neće ni na zapadu dugo uživati...za sad još beru plodove historijske akumulacije kapitala no vrlo brzo tržišna samoregulacija će izjednačiti prilike u svakom ćošku kako bi se uspostavio balans.
Ideolozi vide to kao progres i imaju iskrivljena i ničim potkrijepljena očekivanja da će svima biti bolje. No matematički zakon je neumoljiv.....jednačenje se uvijek vrši na najmanjem mogućem sadržiocu...dakle to znaći feudokapitalizam za sve
Prijedlog izmjena Zakona o radu u BiH
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- edo_79
#27 Re: Prijedlog izmjena Zakona o radu u BiH
Jarane nemam ti ja kad mislit a kamoli živit u paralelnoj stvarnosti .... meni na kraju od plate ostane nekih 150-170 maraka kad sve poplaćam .... i onda tu nema prostora za paralelne dimenzije ....dječak sa šibicama wrote: Svejedno je, kod nas se ljudi vole pretvarati da zive u nekoj paralelnoj stvarnosti.
Niko da se suoci sa sve vecim problemima, samo se glava zabada u pijesak i bjezi od problema na temu "sirovina Dodik" i "novi rat".
Sa istim se razmisljanjem izlazi i na izbore, i tako dalje... zato nam i propada drzava, samo je pitanje vremena totalnog kolapsa. Dok se jos moze dici kredit za budzetske plate, ali i tome polako dolazi kraj.
Nakupljeni bijes onih sto crnce kod "poslodavaca" ne moram ni govoriti. Sve ce to jednom eksplodirati.
-
dječak sa šibicama
#28 Re: Prijedlog izmjena Zakona o radu u BiH
Pa ne mislim na tebe, ja to onako opcenito, za sve nas.edo_79 wrote:Jarane nemam ti ja kad mislit a kamoli živit u paralelnoj stvarnosti .... meni na kraju od plate ostane nekih 150-170 maraka kad sve poplaćam .... i onda tu nema prostora za paralelne dimenzije ....dječak sa šibicama wrote: Svejedno je, kod nas se ljudi vole pretvarati da zive u nekoj paralelnoj stvarnosti.
Niko da se suoci sa sve vecim problemima, samo se glava zabada u pijesak i bjezi od problema na temu "sirovina Dodik" i "novi rat".
Sa istim se razmisljanjem izlazi i na izbore, i tako dalje... zato nam i propada drzava, samo je pitanje vremena totalnog kolapsa. Dok se jos moze dici kredit za budzetske plate, ali i tome polako dolazi kraj.
Nakupljeni bijes onih sto crnce kod "poslodavaca" ne moram ni govoriti. Sve ce to jednom eksplodirati.
Komentarisem nase drustvo.
-
Drinski
#29 Re: Prijedlog izmjena Zakona o radu u BiH
vidi, dok je bila prvobitna akumulacija, dok se privatizovalo i pljačkalo, poslodavci su nekako tavorili. kada je to počelo da popušta, jer ne mogu izdrzati pritisak konkurencije, smislili su smanjenje radničkih prava.JoseMujica wrote:neće ni na zapadu dugo uživati...za sad još beru plodove historijske akumulacije kapitala no vrlo brzo tržišna samoregulacija će izjednačiti prilike u svakom ćošku kako bi se uspostavio balans.
Ideolozi vide to kao progres i imaju iskrivljena i ničim potkrijepljena očekivanja da će svima biti bolje. No matematički zakon je neumoljiv.....jednačenje se uvijek vrši na najmanjem mogućem sadržiocu...dakle to znaći feudokapitalizam za sve
Last edited by Drinski on 21/07/2015 14:55, edited 1 time in total.
- edo_79
#30 Re: Prijedlog izmjena Zakona o radu u BiH
Ono što ja pokušavam reći je da će ovi sindikalni uhljupi sve ovo prihvatit, samo da se skontaju ''gdje su oni u svemu tome'' a sve će u konačnici puknut preko kičme onih koji ih hrane jebem li im onaj ručak što im na sto dođe od moje plate .....
-
The Realist
#31 Re: Prijedlog izmjena Zakona o radu u BiH
Kupovat cu Bingu cisto sto je najjeftinini, ali sumnjam da cu i neke skuplje stvari uzimati samo zato sto je nas.
Doduse, mozda da nesto pokrenem sam, izgkeda da ce se isplatiti.
Doduse, mozda da nesto pokrenem sam, izgkeda da ce se isplatiti.