Prijaviti ljekara i med sestru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#101 Re: Prijaviti ljekara i med sestru

Post by KatarinaKosaca »

Pera Trta wrote:Naravno. Ali kako narod naučiti da se ophodi kulturno i poštuje onoga kome povjerava život i zdravlje, pitam se ja?
Odnos je uzajaman @Pera. I zdravstveno osoblje mora naučiti od koga i čega prima plaću. Ma kolika ona bila.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#102 Re: Prijaviti ljekara i med sestru

Post by Pera Trta »

KatarinaKosaca wrote:
Pera Trta wrote:Naravno. Ali kako narod naučiti da se ophodi kulturno i poštuje onoga kome povjerava život i zdravlje, pitam se ja?
Odnos je uzajaman @Pera. I zdravstveno osoblje mora naučiti od koga i čega prima plaću. Ma kolika ona bila.
Jeste. Ali mnogi radimo savjesno, jer drukčije ne znamo. I opet te često tretiraju kao ispljuvak. A onoga kome su uletili pare da ga operiše ili primi u bolnicu kuje u zvijezde. Vjeruj mi, iskustvo me tome naučilo.
aze

#103 Re: Prijaviti ljekara i med sestru

Post by aze »

Ja ti kazem da je sistem zdravstva u BiH javni i da ga djelomicno svi placaju.Znaci onaj ko te placa je uvijek u pravu :D - ne mora biti upravu ali makar se fino postavi prema istom i ako isti "tersa" placen si da nekad presutis ili fino objasnis situaciju (mada ja mislim da je vecina naseg svijeta kulturna i postena a uzimajuci u obzir u kakvoj se situaciji narod i drzava nalazi onda je situacija sto se tice neuroze obicnih ljudi na boljem nivou nego sto bi trebala da bude ). Eh ako se uspostavi privatni sistem zdravstva... one kojim se placa (ili placaju) osiguranje medicinsko osoblje ce paziti kao zjenicu oka svoga :D .Danas takve primjere mozemo vidjeti u privatnim klinikama (u kojim btw place osoblju nisu toliko vece nego u drzavnim institucijama) dje je odnos osoblja prema pacijentima malo je reci odlican.A zasto je tako u privatnom zdravstvu ? Zato sto onaj koji je vlasnik te privatne klinike zna da samo dobrim odnosom prema pacijentima moze privuci vise ljudi kod njega da njemu placaju.Znaci ili se fino ponasaj prema pacijentima il noga ima jos 50 koji bi te zamijenili ..
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#104 Re: Prijaviti ljekara i med sestru

Post by Pera Trta »

aze wrote:
Ja ti kazem da je sistem zdravstva u BiH javni i da ga djelomicno svi placaju.Znaci onaj ko te placa je uvijek u pravu :D - ne mora biti upravu ali makar se fino postavi prema istom i ako isti "tersa" placen si da nekad presutis ili fino objasnis situaciju (mada ja mislim da je vecina naseg svijeta kulturna i postena a uzimajuci u obzir u kakvoj se situaciji narod i drzava nalazi onda je situacija sto se tice neuroze obicnih ljudi na boljem nivou nego sto bi trebala da bude ). Eh ako se uspostavi privatni sistem zdravstva... one kojim se placa (ili placaju) osiguranje medicinsko osoblje ce paziti kao zjenicu oka svoga :D .Danas takve primjere mozemo vidjeti u privatnim klinikama (u kojim btw place osoblju nisu toliko vece nego u drzavnim institucijama) dje je odnos osoblja prema pacijentima malo je reci odlican.A zasto je tako u privatnom zdravstvu ? Zato sto onaj koji je vlasnik te privatne klinike zna da samo dobrim odnosom prema pacijentima moze privuci vise ljudi kod njega da njemu placaju.Znaci ili se fino ponasaj prema pacijentima il noga ima jos 50 koji bi te zamijenili ..
Ne daje mu za pravo ništa da prijeti, da ne očisti prilaz do kuće od snijega da mu tehničar priđe s kolima i da majci injekciju (a mlad je, zdrav i besposlen), da fizički nasrće...o tim stvarima ja govorim, ne o elementarnoj nekulturi.
Mada, fine ljude neće napasti, i to sam primijetio :D
A i pacijenti su u privatnim ordinacijama fini, jer znaju da daju pare, a kad dođu ovako, kontaju sve je to došlo niotkuda pa može da handri...
aze

#105 Re: Prijaviti ljekara i med sestru

Post by aze »

Pera Trta wrote:
aze wrote:
Ne daje mu za pravo ništa da prijeti, da ne očisti prilaz do kuće od snijega da mu tehničar priđe s kolima i da majci injekciju (a mlad je, zdrav i besposlen), da fizički nasrće...o tim stvarima ja govorim, ne o elementarnoj nekulturi.
Mada, fine ljude neće napasti, i to sam primijetio :D
A i pacijenti su u privatnim ordinacijama fini, jer znaju da daju pare, a kad dođu ovako, kontaju sve je to došlo niotkuda pa može da handri...
Sta je tu problem.Pokusas fino objasniti da sto manje se budete svadjali brze ce biti pruzene med. njega ako to ne upali stanes zovnes policiju i cekas da policija uradi svoje? Brate neka malo tehnicar prohoda (dobro je za srce :mrgreen: :mrgreen: ) nije ni to problem. E pa vidis u zadnjih 15 postova je objasnjeno da i pacijenti u drzavnim bolnicama daju pare za iste isto kao i pacijenti privatnih klinika.Uostalom kako i prije rekoh... osoblje je placeno da bude smireno,korektno i ljubazno.Problem je sto su uposleni u drzavnih firmama/institucijama prilicno osigurani od gubitka posla (a dosta ih je preko "stele" se i zaposlilo) tako da otprilike mogu raditi kako im je volja i dosta segmenata posla zanemariti (posebno odnos prema ljudima) Evo ti primjer za ovo navest cu telekom- osoblje na salterima telekoma i osoblje recimo M-tela (koji je 50% u privatnom vlasnistvu)
Post Reply