Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#401 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by BHF_Manijak »

E sad svi oni koji su pljuvali Asmira i dizali Kenana sa diskus hernijom, mogu Begovica za cunu povuci! :wink: :thumbup:

Bravo Asmire! :thumbup:

Sto se seletkora tice, pitarima se Amar uvuko pod kozu, pa te osvrte i ne vrijedi komentarisati, ali reci cu da nasoj selekciji treba clicna ruka koja ce jebat mater ovim zvjezdicama, dakle ili Bajevic ili Halilhodzic, da ne bih opet Amara guro! :oops:
Dzeko ko pizdica kakva, duela nije dobio, svaki sut mu je nebu pod oblake kao i zadnjih pola godine sto mu je bio, a pored toga frajer je nula odigro! I onda se pitamo sto ne igra za City. :zzzz: Da je Safet ko sto nije, na klupi bi on zavrsio, a nek Vedo igra!
Dalje, igra lik koji nije utakmice preko pola godine odigro (Medunjanin) dok malog Zahirovica iskoristi na beku pred kraj utakmice! :roll: Lulic bek, uzasan, no Safet nikako da skonta da covjek nije za te pozicije.

No i nije se cudit rezultatu kad skontas da smo imali TRI igraca zadnje linije na spisku, elhamdulillah! :lol: :lol: :oops: No eto neki rekose, sto sta fali, ne treba nam tu igraca!
JThomas

#402 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by JThomas »

da ne gomila 8-)
zeljo do smrt

#403 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by zeljo do smrt »

sta reci,opet ista prica se ponavlja koju ljudi nemogu da svate,Pape je bio dobar fudbaler a selektor nula,to je isto sto amar nije bio fudbaler nikakav ali je Bosanski Sir Alex Ferguson,tako da on treba voditi ovu reprezentaciju,a sto se tice igraca Begovic,i ovaj mladi stevanovic ok ostali nula a pogotovu Dzeko ko kolac.Neznam zasto Zeba neigra u veznom redu kad je bolji i od jednog u nasoj reprezentaciji.
fosil

#404 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by fosil »

Ja mislim da bi Papeta trebalo staviti na celo Komiteta, ipak je Osim dosta slab sa zdravljem i ne treba mu ovo sve. Husrefa prebaciti na mjesto selektora, a Zeki Turkovicu dati da vodi olimpijce. Kapiten je svakako Miske i to je to.
Charuga
Globalni moderator

#405 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Charuga »

palermo wrote:Kao prvo nabijem na neku stvar, sve navijače Želje i Sarajeva, izdignite se više iznad tog lokalnog.mahalaškog nivoa, nepočinje svijet sa Sarajevom i Željom.

Nabijanje na tu stvar ostavi za svoju okolinu a ovde pokusaj preskociti takav nacin price.

Sad cu ti halaliti a drugi put ces prema sjeveru ... 8-)
palermo

#406 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by palermo »

Plavih_11 wrote:
palermo wrote:Kao prvo nabijem na neku stvar, sve navijače Želje i Sarajeva, izdignite se više iznad tog lokalnog.mahalaškog nivoa, nepočinje svijet sa Sarajevom i Željom.

Nabijanje na tu stvar ostavi za svoju okolinu a ovde pokusaj preskociti takav nacin price.

????? pa da brate kažete da je ovo forum za navijače Sarajeva i Želje, pa da mi koje se to ne tiče se kanemo zajebancije
Charuga
Globalni moderator

#407 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Charuga »

palermo wrote:
Plavih_11 wrote:

????? pa da brate kažete da je ovo forum za navijače Sarajeva i Želje, pa da mi koje se to ne tiče se kanemo zajebancije
NIJE forum za gore nabrojane navijace, nego za sve navijace i one druge koji to nisu! Niko tebi ne brani da se obratis jednima i drugima i da im kazes sta imas ALI bez tog nabijanja ...
palermo

#408 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by palermo »

Plavih_11 wrote:
NIJE forum za gore nabrojane navijace, nego za sve navijace i one druge koji to nisu! Niko tebi ne brani da se obratis jednima i drugima i da im kazes sta imas ALI bez tog nabijanja ...
Kako se ono kaže, siječeš dlaku na pola, ali eto.....prihvatit ću....
veljaca

#409 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by veljaca »

Mi ne trebamo igrati prijateljske utakmice - jer ih ne koristimo za ono cemu one sluze, na zalost ....
Charuga
Globalni moderator

