"Prijateljsko ubjeđivanje" u braku ili vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 "Prijateljsko ubjeđivanje" u braku ili vezi
Kako se najčešće rješava "prijateljsko ubjeđivanje" ili svađa u vašem braku ili vašoj vezi? Ko bježi od rješavanja problema, ako bježi i ko pobjeđuje?
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/01/2006 15:33, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: "Prijateljsko ubjeđivanje" u braku ili vezi
rjesave se tako sto se dogovorimo onako kako ja kazem... al ozbiljno...PipiDugaDevetka wrote:Kako se najčešće reješava "prijateljsko ubjeđivanje" ili svađa u vašem braku ili vašoj vezi? Ko bježi od rješavanja problema, ako bježi i ko pobjeđuje?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Moja lađa davno potonula u luci zbog nepripremljenosti i "nakupljenih stvari".A wrote:Cim uopste postoji "pobjednik", meni se cini da su oboje - gubitnici![]()
Najvaznije ne dozvoliti da se stvari skupe, nego rjesavati kako sta zasmeta. Naravno, najbolje je kad to zavrsi zagrljajem, u krevetu. Ili.... bilo gdje
-
FFK as Lucy01
Ja to opet ne gledam kao pobjednik vs. gubitnik, vise kao sta je kome vaznije.
Ako su u pitanju stvari od znacaja za oboje (dakle, racuni, kupovina auta, godisnji odmor..), razgovaramo, predlazemo, trazimo...dok ne nadjemo nesto sa cime smo oboje zadovoljni.
Ako je u pitanju nesto sto je njemu vazno (kao customizing auto, ili nesto..), onda ide uvod
(prica, kako ce izgledati, kako je nasao jeftino ov-ono, i sl.), zaplet (koliko sve kosta
), vrhunac (ispadne da kosta 2X vise
) i na kraju rasplet (novac kojim je sve placeno je Christmas bonus ili nesto slicno, dakle ne ide iz kucnog budzeta), a sve to ne kontajucu da me nije briga
i da mi uopste nije stalo ni za novac ni za auto kako ce da izgleda, ali cini njega sretnim i to je to.
Kada ja hocu nesto i vazno mi je, sve se rijesi sjedanjem u krilo, zagrljajem, poljupcima....
Raspravljamo rijetko i obicno je o stavovima u vezi necega (razlika u godinama, vjernost, tezina i dijeta, i sl.), sto nikada ne zavrsi klasicnom svadjom, samo "sutnja tretmanom" koji se zavrsi navece u kasne sate

Ako su u pitanju stvari od znacaja za oboje (dakle, racuni, kupovina auta, godisnji odmor..), razgovaramo, predlazemo, trazimo...dok ne nadjemo nesto sa cime smo oboje zadovoljni.
Ako je u pitanju nesto sto je njemu vazno (kao customizing auto, ili nesto..), onda ide uvod
Kada ja hocu nesto i vazno mi je, sve se rijesi sjedanjem u krilo, zagrljajem, poljupcima....
Raspravljamo rijetko i obicno je o stavovima u vezi necega (razlika u godinama, vjernost, tezina i dijeta, i sl.), sto nikada ne zavrsi klasicnom svadjom, samo "sutnja tretmanom" koji se zavrsi navece u kasne sate
- PipiDugaDevetka
Da. Isto tako, bez obzira na "useljivost" partnerice/partnera, ne bi trebalo da postoji "moj stan", "moj auto", "moj namještaj", nego NAŠ!A wrote:Cim uopste postoji "pobjednik", meni se cini da su oboje - gubitnici![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
da NAŠPipiDugaDevetka wrote:Da. Isto tako, bez obzira na "useljivost" partnerice/partnera, ne bi trebalo da postoji "moj stan", "moj auto", "moj namještaj", nego NAŠ!
ali samo ako približno isto unesu u vezi/brak