ja nešto nikad ne dajem pare. imamo i mi u komšiluku 2 djece, svake godine im i za Bajrame i Novu mi odnesemo paketiće i stvari (za djecu, školu, hranu) a ko mi da novac za njih, ja pitam ljude da li se slažu da ne dajem novac roditeljima (jer im mama provjereno NE ŽELI DA RADI) i da li je OK da ja kupim odjeću za njih. i tako je to postala praksa kod mene, ne dajem novac, pitam njihovu mamu šta im treba, prošle godine smo im kupili jakne, čizme, i trenerke za dječaka a za djevojčicu smo ljetos haljinica i tih girlie stvari. jer plašim se da će meni neko dati novac za djecu, a da će roditelji to potrošiti kako će potrošiti (u slučaju njih dvoje oba roditelja PUŠE i ja prosto ne dajem novac nekome ko nema posao a ima za cigare a djeca hodaju poderana)
Ta se djeca uvijek više obradjuju stvarima nego novcu. Znam da se mali Muhamed obradovao tim stvarima koje smo im dali, da je odmah izašao vani u toj trenerci, naravno da smo svi oplakali kako je ponosno nosio i pokazivao svom drugu šta je dobio.