#410 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Charuga »

palermo wrote:
Plavih_11 wrote:
Kako se ono kaže, siječeš dlaku na pola, ali eto.....prihvatit ću....
Ma ne sjecem druze ja nikakve dlake, samo ne dozvoljavam taj nacin obracanja ovde na forumu. Necu da se pretvori u ss.ba gdje svako svakome moze lajati i j.bavati sve redom a da ne prodje nekaznjeno. Mrzim to. Najlakse je biti mangup, j.bavati ljudima sve i vrijedjati ih a da niko nikoga ne zna. Moze se sve reci na normalan nacin bez vrijedjanja.
BHF_Manijak

#411 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by BHF_Manijak »

fosil wrote:Ja mislim da bi Papeta trebalo staviti na celo Komiteta, ipak je Osim dosta slab sa zdravljem i ne treba mu ovo sve. Husrefa prebaciti na mjesto selektora, a Zeki Turkovicu dati da vodi olimpijce. Kapiten je svakako Miske i to je to.
Hajd ba okanite se vise te seljacke price oko Amara!
Ovdje niko od Zeljovaca nije ni spomenuo doticnog dok par pitara nije uskocilo cinicno sa tom pricom!

Tema je REPREZENTACIJA BiH a njen selektor je SAFET SUSIC i svako komentarisanje njegovog rada u tu svrhu je ok, a spominjanje Amara i Zeljeznicara je krsenje pravila jer oni nisu tema. Amara nit je od nas ko spomeno niti reko da bi njega za selektora, uvlacite ga u tu svu pricu i onda vam lafo krivo sto se o tome prica! :roll:

Sadasnji selektor i reprezentacija su ono o cemu se prica i kritikovanje selektora, koji je usput pitar, ali to nije vazno za sadasnju pricu, nije atak na pitare, sarajevo i sve ostalo, kako vi to imate reci kada je rijec o Komitetu i Ivici. :oops:
Pomirite se s tim da ce Safet biti kritikovan nakon poraza, sto je logicno, kao i nakon nekih pogresnih poteza, ili bar poteza za koje forumska masa smatra da nisu ok ili da neko to drugacije vidi, tako da smanjite dozivljaje i prestanite svaki komentar gledati kao na atak na FKS! :zzzz:
ljevoruki

#412 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by ljevoruki »

Igraci i selektor bi se trebali javno izvinuti navijacima koji putuju preko bijela svijeta da ih gledaju kako se oni setaju po terenu. :x
Ovo danas je bilo dobro u prvom poluvremenu, drugo su disali na skrge i hodali po terenu. :-)
Meksikanci zuje ko muhe cijelu utakmicu, nasa zadnja linija je vrlo nesigurna, ne pise nam se dobro.
Pape :(

:bih:
Jack Be Nimble

#413 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Jack Be Nimble »

Fino sto su izgubili, nadam se dobrom degenuku protiv Meksosa i ako moze da izgubimo prvu u kvalifikacijama. Onda se izgubi euforija i lakse se dise :bih:
bambina78

#414 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by bambina78 »

Nije to lose, ali ne bas prvu protiv Lihtenstajna :run:
north

#415 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by north »

Već se traži selektorova glava, pa vrijeme je što jest-jest, izgubiti u prvoj prijateljskoj utakmici protiv ekipe koja je učesnik EURA, u puno trenažnom procesu i na njihovom terenu, nema druge nabiti selektora nogom u guzove i odmah nači zamjenu, imamo ih fala bogu svi stali u red, samo čekaju da ih se pozove, a tek kakve reference imaju ne treba ni spominjati...

igra jeste bila loša, ali drugo poluvrijeme kada smo pali fizički, prvo nije bilo uopšte toliko loše, jer očito niko od naših igrača poslije završetka svojih prvenstava nisu čestitog treninga odradili i još kad se doda da su većina prvotimaca odigrala preko penisa, novajlije loše, ništa se drugo nije ni moglo očekivati...

