Prijava boravka u HR

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FastRide1

#1 Prijava boravka u HR

Post by FastRide1 »

Pozdrav svima. Kod djevojke sam u HR na 2 sedmice, a iz BiH sam. Pa me zanima da li moram biti prijavljen boravisno da sam tu ili ne? Da li moram ici u policiju da sr uopste prijavim? Da li se ista placa? Citao sam da pise da se prijava boravista prijavljuje nakon 15 dana boravka i to ako planiram ostati tu duze od 3 mjeseca. A u zakonu koji je predvidjen za boravisne pristojbe nmg da sebe svrstam ni u sta, pa sam zbunjen pa ako moze neko da mi pomogne, hitno. Lijep pozdrav svima
muminovic

#2 Re: Prijava boravka u HR

Post by muminovic »

moras naravno otidji u policiju, kazne su ogromne, a znaju kada si dosao.
FastRide1

#3 Re: Prijava boravka u HR

Post by FastRide1 »

muminovic wrote:moras naravno otidji u policiju, kazne su ogromne, a znaju kada si dosao.
Uredu. Podatke kod koga sam može dati djevojka sa svojom ličnom kartom ili roditelj na koga se vodi kuća?
muha_sa

#4 Re: Prijava boravka u HR

Post by muha_sa »

FastRide1 wrote:
muminovic wrote:moras naravno otidji u policiju, kazne su ogromne, a znaju kada si dosao.
Uredu. Podatke kod koga sam može dati djevojka sa svojom ličnom kartom ili roditelj na koga se vodi kuća?
šta misliš da malo izadjete u šetnju i svratite u prvu policijsku postaju i raspitate se :?
FastRide1

#5 Re: Prijava boravka u HR

Post by FastRide1 »

Bas nam je to bilo u planu, sad imamo potvrdu da tako i napravimo :D
Alfons Kauders

#6 Re: Prijava boravka u HR

Post by Alfons Kauders »

FastRide1 wrote:Pozdrav svima. Kod djevojke sam u HR na 2 sedmice, a iz BiH sam. Pa me zanima da li moram biti prijavljen boravisno da sam tu ili ne? Da li moram ici u policiju da sr uopste prijavim? Da li se ista placa? Citao sam da pise da se prijava boravista prijavljuje nakon 15 dana boravka i to ako planiram ostati tu duze od 3 mjeseca. A u zakonu koji je predvidjen za boravisne pristojbe nmg da sebe svrstam ni u sta, pa sam zbunjen pa ako moze neko da mi pomogne, hitno. Lijep pozdrav svima
Prijavi se obavezno - ne morate ni u policiju ako u gradu ima turisticki ured (oni sve zavrse)
Post Reply