"Prijateljsko ubjeđivanje" u braku ili vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

"Prijateljsko ubjeđivanje" u mojoj vezi/braku se završi:

Zagrljajem i u krevetu
3
50%
"Rukama i nogama"-tučnjavom
1
17%
Prešućivanjem
2
33%
Razgovorom
0
No votes
Mojom pobjedom
0
No votes
Njenom/njegovom pobjedom
0
No votes

Total votes: 6

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 "Prijateljsko ubjeđivanje" u braku ili vezi

Post by PipiDugaDevetka »

Kako se najčešće rješava "prijateljsko ubjeđivanje" ili svađa u vašem braku ili vašoj vezi? Ko bježi od rješavanja problema, ako bježi i ko pobjeđuje?
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/01/2006 15:33, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: "Prijateljsko ubjeđivanje" u braku ili vezi

Post by mIRCerka »

PipiDugaDevetka wrote:Kako se najčešće reješava "prijateljsko ubjeđivanje" ili svađa u vašem braku ili vašoj vezi? Ko bježi od rješavanja problema, ako bježi i ko pobjeđuje?
rjesave se tako sto se dogovorimo onako kako ja kazem... al ozbiljno...
danas

Post by danas »

sve naucne studije pokazuju da najduze opstaju (i da su sretniji :D ) oni brakovi u kojima je onako kako supruga kaze :D 8-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

- Huso, cujem tri dana sa zenom nisi pricao?
- Jok, nisam...
- Pa zasto bolan, kako ti je nije bilo zao?
- Ma *ebi se, nisam mogao doci do rjeci!

Princip je isti, sve su ostalo nijanse :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

A wrote:Cim uopste postoji "pobjednik", meni se cini da su oboje - gubitnici :-?

Najvaznije ne dozvoliti da se stvari skupe, nego rjesavati kako sta zasmeta. Naravno, najbolje je kad to zavrsi zagrljajem, u krevetu. Ili.... bilo gdje :-)
Moja lađa davno potonula u luci zbog nepripremljenosti i "nakupljenih stvari". :( Mijenjam se, pomalo...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ja to opet ne gledam kao pobjednik vs. gubitnik, vise kao sta je kome vaznije.
Ako su u pitanju stvari od znacaja za oboje (dakle, racuni, kupovina auta, godisnji odmor..), razgovaramo, predlazemo, trazimo...dok ne nadjemo nesto sa cime smo oboje zadovoljni.
Ako je u pitanju nesto sto je njemu vazno (kao customizing auto, ili nesto..), onda ide uvod :D (prica, kako ce izgledati, kako je nasao jeftino ov-ono, i sl.), zaplet (koliko sve kosta :roll:), vrhunac (ispadne da kosta 2X vise :D) i na kraju rasplet (novac kojim je sve placeno je Christmas bonus ili nesto slicno, dakle ne ide iz kucnog budzeta), a sve to ne kontajucu da me nije briga :lol: i da mi uopste nije stalo ni za novac ni za auto kako ce da izgleda, ali cini njega sretnim i to je to.

Kada ja hocu nesto i vazno mi je, sve se rijesi sjedanjem u krilo, zagrljajem, poljupcima.... :D

Raspravljamo rijetko i obicno je o stavovima u vezi necega (razlika u godinama, vjernost, tezina i dijeta, i sl.), sto nikada ne zavrsi klasicnom svadjom, samo "sutnja tretmanom" koji se zavrsi navece u kasne sate :D :D
PipiDugaDevetka

A wrote:Cim uopste postoji "pobjednik", meni se cini da su oboje - gubitnici :-?
Da. Isto tako, bez obzira na "useljivost" partnerice/partnera, ne bi trebalo da postoji "moj stan", "moj auto", "moj namještaj", nego NAŠ!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

PipiDugaDevetka wrote:Da. Isto tako, bez obzira na "useljivost" partnerice/partnera, ne bi trebalo da postoji "moj stan", "moj auto", "moj namještaj", nego NAŠ!
da NAŠ
ali samo ako približno isto unesu u vezi/brak :D
Post Reply