Dječija je rasprava oko toga da sad ko navijači Želje i drugih klubova napadaju Sušića a navijači Sarajeva ga ko brane :roll: ...Kad je I.Osim prvi rekao da Sušić ostaje, svi su se ili skoro svi ušutili i stali sa pljuvanjem i sad nakon prve pripremne utakmice selektoru bi svi glavu stavljali na panj bez nuđenja alternative :roll: ...Sušić je dobio još jednu šansu od saveza i njenog predsjednika, tako da što se mene tiče ima i od mene kao običnog navijača podršku za ove kvalifikacije, ali MORA izboriti odlazak na prvenstvo, inače u suprotnom noga i žestoke kritike, koliko god da je legenda kluba koji mi je u srcu...Zato stanite malo, sjetite se prijateljskih protiv Rijeke sa mikadom, Švedske sa Papetom...a onda kroz kvalifikacije je sve to puno bolje izgledalo...Kad se uzimala Bjelorusija u obje utakmice, Rumunija, odlična igra u Parizu, svi su samo svršavali na Džeku, sad kad taj isti Džeko šetkara po terenu i samo se ispucava nebu pod oblake, onda Pape nema pojma, stručno nema šta....

Ali mi na forumu znamo najbolje, kakav predsjednik saveza, selektor i bagrači...
strong69

#416 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by strong69 »

north wrote:
Ali mi na forumu znamo najbolje, kakav predsjednik saveza, selektor i bagrači...
Od cijenjenih forumasa treba sastaviti predsjednistvo, vladu, fudbalski savez, dati im da vode GRAS, turisticku zajednicu i da kazu kakvi ce se centri graditi i kako.

Kad se zapitam sto smo u klincu dovoljan mi je pogled na ovaj forum pa da mi bude jasno sve. Dzeko je do juce bio idol nacije a danas pljuju po njemu. O Susicu se misljenje mijenja od tekme do tekme. A radi se o prijateljskoj tekmi i nasi igraci su ili na odmorima ili pri kraju teskih sezona...
dert

#417 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by dert »

Idemo dalje :bih: ....Asmire hvala ti ko bratu sto nas spasi blamaze :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#418 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

north wrote:Već se traži selektorova glava, pa vrijeme je što jest-jest, izgubiti u prvoj prijateljskoj utakmici protiv ekipe koja je učesnik EURA, u puno trenažnom procesu i na njihovom terenu, nema druge nabiti selektora nogom u guzove i odmah nači zamjenu, imamo ih fala bogu svi stali u red, samo čekaju da ih se pozove, a tek kakve reference imaju ne treba ni spominjati...

igra jeste bila loša, ali drugo poluvrijeme kada smo pali fizički, prvo nije bilo uopšte toliko loše, jer očito niko od naših igrača poslije završetka svojih prvenstava nisu čestitog treninga odradili i još kad se doda da su većina prvotimaca odigrala preko penisa, novajlije loše, ništa se drugo nije ni moglo očekivati...

Dječija je rasprava oko toga da sad ko navijači Želje i drugih klubova napadaju Sušića a navijači Sarajeva ga ko brane :roll: ...Kad je I.Osim prvi rekao da Sušić ostaje, svi su se ili skoro svi ušutili i stali sa pljuvanjem i sad nakon prve pripremne utakmice selektoru bi svi glavu stavljali na panj bez nuđenja alternative :roll: ...Sušić je dobio još jednu šansu od saveza i njenog predsjednika, tako da što se mene tiče ima i od mene kao običnog navijača podršku za ove kvalifikacije, ali MORA izboriti odlazak na prvenstvo, inače u suprotnom noga i žestoke kritike, koliko god da je legenda kluba koji mi je u srcu...Zato stanite malo, sjetite se prijateljskih protiv Rijeke sa mikadom, Švedske sa Papetom...a onda kroz kvalifikacije je sve to puno bolje izgledalo...Kad se uzimala Bjelorusija u obje utakmice, Rumunija, odlična igra u Parizu, svi su samo svršavali na Džeku, sad kad taj isti Džeko šetkara po terenu i samo se ispucava nebu pod oblake, onda Pape nema pojma, stručno nema šta....

Ćovjek ne zove ODBRAMBENE igrače sa kojima smo inače u deficitu u PRIJATELJSKIM utakmicama. Zato je pozvao 14-15 veznih igrača pri čemu par igrača NE IGRA svoje pozicije nego se radi nekakva improvizacija. Da to uradi trener (tvog) kluba svi redom bi mu spominjali familiju i govorili da nije normalan sekunde.

