. Ali sam mislio da ti ...vise nisi bas previse zainteresovana citati moje gluposti (sto bi bilo sasvim normalno i prirodno - hocu reci - ne bi se time razlikovala od mnogih drugih)...Vrlo me raduje da si me na ovaj nacin demantovala.

Eh sad ...znas vec da su u zadnjih nekoliko mjeseci poostrene mjere glede zachatavanja i skretanja s teme ....odnosno, smanjena je... od strane postovane moderatorizacije ...tolerancija spram takvih pojava. S tim u vezi bih ti skrenuo paznju na slijedeci prijedlog ..Hajde da nastavimo ovu nasu korespondeciju na nekoj durgoj temi (ti izaberi kojoj - po slobodnom ...jelte ...nahodjenju)...negdje gdje bi moderatorska tolerancija bila nesto veca.

@ Ventola

Hvala za pojasnjenje ...mislim da sad razumijem o cemu se radi. Nemam u vezi toga u potpunosti izgradjeno misljenje ...nisam bio u Prijedoru evo vec 17-godina...a kad jednom dodjem ...ako se to ikada desi....ne znam sta bih ti po tom pitanju imao reci. Ne vjerujem da cu u tom slucaju ista aktivno raditi da bih odavao bolji ...kako da kazem ..image o sebi. Ako ikad ponovo dodjem u Prijedor pokusacu obici sto vise od onih mjesta koja sam posjecivao u ono vrijeme kad sam tamo bio nastanjen....skroz spontano ...i samo sebi samom za cejf. Kako cu biti obucen? Sta cu jesti? U kojoj cu kafani sjediti ? Koje cu transportno sredstvo koristiti? Gdje cu se kupati ?....su pitanja koja ce vjerovatno biti rjesena onda kad se to desi ...ako se desi....

Idealno bi bilo .... da budem obucen ovako kako sam i ovdje obucen ...dakle skromno (ja to zovem normalno). Jeo bih najradije ...djulbastije, jahniju, cilbur, cevape , burek i slicno ....a na mahmurluk (kojeg bi sigurno bilo ...prije ili kasnije) - trahanu sa puno paradajz-sosa. Vozio bih se najradije biciklom. Sjedio bih najradije kod Zike, u Lovcu ..eventualno u Exu. Kupao bih se najradije u Adi ili malo nize na Skeli.

Znam da se to vjerovatno nikad nece desiti ...ali ti zelim reci da je to - to...kako bih ja to najradije uradio ...Ne bih se brinuo o tome sta ce drugi o tome reci , jer jednostavno sam takav kao osoba...Nisam nikad pio kafu ili jeo kolace u slasticarnici crvena zvezda (to je on sto se zad zove kafic kod Mursela) ...na Hadzalica ploci u Starom Gradu skoro nikad nisam dolazio na kupanje...nego sam dolazio ponekad ribati cilime i ponjave moje nane po cha-chi. Suncane cvike nisam nikad nosio jer imam predebele naocale (kratkovid sam jos od djetinjstva)...Eh sad, kod Corde sam istina isao ...samo to se tad zvalo bife (u stvari birtija) Pejton i gazda nije bio Corda...ali nema veze ako mu je friska klopa otisao bih ...svakako bi mi bilo usput.
Na koncu kraja ..koliko se sve ovo uklapa u neciju sliku pozitivnog , a koliko u slku negativnog "Ismeta"...stvarno ne znam ....htio sam samo reci da mene , kad bih dosao nakon svih ovih godina, to ne bi ni bilo previse briga...mislim na to, koliko bih se ja svojim ponasanjem uklapao u neciju predstavu o pozitivnim ...odnosno negativnim ....."Ismetima".
Ventola

Post by Ventola »

Stari> Jedno je sta bi bilo idealno a drugo je sta je realno..

Ko klinac sam se kupao na Zegeru i na glavnoj, jeo boeme kod Rame i cevape kod Asafa ali to je vrijeme iza nas. Na zalost.

Uporedio sam ti dvije, za danasnje vrijeme, realne opcije. Ismet-tetkin ili Ismet-Prijedorov. Sumnjam da ima neka treca opcija. Ma da bih ja volio da ima..

I da.. Naravno da svako radi ono sto on misli da je najbolje, to pravo ne mozemo nikome uskratiti. Ali isto tako i ja i ti imamo pravo da kazemo nase misljenje o tome svemu..

