Prijateljstva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

MarlboroGold

#76 Re: Prijateljstva

Post by MarlboroGold »

:mrgreen:

Kao Breaking Bad :mrgreen:
Bodkin

#77 Re: Prijateljstva

Post by Bodkin »

MarlboroGold wrote:Imam široko društvo, a u tom društvu samo dva prava prijatelja i jednu prijateljicu koje gledam kao da su mi familija i koji sve o meni znaju i ja o njima. Znamo se od osnovne i tu smo jedni za druge kad god zatreba. Doduše jedan od kako se oženio kao da je propao u zemlju. Sve nema vremena a ustvari ima control freak ženu kod kuće.

Evo test, pa da se vidi kako ko razmišlja.

Desi se da vaš prijatelj izvrši neku tešku kriminalnu radnju... recimo ubije nekog čovjeka u afektu kako već. Dođe vama i zamoli vas da mu pomognete da osobu zakopa i da se o tome ništa ne zna. Da li biste to uradili ili biste ga savjetovali da se preda policiji? Da li biste ga vi prijavili policiji?
Sve ovo pod pretpostavkom da ste oduvijek imali savršen odnos i da ste jedan za drugog uvijek bili tu i kad je bilo najgore.
Ja mu nikad sigurno ne bih pomogao da zakopa les. Kakav je to glupi test. Da je prijatelj ne bi ocekivao da ja lezim u zatvoru zbog njegovog afekta. Bolje pitanje je da li bi ti ocekivao da on to uradi za tebe
MarlboroGold

#78 Re: Prijateljstva

Post by MarlboroGold »

Ako je pravi prijatelj tebe u to ne bi trebao uvlaciti niti ti njega. To je moje misljenje. Medjutim, ne razmisljamo svi isto. Sjecam se da je bilo price o tome na nekom drugom forumu... bilo je odgovora tipa ako smo pravi prijatelji i uvijek tu jedan za drugog logicno je da bi mu pomogao i u tome. Zato sam to i ovdje postavio.
pustopoljina

#79 Re: Prijateljstva

Post by pustopoljina »

To niko ne zna, dok se ne desi.
Iz ove koze- rekla bih da se prijavi policiji, ali ja istu ne bih zvala.
Kontam nekako po sebi...da ubijem nekog namah, ne bih htjela s tim zivjeti u tajnosti, pojelo bi me...zvala bih policiju.
mali jomu

#80 Re: Prijateljstva

Post by mali jomu »

Bodkin wrote:

Desi se da vaš prijatelj izvrši neku tešku kriminalnu radnju... recimo ubije nekog čovjeka u afektu kako već. Dođe vama i zamoli vas da mu pomognete da osobu zakopa i da se o tome ništa ne zna. Da li biste to uradili ili biste ga savjetovali da se preda policiji? Da li biste ga vi prijavili policiji?
Sve ovo pod pretpostavkom da ste oduvijek imali savršen odnos i da ste jedan za drugog uvijek bili tu i kad je bilo najgore.

Po meni ovdje je glavno pitanje je ko ce njemu pomoci da iskopa tvoj grob?
i agree

#81 Re: Prijateljstva

Post by i agree »

mali jomu wrote:
Bodkin wrote:

Po meni ovdje je glavno pitanje je ko ce njemu pomoci da iskopa tvoj grob?
Kakav je to prijatelj kad zeli da te uplete u ubistvo?Da budem saucesnik a nisam htjeo da se to desi?Reko bi mu jarane prijavi se i skrati si muke past ces kad tad a vec kad si to sam uradio sam i robijaj ne uvlaci druge.
mali jomu

#82 Re: Prijateljstva

Post by mali jomu »

i agree wrote: Kakav je to prijatelj kad zeli da te uplete u ubistvo?Da budem saucesnik a nisam htjeo da se to desi?.......

To nije nikakav prijatelj, to je jedan od najgorih neprijatelja.......
Post Reply