Deklasirani smo od Rumuna u Rumuniji, Francuske u Sarajevu, Portugala u Portugalu. Spasila nas oranica u Zenici protiv Portugala u prvoj utakmici. Protiv Francuske smo odigrali odlično PRVO POLUVRIJEME, u drugom je bila opsada Teočaka i pitanje kada ćemo primiti gol. Rumune smo razbili ( a oni nikad gori ), Bjeloruse smo tamo dobili mangupskom igrom a u Zenici smo se provukli jer su imali dva isključenja inače im ne bi dali gol do prekosutra.

Što se uvijek uzima Ćiro kao neki parametar. Ćiro je šarlatan, Sušić je "bolji" trener od njega ali i kao bolji je i dalje odron odrona. Ne zna čovjek, ne bavi se reprezentacijom barem dvadeset i kusur dana mjesečno, čeka neku ponudu kluba ( koje na žalost nema ) i tako ubija vrijeme kao i naše šanse za kvalifikacije na SP.
north

#419 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by north »

Pa dobro nemam_ideje, evo recimo da si većinom u pravu, šta da se radi da se od sutra selektor smijeni i raspiše konkurs...Koliko to imamo još klasnih igrača koje on ne zove, koji su to osim vječno spominjanog Cocalića, možda imaju još neki da ja nisam čuo za njih...čovjek kad čita reko bi da imamo još pet štopera koji redovno igraju u najjačim ligama evrope jebo te..ko da smo rasadnik fudbalera šta li :roll: ....Šta da radimo, ima li neki selektor koji bi sutra došao i sve to uradio puno bolje, ima li ko na forumu da je zainteresovan za selektorsku klupu :D ?
BHF_Manijak

#420 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by BHF_Manijak »

north wrote:Već se traži selektorova glava, pa vrijeme je što jest-jest, izgubiti u prvoj prijateljskoj utakmici protiv ekipe koja je učesnik EURA, u puno trenažnom procesu i na njihovom terenu, nema druge nabiti selektora nogom u guzove i odmah nači zamjenu, imamo ih fala bogu svi stali u red, samo čekaju da ih se pozove, a tek kakve reference imaju ne treba ni spominjati...

Dobro moj Sjevernjače, ovdje raja koja kritikuje selektora ne trazi smjenu, ja bar ne, neka ga i u kvalifikacijama sem naravno ukoliko tu krene bas sve po zlu nedo Bog, raja kritikuje oskudan kadar u kojem imas tri defanzivca, u tome je problem a ne u losoj igri, manjku motivacije ili pak losem rezultatu. Pa eno Holandija zijani od Bugara, Svabe od Svicaraca ili Turci od Finaca, a EURO im je za manje od dvije sedmice (sem Turcima), tako da nije to poenta, vec los odabir igraca koje ce testirati.
Valjda imam pravo reci da je pozivanje Vranjesa ili nepozivanje jos defanzivaca los potez, a da se to odmah ne okarakterise kao "skidanje glave" selektoru? :)
Evo da tebe pitam, zar ti ne mislis da je trebao pozvati i pronaci jos neka 3-4 igraca za zadnje linije, kada uzmes u obzir da su Spahic i Papac povrijedjeni, da nam treba igraca za buducnost jer je njima +30 godina, da nam ocajno trebaju bekovi itd...
north

#421 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by north »

BHF_Manijak wrote:

Dobro moj Sjevernjače, ovdje raja koja kritikuje selektora ne trazi smjenu, ja bar ne, neka ga i u kvalifikacijama sem naravno ukoliko tu krene bas sve po zlu nedo Bog, raja kritikuje oskudan kadar u kojem imas tri defanzivca, u tome je problem a ne u losoj igri, manjku motivacije ili pak losem rezultatu. Pa eno Holandija zijani od Bugara, Svabe od Svicaraca ili Turci od Finaca, a EURO im je za manje od dvije sedmice (sem Turcima), tako da nije to poenta, vec los odabir igraca koje ce testirati.
Valjda imam pravo reci da je pozivanje Vranjesa ili nepozivanje jos defanzivaca los potez, a da se to odmah ne okarakterise kao "skidanje glave" selektoru? :)
Evo da tebe pitam, zar ti ne mislis da je trebao pozvati i pronaci jos neka 3-4 igraca za zadnje linije, kada uzmes u obzir da su Spahic i Papac povrijedjeni, da nam treba igraca za buducnost jer je njima +30 godina, da nam ocajno trebaju bekovi itd...
Ma nije prbolem prijatelju ili južnjače :D uputiti kritku na račun selektora, ali udarili ste samo na njega, ili bar ogromna većina, a niko da pomene nedovoljno zalaganje i nonšalantnost...Treba naravno i selektora kritikovati ko god da je, ali stalni pričate o tim nepozivanjima igrača, ali moguće je da ja nisam dovoljno upućen, nije sramota :D , ali ko su ti igrači, u kojim klubovima igraju u jesi li stnadardni u tim klubovima? To me zanima....
BHF_Manijak

