Prijava boravka u HR
- FastRide1
#1 Prijava boravka u HR
Pozdrav svima. Kod djevojke sam u HR na 2 sedmice, a iz BiH sam. Pa me zanima da li moram biti prijavljen boravisno da sam tu ili ne? Da li moram ici u policiju da sr uopste prijavim? Da li se ista placa? Citao sam da pise da se prijava boravista prijavljuje nakon 15 dana boravka i to ako planiram ostati tu duze od 3 mjeseca. A u zakonu koji je predvidjen za boravisne pristojbe nmg da sebe svrstam ni u sta, pa sam zbunjen pa ako moze neko da mi pomogne, hitno. Lijep pozdrav svima
- muminovic
#2 Re: Prijava boravka u HR
moras naravno otidji u policiju, kazne su ogromne, a znaju kada si dosao.
- FastRide1
#3 Re: Prijava boravka u HR
Uredu. Podatke kod koga sam može dati djevojka sa svojom ličnom kartom ili roditelj na koga se vodi kuća?muminovic wrote:moras naravno otidji u policiju, kazne su ogromne, a znaju kada si dosao.
- muha_sa
#4 Re: Prijava boravka u HR
šta misliš da malo izadjete u šetnju i svratite u prvu policijsku postaju i raspitate seFastRide1 wrote:Uredu. Podatke kod koga sam može dati djevojka sa svojom ličnom kartom ili roditelj na koga se vodi kuća?muminovic wrote:moras naravno otidji u policiju, kazne su ogromne, a znaju kada si dosao.
- FastRide1
#5 Re: Prijava boravka u HR
Bas nam je to bilo u planu, sad imamo potvrdu da tako i napravimo 
- Alfons Kauders
#6 Re: Prijava boravka u HR
Prijavi se obavezno - ne morate ni u policiju ako u gradu ima turisticki ured (oni sve zavrse)FastRide1 wrote:Pozdrav svima. Kod djevojke sam u HR na 2 sedmice, a iz BiH sam. Pa me zanima da li moram biti prijavljen boravisno da sam tu ili ne? Da li moram ici u policiju da sr uopste prijavim? Da li se ista placa? Citao sam da pise da se prijava boravista prijavljuje nakon 15 dana boravka i to ako planiram ostati tu duze od 3 mjeseca. A u zakonu koji je predvidjen za boravisne pristojbe nmg da sebe svrstam ni u sta, pa sam zbunjen pa ako moze neko da mi pomogne, hitno. Lijep pozdrav svima