Prijedlog - napraviti veliki ljiljan na Trebeviću

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

CK5

#1 Prijedlog - napraviti veliki ljiljan na Trebeviću

Post by CK5 »

Na drugoj temi se dosta priča o planovima iz RS-a da se na Zlatištu napravi ogromni krst. Da ne bih ovdje ulazio u raspravu o tome (ima ona tema za to), sasvim je jasno da je riječ o provokaciji.
Šta mislite o pokretanju peticije da se na toj istoj lokaciji, samo par desetina metara bliže gradu odnosno na dijelu koji pripada Federaciji napravi veliki ljiljan, onakav kakav smo imali na zastavi sa Tvrtkovim grbom?! Može se posvetiti svim žrtvama agresije na BiH, ili žrtvama opsade Sarajeva, a istovremeno će 'zakloniti' krst, kako ne bi dominirao nad gradom?!

Image
Ludi Kure

Post by Ludi Kure »

A da jednostavno izgradimo jednu zidinu prema njima... visoku par stotina metara pa da ni njih ni krst nevidimo!? Nidje veze...
jasminasab

Post by jasminasab »

Pa zar se mi trebamo spustati na njihov nivo? Po meni treba usmjeriti energiju da se zabrani njima taj krst, a ne da pravimo cirkus.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja sam za jedan veliki falus
incognito071

Post by incognito071 »

jasminasab wrote:Pa zar se mi trebamo spustati na njihov nivo? Po meni treba usmjeriti energiju da se zabrani njima taj krst, a ne da pravimo cirkus.

Vidis, nisam ZA da se gradi ljiljan ali ova tvoja prica me podsjeca na '92 kad se isto tako pricalo. Nismo se spustali na njihov nivo dok su se oni ukopavali oko grada.

Dakle, podrzavaj temu fola radi..... ako nista ;-)
luciferino

Post by luciferino »

komi wrote:ja sam za jedan veliki falus
Ja mislim da se jedan takav upravo gradi...plave je boje i malo se uvija :run:
jasminasab

Post by jasminasab »

incognito071 wrote:
jasminasab wrote:Pa zar se mi trebamo spustati na njihov nivo? Po meni treba usmjeriti energiju da se zabrani njima taj krst, a ne da pravimo cirkus.

Vidis, nisam ZA da se gradi ljiljan ali ova tvoja prica me podsjeca na '92 kad se isto tako pricalo. Nismo se spustali na njihov nivo dok su se oni ukopavali oko grada.

Rekoh, treba usmjeriti energiju da se njima zabrani taj krst. Ne rekoh "ma nece oni na nas". Ipak nesto naucih od '92. :D
johnnykola

Post by johnnykola »

kako je u mostaru to bio
veliki plus za hercegovinu
ovaj ce biti veliki za bosnu.

:D :D :D :D :D

koji debili!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

luciferino wrote:
:D:D:D isti moj :D:D:D
incognito071

Post by incognito071 »

jasminasab wrote:
incognito071 wrote:

Rekoh, treba usmjeriti energiju da se njima zabrani taj krst. Ne rekoh "ma nece oni na nas". Ipak nesto naucih od '92. :D

Ako budu imali love i volje, izgradit ce ga. A posto im je cilj provokacija ucinit ce sve da to i urade. Ne mozes ti nekom braniti da gradi nesto u 'svojoj' avliji.

Treba li ih covjek ignorisati? To ti za sebe odluci...
Šapat

Post by Šapat »

A onda mi spicimo dzamiju sa munarom od 200 m da pokrije krst (iako sam generalno protiv gradnje takvih objekata...bolje napravit sporstki centar za te pare ili sta slicno).

A opet, mogu se dizati krstovi i do neba - sve je dzaba.

Mjesec i zvijezda svaku noc stoje na nebu :D:D:D:D:D
jasminasab

Post by jasminasab »

incognito071 wrote:Ako budu imali love i volje, izgradit ce ga. A posto im je cilj provokacija ucinit ce sve da to i urade. Ne mozes ti nekom braniti da gradi nesto u 'svojoj' avliji.

Treba li ih covjek ignorisati? To ti za sebe odluci...
Mozda ce izgradit, mozda i ne. Cija je avlija i to se da raspravljat... A sve i da izgrade, to govori o njima i o nama dovoljno. Da li se ljiljan treba koristiti na takav nacin? Ne. Ako ga mi nemamo potrebu napraviti radi nas, bolje da ga ne pravimo ni radi njih.