#422 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by BHF_Manijak »

Ako si citao komentare poslije utakmice, mogo si procitati da sam reko da su svi karina odigrali sem Asmira, njemu jedinom kapu skidam, a ono sve ostalo bih rado vidio sljedecu utakmicu na klupi ukoliko je ti ikako moguce!
cvrčak_na_hedonizmu

#423 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

north wrote:Pa dobro nemam_ideje, evo recimo da si većinom u pravu, šta da se radi da se od sutra selektor smijeni i raspiše konkurs...Koliko to imamo još klasnih igrača koje on ne zove, koji su to osim vječno spominjanog Cocalića, možda imaju još neki da ja nisam čuo za njih...čovjek kad čita reko bi da imamo još pet štopera koji redovno igraju u najjačim ligama evrope jebo te..ko da smo rasadnik fudbalera šta li :roll: ....Šta da radimo, ima li neki selektor koji bi sutra došao i sve to uradio puno bolje, ima li ko na forumu da je zainteresovan za selektorsku klupu :D ?
Nisam većinom u pravu nego sam 100% u pravu. Vi ne kontate da ovo nije rasprava Željo Sarajevo nego da se radi o reprezentaciji BiH. Da mi je stari rahmeli tamo isto bi pričao. Jebe mi se za selektora ko je i šta je, samo neka POKUŠA da izvuče maksimum od postojećeg kadra ili da ih barem POZOVE u PRIJATELJSKIM UTAKMICAMA i da onda kaže, eto, jebiga, tarabe smo.

Kažeš koga pozvati. Inače si čuo za Zahirovića, Mujdžu, Lulića, Stevanovića prije poziva. Aha. Jašta si. Selektorov posao jeste da ide i gleda igrače. Gdje je to Sušić bio u zadnje vrijeme. Jesi li čuo da je nekoga pratio, išao. Ja baš i nisam. Možda griješim.

Zukanović je izabran za idealnih 11 belgijske lige ( iste one u kojoj igra Pandža ). Pandžu zove, Zukanovića nigdje. Zanimljivo.
Cocalić igra u Makabiju iz Haife ( jednom od tri najbolja izraelska kluba ). Nigdje ga.
Mahmutović, Ljevaković igraju negdje u Češkoj. Onaj nekakav što igra u Riedu. Nabrojah petoricu u trenu. Ima masa naših igrača po bijelom svijetu. Treba ih barem ISPROBATI. Ovaj navro na jedne te iste i tako stalno.
LSD

#424 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by LSD »

Sušić mora vec sad tražiti i stopere i bekove - baš zbog toga što i Papac i Spahić imaju preko 30 godina.
Sad ih mora tražiti i postepeno ubacivati u repku...a ne da zavaljuje nekon narednog selektora i da mu ostavi staru reprezentaciju...sad se vec mora uci u proces podmlađivanje ekipe...Spahić 31 godina, Papac 32, Maletić 31, Rahimić 36, Jahić 30, Miske 29 itd....sad ovaj ciklus (a još bolje pripremne utakmice) mora poceti tržiti nasljednike ovih nabrojanih, ako imalo misli da buducnost selekcije....korektno bi bilo od njega da ne ostavi svom eventualnom nasljedniku gerijatriju, gdje bi pola tima bilo 30 kuka....neki potezi Sušića u prošlim kvalifikacijama su bili odlicni (Lulić, Zahirović i konacno instaliranje Begovića na gol) :thumbup: i to se mora pohvaliti.
Ali necemo se još dugo moci oslanjati na ove gore nabrojane igrace.
cvrčak_na_hedonizmu

#425 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

još jednom da pitam branitelje lika i djela Sušića šta bi rekkli da se Sušić ponašao ovako kako se ponaša da je trener njihovog kluba. 3 odbrambena igrača, 14-15 veznjaka, improviziranje sa pozicijama na kojim igraju ? Bili bi sretni i pravdali ga ili bi mu spominjali malo familiju ?

Samo realno momci. Samo realno.
Locked