Prijava za posao?!
Moderator: anex
-
Ana Maria
#1 Prijava za posao?!
S obzirom da je predsjednik Bakir Izetbegovic obecao nova radna mjesta, zanima me da li iko zna gdje da se prijavi ova armija nezaposlenih? Da li postoji neka e-mail adresa ili sl., na koji nacin ce se dostavljati prijave 
- Ricken
#2 Re: Prijava za posao?!
Ana Maria wrote:S obzirom da je predsjednik Bakir Izetbegovic obecao nova radna mjesta, zanima me da li iko zna gdje da se prijavi ova armija nezaposlenih? Da li postoji neka e-mail adresa ili sl., na koji nacin ce se dostavljati prijave
[email protected]
- ilkbahar
#3 Re: Prijava za posao?!
jel ovo fakat njegova e mail adresa? ako jeste ja mu prva saljem molbu za posao, pa obecao covjek, red je da se obecanja pocinju ispunjavati.
-
Ana Maria
#4 Re: Prijava za posao?!
Najbolje da skupimo sve prijave zajedno pa da dostavimo putem poste ili licnoilkbahar wrote:jel ovo fakat njegova e mail adresa? ako jeste ja mu prva saljem molbu za posao, pa obecao covjek, red je da se obecanja pocinju ispunjavati.
-
mali_balon
#5 Re: Prijava za posao?!
Pa hajde da se organizujemo nas nekoliko hiljada da posaljemo CVijeve sa molbom za posao. Preporucena posiljka je 1KM, nije neka lova, vec vidim kako kamion dovlaci nekih 20ak hiljada koverti u predsjednistvo, na ruke Bakiru
-
Ana Maria
#6 Re: Prijava za posao?!
Dobra ideja, ja sam vec pripremila CV.mali_balon wrote:Pa hajde da se organizujemo nas nekoliko hiljada da posaljemo CVijeve sa molbom za posao. Preporucena posiljka je 1KM, nije neka lova, vec vidim kako kamion dovlaci nekih 20ak hiljada koverti u predsjednistvo, na ruke Bakiru
Sumnjam da ce biti kamion koverti, jer svi nezaposleni ne traze posao, neki se finansiraju od kojekakvih stipendija... Predsjednik je obecao da ce biti posla za sve, pa red je da mu, mi koji smo zainteresirani za rad, dostavimo molbe i prijave...
Vec nas ima troje
-
samir_smts
#7 Re: Prijava za posao?!
cetvero..... jos imam vezu u vidu par uglednih clanova SDA ( jaku vezu ) al djaba hahahha
-
Ana Maria
#8 Re: Prijava za posao?!
Znaci u prednosti si, moci ces da biras radno mjesto zbog poznanstva.samir_smts wrote:cetvero..... jos imam vezu u vidu par uglednih clanova SDA ( jaku vezu ) al djaba hahahha
Last edited by Ana Maria on 20/10/2014 23:32, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#9 Re: Prijava za posao?!
Sve prijave slati na:
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE – CENTRALA
Ul. Mehmeda Spahe 14 Sarajevo
Tel: +387 (0)33 216 906; 569 190
Fax: +387 (0)33 225 363
Ili na:
Ul. Alije Isakovića 1 Sarajevo
Tel: +387 (0)33 55 37 15
Fax: +387 (0)33 66 39 70
E-mail: [email protected]
Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.
Ili na:
-
Ana Maria
#10 Re: Prijava za posao?!
Hvala na info., moramo pozuriti, vec je pocela podjela radnih mjesta http://www.nkp.ba/nkp-ba-prorocanstvo-j ... jos-99-998O'zone wrote:Sve prijave slati na:
Ili na:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11 Re: Prijava za posao?!
čudo na pik.ba nije osvanuo oglas sa naslovom TRAŽIMO RADNIKE!
-
ciklamaboja
#12 Re: Prijava za posao?!
iskreno se nadam da ce se otvoriti more radnih mjesta a da niko od vas nece dobiti nijedno vec da ce te truhnuti
Cisto zato jer ste pohlepni,ironicni i tako dalje...
-
Ana Maria
#13 Re: Prijava za posao?!
Haha bas si me nasmijao, kao prvo nauci se pisati i komunicirati, pa se onda javi i komentarisi. Pazi da ti u skorije vrijeme ne zaplivas tim "morem" i da se ne ugusisciklamaboja wrote:iskreno se nadam da ce se otvoriti more radnih mjesta a da niko od vas nece dobiti nijedno vec da ce te truhnuti
- ilkbahar
#14 Re: Prijava za posao?!
Raja ja cu ozbiljno da posaljem svoju molbu za posao u Centralu.
-
Ana Maria
#15 Re: Prijava za posao?!
Ja sam vec poslala, cekam odgovor.ilkbahar wrote:Raja ja cu ozbiljno da posaljem svoju molbu za posao u Centralu.
- mushkile chibira
#16 Re: Prijava za posao?!
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:48, edited 1 time in total.
- mushkile chibira
#17 Re: Prijava za posao?!
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:49, edited 1 time in total.
- dinooh
#18 Re: Prijava za posao?!
Slati mail ili postom?
Ne znam isplati li im se slati postom, mozda da masovno posaljemo mailom?
Ne znam isplati li im se slati postom, mozda da masovno posaljemo mailom?
- mushkile chibira
#19 Re: Prijava za posao?!
- Ricken
#20 Re: Prijava za posao?!
Koliko je meni poznato g. Izetbegović je po svojoj prirodi legalista i svoje političko djelovanje artikulira prije svega kroz institucije ove zemlje, uz neophodne izuzetke u krajnjoj nuždi.