Pozdrav
Stari

Post by Stari »

Hm...Ventola...pa ako uzmem to tvoje da postoje samo dvije vrste Ismeta (jedan tetkin ...jedan prijedorov) za apsolutnu istinu. Onda ja ...buduci da ne ispunjavam neke bitne uslove da bih bio svrstan u bilo koju od ove dvije kategorije (nemam zivih tetaka u Puharskoj :D....a za ovo drugo, da sam prijedorov, me diskvalificira sama cinjenica da evo 17-ta godina kako tamo nisam boravio ) .... bice onda, tako bar meni izgleda, da uopste nisam "Ismet"... i ako je taj koncept osmisljen i zamisljen tako ....ja se s tim slazem. Dakle postoje dvije sorte Ismeta ...no ja ne spadam ni u jednu...dakle nisam Ismet.

PS. Boemi kod Rame su bili odlicni, samo malo poskupi ...slicno vrijedi i za Asefove cevape.
Ventola

Post by Ventola »

Jebiga stari... :)

Haj pokusacu ovako...

Ismet tetkin predstavlja onog lika sto je zamjenio stan/kucu u Pd pa je sada u Sanskom mostu fiktivno a u stvarnosti je u Pd kod rodbine.(tetke, strine, dajdze...) Za njega je "njegov Pd" dvoriste kuce te njegove rodbine. I tako do neka doba noci dok ne krene nazad iz Spidera u Kozarcu kuci u Sanski most. Tada OBAVEZNO napravi krug po carsiji uz glasnu muziku, skripu kocnica i tespih na retrovizoru, po njemu, u inat lokalnom stanovnistvu. Sutradan, kad se probudi, ista procedura. Kod rodbine u mahalu i cekaj mrak. Golf/mercedes/bmw iz sinocnje price je, naravno, garaziran i u hladu, spreman za nove pohode i pokazivanje muda..

Ismet Prijedorov je lik koji je kao i Ismet tetkin otjeran iz svog rodnog grada. Danas, kada je dole, pokusava da zivi kao da mu ne smeta "okolis", valjda im iz prkosa pokazuje da mu ne mogu nista, tu je, postoji, u svom je gradu. Taj svoj prkos im pokazuje u svim mogucim situacijama, "Gandijevskom" borbom if you know what I mean..

Jedan od takvih Prijedorcana je bio i Almir Dedic - Dzimi, 33-godisnji momak iz Puharske ciji je zivot ugasio metak do sad nepoznatog ubice u podzemnoj garazi u Malmöu (Svedska).
Dzimi je vazio za jednog od zescih momaka u juznoj Svedskoj ali nikad nije osudjivan iako je dovodjen u vezu sa svim i svacim.
Dzimi je nerijetko pokazivao svoju plemenitost i humanost pomazuci povratnicima u grad Prijedor i NIKAD ZA NIKAD nije zaboravljao svoj grad. "Borio" se za svoj grad i za svoje mjesto u njemu nedozvoljavajuci "malom Nemanji" da zaboravi da je Prijedor i Almirov i Ismetov i Adnanov i Asmirov grad a ne samo njihov.

El Fatiha..
ShishMima

Post by ShishMima »

''Jedan od takvih Prijedorcana je bio i Almir Dedic - Dzimi, 33-godisnji momak iz Puharske ciji je zivot ugasio metak do sad nepoznatog ubice u podzemnoj garazi u Malmöu (Svedska).
Dzimi je vazio za jednog od zescih momaka u juznoj Svedskoj ali nikad nije osudjivan iako je dovodjen u vezu sa svim i svacim.
Dzimi je nerijetko pokazivao svoju plemenitost i humanost pomazuci povratnicima u grad Prijedor i NIKAD ZA NIKAD nije zaboravljao svoj grad. "Borio" se za svoj grad i za svoje mjesto u njemu nedozvoljavajuci "malom Nemanji" da zaboravi da je Prijedor i Almirov i Ismetov i Adnanov i Asmirov grad a ne samo njihov. ''

Almir, Amko
Rahmet mu dusi. Dzenaza je u Malmö, 19 decembra 14h.
lara b.