Ali, to je opet samo moje skromno misljenje. I ne mijenjam ga ni fola radi. :)
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Napravićemo ljiljan da prkosimo krstu, u gradu koji nema ulicu Armije BiH..

Kako li to nije nikome zasmetalo? :?
fukara_tz

Post by fukara_tz »

valterbranisarajevo wrote:Napravićemo ljiljan da prkosimo krstu, u gradu koji nema ulicu Armije BiH..

Nije valjda da stvarno nema ulice Armije BiH :?

I ja mislim da je pametnije usmjeriti energiju na to kako im osporiti gradnju krsta.

Dragi Boze bolesti nikad kraja valja se citav zivot zajebavat s njima.
Tahta

Post by Tahta »

ovo meni liči na opet sve smišljeno iskordinirano oni otud i ovi odvud.Pa ljudi jel ove godine izbori,treba polagat račune sjetite se samo koliko su donijeli zakona kolko ono procenata neki čak i 0%.Kada ljudi na izborima pitaju za ekonomiju šta ste uradili što su cijene ovolike što ovolko ljudi ne radi što lopovi ubice šetaju gradom otkud ovolika korupcija i lopovluk- NEMA ODGOVORA-GUBE IZBORE.Ali nije tako opet na onu višedecenijsku isprobanu nacionalističku formu raznih oblika-NAJNOVIJA ONI GRADE KRST A MI ĆEMO KONTRA .Po mojoj pretpostavci to će ići do usijanja.Mahnita raja će opet glasat za svoje.A oni ćer opet podijeliti fotelje zajedno ubirati plodove SVOGA NACIONALIZMA.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

fukara_tz wrote:
valterbranisarajevo wrote:Napravićemo ljiljan da prkosimo krstu, u gradu koji nema ulicu Armije BiH..

Nije valjda da stvarno nema ulice Armije BiH :?

I ja mislim da je pametnije usmjeriti energiju na to kako im osporiti gradnju krsta.

Dragi Boze bolesti nikad kraja valja se citav zivot zajebavat s njima.
NAravno da nema, yato ima put mladih muslimana, tj Tranzit i braniliaca Sarajeva na Dobrinji 1.
Sarajevske Ruze sklonjene, jos malo pa ce bit RAT, KOJI RAT?
Sve za fotelju!
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

To se traži :thumbup: !
nesvjesna

Post by nesvjesna »

luciferino wrote:
ne, to je gigantski tampon, a uvija se onako da bolje upija - dizajnirala žena ginekolog :D
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

A ja mislim da bi ih trebalo ignorisati, dosta je bilo njihovog skretanja paznje! Da se kladimo da ga ni ne misle napraviti?
Budala

Post by Budala »

Treba posaditi jedan veliki ljiljan :-)
EldinaA

Post by EldinaA »

Pa zar cemo dozvoliti da zivimo pod krstom i to sa mjesta sa kojeg su nas toliko dugo ubijali i ranjavali?
Sta mislite kako je majkama koje su izgubile svoju djecu gore na Zlatistu ,sestrama bracu ,zenama muzeve, djeci oceve....

Dajte ljudi moramo biti jaki i moramo nesto poduzeti po tom pitanju.
foreigndude

Post by foreigndude »

Srbi KRST a Bosnjaci LJILJAN? Pa nema smisla.

Srbi CCCC = Bosnjaci LJILJAN.

Jedino - Srbi KRST = Bosnjaci MJESEC I ZVIJEZDU. Pustite ljude da prave krst. Krst ce gledati cijelo Sarajeva, a Mjesec i zvijezdu cijeli svijet...cijeli Mlijecni put :)
EldinaA

Post by EldinaA »

samo po noci i to kad je vedro vidjece se mjesec i zvjezda

a krst ce i po noci da sija
e nece dok sam ja ziva
atko

Post by atko »

Podesjeti me ovo na jednu pricu kada su u jednoj kafani u Jajcu ljudi raznih religija i narodnosti divanili o jeziku, pismu, narjecju... cirilica, latinica, ijekavica, ikavica... i na kraju su se ljuti krajisnici posaketli, braneci svak svoje, sjevnuli su i nozevi... i kada ih je privela milicija i sacinila zapsinik svi akteri krvavok obracuna na mjesto potpisa pritisnuli su PRST
Hantraga

Post by Hantraga »

Napravce ga kad i hrvati naprave most na peljescu... :D
Locked