A ova zemlja ima instituciju koja se bavi pitanjima nezaposlenih, koja aktivno, dan i noć (više noć, nego dan), učestvuje u spajanju posloprimaca i poslodavaca. U tom svijetlu, osim što prijave šaljete na adrese centrale i predsjednika lično, nikako nezaboravite poslati i jednu prijavu nadležnioj instituciji. Kantonalnoj agenciji za zapošljavanje!
Ubjeđen sam, da će Predsjednik kao i dosada, a u skladu sa svojim obećanjima, nastaviti aktivno raditi na stvaranju preduslova za jačanje i unapređenje politike institucionalnog zapošljavanja. Van-institucionalno ili face to face zapošljavanje se često povezuje sa nedozvoljenim radnjama, te je predsjednik svakako dužan da izbjegava takvu praksu i radnje koje doprinose slabljenju povjerenja u institucije BiH.

A ova zemlja ima instituciju koja se bavi pitanjima nezaposlenih, koja aktivno, dan i noć (više noć, nego dan), učestvuje u spajanju posloprimaca i poslodavaca. U tom svijetlu, osim što prijave šaljete na adrese centrale i predsjednika lično, nikako nezaboravite poslati i jednu prijavu nadležnioj instituciji. Kantonalnoj agenciji za zapošljavanje!
Ubjeđen sam, da će Predsjednik kao i dosada, a u skladu sa svojim obećanjima, nastaviti aktivno raditi na stvaranju preduslova za jačanje i unapređenje politike institucionalnog zapošljavanja. Van-institucionalno ili face to face zapošljavanje se često povezuje sa nedozvoljenim radnjama, te je predsjednik svakako dužan da izbjegava takvu praksu i radnje koje doprinose slabljenju povjerenja u institucije BiH.
- mushkile chibira
#22 Re: Prijava za posao?!
-
Ana Maria
#23 Re: Prijava za posao?!
Podrzavam prijedlog.mushkile chibira wrote:Ma jok.
Najbolje da mi to omasovimo i posaljemo sve odjednom. Plasim se da ovako saljuci jedno po jedno ostavljamo njima dovoljno prostora i vremena da nas izignorisu. Nije isto kad ti zvanicno posta ili udruzenje gradjana dostavi nekih 20-ak hiljada CV-ja odjednom. Spominjem ovu cifru jer ju je neko vec spomenuo a racunam da ima minimum toliko punoljetnih a nezaposlenih samo u gradu Sarajevu dok bih iskreno volio da bude vise od 100.000 iz citave BiH.
Znaci (sto bi rekla Medina), "samo skupa nismo sami". Ovo potonje je misao iz ranga Grunfa.
Efikasnije je ako se ujedinimo, i zajedno apliciramo za obecana radna mjesta.
- Ricken
#24 Re: Prijava za posao?!
Ja sam se samo malo probao našaliti sa predizbornim obećanjem i post izbornim ispunjenjem obećanja, odnosno da obećanja u predizborne svrhe treba znati percipirati i posmatrati u okvirima postavljenih institucijalnih okvira, i zamišljenih etičkih normi, iako je Anino pitanje skroz u skladu sa plasiranim obećanjem.mushkile chibira wrote:Vidis prijatelju, nije ti ova opaska uopste losa. Dobro bi nam dosao u "stabu" pa ako nista i ako imas volje i vremena mimo svog posla (u slucaju da radis) bujrum. Naravski ukoliko dodje do realizacije ideje o masovnom odzivu gradjana na predizborno obecanje Predsjednika.Ricken wrote:Koliko je meni poznato g. Izetbegović je po svojoj prirodi legalista i svoje političko djelovanje artikulira prije svega kroz institucije ove zemlje, uz neophodne izuzetke u krajnjoj nuždi.
Meni konkretno ovo ne ide u prilog jer sam godinama na ugovorima o djelu po raznoraznim svjetskim vukojebinama i nista mi to nije proslo kroz radnu knjizicu pa bih morao dokazivati zavidnom dokumentacijom tvrdnje iz CV-ja. Ali to kod mene ne mijenja nista na stvari, ja se budem ukljucio i zalagao za opste dobro i ne moram dobiti posao po svaku cijenu.
S obzirom da veeeeelika vecina forumasa voli ostati u "amonimnosti" pomalo sam skeptican u pogledu odziva ali je ideja vise nego super.
Kako ja trenutno nemam drugog posla osim da skrabam po forumu (uglavnom na temi o Papetu) nadjoh da je zgodno da se oglasim povodom ove ideje i nadam se da ne zamjeras ali stojim iza svega napisanog.
Svako dobro zelim i javim ti se obavezno ako se meni uopste neko javi i ukoliko si zainteresovan da pomognes bilo savjetom kao npr. sada ili nekako drugacije.
Što se tiče tvog prijedloga ili molbe, volje imam, vremena manje, ali ako misliš da moje mišljenje može pomoći, na pp sam ti uvijek na raspolaganju. Ono što mi se čini, je da mi imamo sasvim dovoljno zainteresiranih NGO-ova koji bi mogli ispitati kako je predsjednik zamislio aktivnosti zapošljavanja. Tako da sama kritična masa, ili dodatana formalna organizovanja vjerovatno ne bi bila ni efikasna ni neophodna. Ipak, sve se na kraju svodi na privatni angažman i entuzijazam, a neophodno pitanje koje si svaki individualac mora postaviti je svakako očekivana korist u odnosu na utrošeno vrijeme.
- mushkile chibira
#25 Re: Prijava za posao?!