Post by lara b. »

ne znam kako stvari stoje u prijedoru, ali u sarajevu ima podosta prijedorcana :-) ja sam ih najvise upoznala preko posla :D
svi se hvala kako tamo imaju kuce i kako je tamo zivot dobar /a ovdje kao nije/ i onda ostaju tu... :P mozes ih prepoznati po tome sto se zale na zivot u Sa, hvale se kako je negdje vani bolje, pametuju i foliraju se :D
i kako stvari stoje nece se niko tamo vracati... svi ovdje zive, rade, zene se sarajkama i tak 8-)
po njihovoj prici u prijedoru nema nesto malo muslimana i oni se kao zbog losih uslova nece vracati 8-) :shock:
amalka

Post by amalka »

Mah, evo vama jedna kafica iz Prijedora. Jucer slikano :)

Image
ShishMima

Post by ShishMima »

079 wrote:postovana "lara b.",
u vasoj poruci se osjeti diskretna nota ironije upucena na racun prijedorcana koji zive u sarajevu. ne bih da raspravljam, licni stavovi su upravo to - LICNI, ali moram razjasniti par cinjenica:
1. sarajevo je glavni grad nase zemlje i kao takav je u prednosti nad svim ostalim gradovima u bih (ekonomski, politicki, kulturno,...)
2. vodeci se navedenim iz stavke 1, sarajevo daje vise mogucnosti za razvoj pojedinca u edukativnom pogledu, u pogledu njegove karijere,..., te je i logicno da se to i KORISTI.
3. prijedor je grad na sjeverozapadu bih, ciji su stanovnici do pocetka rata bili ekonomski, kulturo oslonjeni na banjaluku i zagreb. sarajevo je bilo predaleko i samim tim nije bilo ZANIMLJIVO.
4. rat je raselio 90% stanovnistva prijedora, mahom u zemlje zapadne evrope i dijelom u prekookeanske zemlje
5. zbog teske materijalne situacije koja vlada u bih, a pogotovo u njemom manjem entitetu, prijedorcani koji zele ostati u domovini (oni koji ne zele da domovinu gledaju samo putem satelita) se odluce za zivot u sarajevu ili u koji drugom gradu, tj. podju zivjeti tamo gdje mogu naci posao.

postovana,
zelim da sad shvatite citavu poentu gorenavedenog:
biti gastarbajter u sarajevu je isto kao biti gastarbajter u njemackoj ili gdje drugdje izvan rodne grude, nisi kod kuce, nisi svoj na svom.
te je tako je i normalno, da bilo ko ko zivi sarajevu, a nije sarajlija, ni ne moze voljeti ovaj grad kao svoj, jer to i nije.

ne vidim razloga vasoj ironiji:
- vi ste kod kuce
- zasto ne postujete ljude koji su imali dovoljno petlje da u novom gradu krenu sve iz pocetka?
- jeste li ljubomorni sto imaju grumen rodne grude na mjestu srca?
- volite li vi svoje sarajevo onoliko koliko oni SVOJ PRIJEDOR?

:) Svaka cast!
Stari

Post by Stari »

Eih ...nisam nikad bio u Sarajevu stoga ne znam niti sam ikad znao kako je tamo...sa 079 se slazem u nedostatku bolje argumentacije...naime znam kako je biti gastarbajter ali ne znam kako je biti gastarbajter u Sarajevu i to diskvalifikuje iz daljnjeg toka diskusije.

Ali mozda i ne treba biti tako strog prema lari. B...ona stvari gleda iz svog ugla... ona vidi prijedorcane kao one koji se foliraju ...i ja joj vjerujem da je to iz iskustva. YBM-liga, laro ...istina je to ziva, zna to biti malo nezgodno...taman covjek skonta evo fine prilike ...kad ono tamo jal zauzet... :-? ...jal nezaiteresovan. Imao sam i sam , nekad davno, takvih iskustava sa prijedorcankama ...i fakat, foliraju se :D
ShishMima

Post by ShishMima »

Ali mozda i ne treba biti tako strog prema lari. B...ona stvari gleda iz svog ugla... ona vidi prijedorcane kao one koji se foliraju ...i ja joj vjerujem da je to iz iskustva. YBM-liga, laro ...istina je to ziva, zna to biti malo nezgodno...taman covjek skonta evo fine prilike ...kad ono tamo jal zauzet... :-? ...jal nezaiteresovan. Imao sam i sam , nekad davno, takvih iskustava sa prijedorcankama ...i fakat, foliraju se :D[/quote]

Stari, dzes ti haa?
Pazi da te mrak ne proguta ako nastavis sa takvim izjavama :P
Stari

Post by Stari »

Oh...ciao Shishmimo...ma salio sam se :D . Sad nakon svih ovih godina sam ukontao neke stvari sto se tice prijedorcana i naravno prijedorcanki...ali ondomad birvaktile..ono, kad sam bio mladjan momak...te primao korpu za korpom...stvarno su se folirale. Kasnije sam upoznao neke banjalucanke pa sam spoznao da su prijedorcanke po ovom pitanju foliranja jos i mila majka ... a Sarajke ne znam ...bez zezanja... stvarno nikad nisam bio tamo.
profi25

Post by profi25 »

stari jesil se onda ikada ozenio :D
ja ne bih rekao da se one furaju, to je samo nesigurnost :D

a inace su iz manjih sredina nafurani ili bar dok se ne uklope u raju :-)
Stari

Post by Stari »

Ozenio...ako mislis u Prijedoru...nisam. U Prijedoru se nikad nisam zenio.

A sto se tice nafuranosti...ma ne znam...mozda je do mene bilo. Mislim, ne bih se usudio biti tako kategorican ... to sto sam ja htio reci ...je samo to kako je cijela situacija izgledala gledano mojim ocima ... onomad. Je li to stvarno i bilo tako ili je sve bilo samo moja percepcija cijele situacije , je sad nemoguce reci, jer vrijeme se ne moze vratiti unazad.
Stari

Post by Stari »

@079

Nisam siguran je li tvoj komentar upucen meni ...ili forumskom dopisniku koji je komentarisao prije mene. Ne znam koliko pravih prijedorcana (ja ne znam jesam li pravi ...ja sam samo jedno duze vrijeme bio nastanjen tu) ima takve komplexe....ako takvi komplexi uopste postoje ... onda je valjda moguce da i poneki prijedorcanin ima takve ...jer ne vidim zbog cega bi Prijedor bio drugaciji od ostalih sredina.

Ja nemam takvih komplexa... kasablija sam u srcu i dusi...imao sam priliku biti nastanjen u vecem gradu ...i vjeruj mi jedva sam cekao da mi se ukaze prilika i preselim u nesto manje.

No ono o cemu se radilo ..u ovom slucaju...i sto sam (ocito lose) pokusao objasniti ranijem sagovorniku je to ... da kad je covjek mlad ..i kad se utovara curicama ... i kad ga iste odbijaju ... poprilicno normalna stvar da ih smatra malcice nafuranima....to medjutim prodje kad covjek ostari. Sad mi je vrlo jasno da tu nije bilo toliko nafuranosti koliko je to meni tada izgledalo.

PS. Semafori su bili ...kod poste...kod Radetica kule...na krizanju ulica JNA i Ive lole Ribara....Prije podvoznjaka ....i na urijama.... Dakle ukupno 5 raskrsca. Jesam li neki semafor preskocio - zaboravio?
lotPi

Post by lotPi »

Nes' vjerovati Stari, al' se nazivi ulica (vecina) u tom dijelu nije mijenjala.
Zasto Bog zna, ali ima i "nasih" starih naziva.

Od malog podvoznjaka do dzamije u Puharskoj ima pofino, pa mi malo ovo cudno odmah iza kuce dzamija:), mozda katolicka crkva:)
Stari

Post by Stari »

079 wrote:Druze Stari, moj komentar nije bio upucen tebi nego gospodinu "profi252. Iskreno izvinjenje!
Sto se tice Prijedora, uvijek mi je "kratak fitilj" kad god mi neko nesto lose, cak i nehotice, insinuira prema rodnoj grudi.
U Sarajevu sam cisto iz razloga "trbuhom za kruhom", a hercika jos uvijek tambura gore u Puharskoj, ZATO MI I MALO FALI DA BUDEM :x

:-D

PS: "Udarili" su jos semafora. :-D

:shock: stvarno...a gdje se ti novi semafori onda nalaze :shock: ...i rade li ?
lotPi

Post by lotPi »

Fakat,
gdje su ti novi semafori !?

Oni kod Gavrilovica ionako nikada ne rade, vec jedno 20 godina stoje onako "spremni" :)
Post Reply